Sem nov na forumu in imam nekaj vprašanj v zvezi z nanosom AF in poliranjem gelcoata. Prebral sem že veliko tem, vendar nikjer nisem našel konkretnega odgovora, zato sem odprl novo temo o tem. Imam čoln ki je bil minimalno 10let v vodu sodeč po algah in školjkah na dnu, sedaj pa smo se spravili v obnovo tega čolna. Čoln je drugače v odličnem stanju samo zanemarjen je. Namen imam odstraniti AF in ga na novo nanesti in pa spolirati gelcoat.
ANTIFOULING:
-kako najlažje odstranim alge, školjke in umazanijo ki se je nabrala v teh letih?
-kako pripravim dno za nanost AF, ali moram ves star AF spraviti dol in če je to potrebno s čim je najlažje?
-kater AF naj kupim, rabim samo da bo opravljal svojo vlogo in bo čim bolj obstojen?
GELCOAT:
-gelcoat je zelo zbledel ni pa spraskan ali spokan, ali ga je useeno potrebno mokro brusit da mu povrnem sijaj?
-z poliranjem imam kar nekaj izkušenj pa vendar katero pasto mi priporočate in kateri izdelek za zaščito polirane površine(vosek,..)?
Z mehaniko in navtiko imam kar nekaj izkušenj in mi to delo ni tuje, hočem pa da bo rezultat čimboljši in ker vem da vas je na forumu veliko strokovnjakov me zanimajo še vaša mnenja
Zahvaljujem se vam za odgovore in pomoč
LP