Kot že zgoraj napisano, predlagam adminu in vsem cenjenim članom in članicam seveda, da uvedemo nov podfprum NASVETI. Torej neko lahkotno branje, kjer lahko vsak član pove kaj koristnega, kar drugače nebi imel priložnosti.
Naj začnem s praktičnim primerom:
NIKOLI s prsti ne šlatajte SITAFLEKSA, neglede na to kdo vam reče da gre dol in neglede na to, da je zadeva prav prijetna na otip. Mi je bilo rečeno, da ni problema z odstranjevanjem (hvala admin), pa imam še danes črno za nohti. Torej rokavice so zakon.
Peto se v primeru, da čoln stoji dlje časa, pokrije z (po možnosti) črno veliko vrečko. Se na njej nabere ogromno manj pacarije. Hvala gre našemu članu Gregorju, ki je pozabil omenit, da se bom pol ure mučil, da sem dobil vrečko na peto. Ampak učinek je odličen, se splača potrudit.
No tolk od mene, zdaj pa nazaj na morje....
Pa mirno morje vsem...
PRedlog novega poglavja: KORISTNI NASVETI
Moderatorji: moderator2, moderator
Verjetno misliš SIKAFLEX, tesnilno maso na bazi PU. Hehe res je, gre čez čas dol zaradi mastnosti kože in umivanja, ampak je pa dokaj trdovratna zadeva (sploh za nohti, kot si sam opazil) - tudi ko je še mazljiva, jo je težko čisto obrisati. Poleg vsega PU mase nimajo topil (če se ne motim), kar pomeni pozabite na razredčila in podobno...
LP
SS
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Ko že govorite o sikaflexu in podobnih masah bi rad dodal nasvet, če ga še niste slišali. Mnogi se mučijo kako bi naredili lep zaključek in poskušajo s slino, raznimi detergenti in podobno. Meni se je še najbolje obnesel surov krompir. Prerežeš ga na pol, po potrebi oblikuješ in z njim potegneš po masi. Dobil boš lepo ravno odnosno okroglo površino. lp 
Hmm, da malo razjasnimo tole s Siko...
Isti dan, z isto tubo, sem najprej delal jaz, umazan sem bil natančno nič, pa sem s kronsko glavo zvrtal luknjo v krmno steno za Fishfinder sondo, zvrtal luknje za sondo, nosilce kabla, vse to zatesnil s siko, privijačil skupaj, z zunanje strani "zasikov" luknjo in priložen Garminov pokrovček... No potem pa je tubo v roke dobil naš debitel, ki sem mu naročil, naj zapolni luknjo še z notranje strani okrog kabla. No dečko je zadevo vzel preveč resno in končal tako, da je imel celotne dlani črne. in to zunaj in znotraj, pač dlani in prsti so bili črni.
Ko sem te videl, ko si zlezel s čolna, mi je udarilo na smeh, saj sem vedel kaj bo, sem ti pa povedal, da se Sikaflex in pač vsak silikon in podobna masa precej težko očisti z rok, ko se enkrat zasuši... No za vse ostale pa je nasvet ne rokavice, temveč uporabljaj glavo, ko mažeš. Ni treba, da si ves usran. Poglejte fante, ki polagajo tikovino... Če bi oni delali na ta način, joj, s črno Siko bi "zasrov" pol barke...
Vid, pa brez zamere, še vedno se smejem, ko se spomnim na tvoje lepo črne roke.
Vid, pa brez zamere, še vedno se smejem, ko se spomnim na tvoje lepo črne roke.
Dragi moj,
že res da sem usral svoje roke, a barke sigurno ne, ker me moja strese na glavo v morje, hehe.
Res si bil priden,a stika sitafleksom si imel samo od dalče, pa še to preko nastavka, meni si pa pridno rekel, naj ga kar s prsti zatlačim v odprtino, kar sem naredil tako uspešno, da je na drugi strani pokukal na svetlobo, hehe...
Torej poanta zgodbe je, prsti so clean, komaj čakam, da se vidimo...
Aiwa
že res da sem usral svoje roke, a barke sigurno ne, ker me moja strese na glavo v morje, hehe.
Res si bil priden,a stika sitafleksom si imel samo od dalče, pa še to preko nastavka, meni si pa pridno rekel, naj ga kar s prsti zatlačim v odprtino, kar sem naredil tako uspešno, da je na drugi strani pokukal na svetlobo, hehe...
Torej poanta zgodbe je, prsti so clean, komaj čakam, da se vidimo...
Aiwa
-
dalvey
gregor.n,
izjemno dober nasvet za vsakega morjeplovca, če si noče pokvariti vzdušja na počitnicah. Upam, da bo tvoj prispevek o novodobnih "kapitanih" prebralo čimveč morjeplovcev in bodo nepotrebno jezo raje zamenjali z ledenim pivom in ignorirali zadevo.
Nekaj podobnega sem tudi sam doživel pri sidranju v manjši marini tako v Kvarnerju kot tudi v južni Dalmaciji. Povsem jasno je, da je vsaka prepotentnost med pravimi ljubitelji morje nesprejemljiva.
Lp in mirno morje
izjemno dober nasvet za vsakega morjeplovca, če si noče pokvariti vzdušja na počitnicah. Upam, da bo tvoj prispevek o novodobnih "kapitanih" prebralo čimveč morjeplovcev in bodo nepotrebno jezo raje zamenjali z ledenim pivom in ignorirali zadevo.
Nekaj podobnega sem tudi sam doživel pri sidranju v manjši marini tako v Kvarnerju kot tudi v južni Dalmaciji. Povsem jasno je, da je vsaka prepotentnost med pravimi ljubitelji morje nesprejemljiva.
Lp in mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta