PREDELAVA NOTRANJI MOTOR NA ZUNANJI NAČRT BRACKET +PLATFORMA
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
PREDELAVA NOTRANJI MOTOR NA ZUNANJI NAČRT BRACKET +PLATFORMA
...
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne To Mar 08, 2016 22:03, skupaj popravljeno 9 krat.
Lepo in dobra zamisel , katere se Amerikanoti velikokrat poslužujejo.
Je pa tudi veliko bolj elegantna zadeva hidravlična plošča na katero se pritrdi motor, pa še manj težav je z kavitacijo.
Cena je 1300,00$. Če pa koga to zanima jo pa lahko dobi pri meni. Sam sem jo namontiral na Navala 23.
Še link do nje,
http://www.bobsmachine.com
Je pa tudi veliko bolj elegantna zadeva hidravlična plošča na katero se pritrdi motor, pa še manj težav je z kavitacijo.
Cena je 1300,00$. Če pa koga to zanima jo pa lahko dobi pri meni. Sam sem jo namontiral na Navala 23.
Še link do nje,
http://www.bobsmachine.com
Fiat Justitia ... Some day....
Bonaparte napisal/-a:Ko sem načrt delal sem skrbno preračunal kavitacijo. Zato tudi imajo nekatere mere zaraven klicaj kar pomeni da se jih ne sme spreminjat.
Poznam Jack Plate, dobra stvar. Lahko si prilagajaš globino ugreza propelerja, za 18cm.
Naval 23 ima serijsko izvenkrmni motor, je res ?
Ti ko parkiraš barko in s trimom dvigneš propeler popolnoma ven iz vode nimaš težav, ker barke ki so tovarniško izdelani za izvenkrmni motor imajo izdelano polmetersko "luknjo - vdolbino" v trupu kamor se pokrov motorja premakmne ko se motor s trimom nagne.
Pri hidravličnem nosilcu 14" je možno dodajanje (podkladanje) do 30cm z posebnimi alu ploščam ravno zaradi trima, tako , da ni potrebno izdelovanje vdolbine. Pri meni je ostala krmna stena ravna le platforma se spremeni na dva repka z odlagalnimi predali. Sta pa oba sistema dobra le vprašanje koliko se spremenijo plovne lastnost , ko se podaljša celotni trup za cca 60cm. Lahko gre v dobro ali pa v slabo stran hidrodinamike. Kdo ve ???
Ti pa čestitam za samo izdelavo in deljenje tvojih projektov z nami.
Fiat Justitia ... Some day....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov