Montaža napihljivega rezervarja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete
Kraj: Obala

Montaža napihljivega rezervarja

OdgovorNapisal/-a rio » Sr Maj 30, 2012 10:19

Lepo pozdravljeni.

Sem pred dilemo pri nabavi in montaži napihljivega rezervarja za vodo. Na netu sem našel najmanjšega možnega 55L dimenzij 76 x 60 cm.
Na čolnu pa je največja možna lokacija za ta rezervar velika 33 x 44 cm, višine pa je cca 50-55 cm (prostor v votli stranici kabine)

Zanima me kaj menite, če bi mogoče kljub majhnim meram montirati tak rezervar, ki pa ga očitno ne bi napolnil do konca. Bi zadeva držala vodo ali bi počila?

:?:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 30, 2012 10:21

Bo držalo, samo pazi, da so stene dovolj močne, da ti ne bo razprlo čolna! Voda ni kar tako in 50 kg vode, ki poskakuje po valovih v premcu zna biti kar nadležno oziroma ima precej velik "rušilni efekt"... :lol:
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete
Kraj: Obala

OdgovorNapisal/-a rio » Sr Maj 30, 2012 10:37

To pa je dober nasvet. Potemtakem bi kar ojačal stene s kakšnim kosom lesa, da ni direktno stik na plastiko.

Sicer pa se dejansko da montirat tako zadevo mogoče celo pod kotom pa privežem na ta les, da se ne premetava preveč. Luknje za vhod - izhod pa lahko naredim verjetno na poljubnih lokacijah?
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Maj 30, 2012 11:06

Jap luknje za vhod in izhod narediš na poljubnih lokacijah. Jaz imam 55l in v trikotni obliki...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti