Novi člani se predstavijo...

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Maj 19, 2015 00:05

Prav imaš. Če ni vsa dokumentacija urejena, je to res polno enih sitnosti in požrtih živcev.
Uporabniški avatar
JanezM
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a JanezM » To Maj 19, 2015 22:38

Za konec moje zgodbe o prvem čolnu samo povem da sem čoln vrnil, dobil denar nazaj in sem se spet nekaj novega naučil, življenje je lepo :D
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » To Maj 19, 2015 23:04

JanezM napisal/-a:Za konec moje zgodbe o prvem čolnu samo povem da sem čoln vrnil, dobil denar nazaj in sem se spet nekaj novega naučil, življenje je lepo :D

Vsaj nekaj pozitivnega ob prvi slabi izkušnji :(
Sedaj pa veselo naprej, pa najprej preveri dokumente. Velja za tiste od čolna in motorja, ter prav tako za prikolico :!:
Mato :wink:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Maj 21, 2015 09:26

Staro pravilo,če ti je plovilo všeč in si interesent za nakup,se najprej pozanimaj o papirjih.Nič tisto,ja mam eno pogodbo,pa neke papirje od motorja pa tralala,pa še dva lastnika ipd.Adijo.
Plovolo pri nakupu naj ima vpisni list,na katerem je vpisan čoln in motor,ter prometna ali original račun od prikolice(do 750kg)in eden lastnik,ende-konec.Če ni tega,hvala nasvidenje.
mašinfirer
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Maj 21, 2015 13:44

Pri kolegu se je pri nakupu gumenjaka zakompliciralo, ker sta bila dva lastnika. Eden prodaja, drugi pa o tem nič ne ve. Na koncu ga ni vzel.
Uporabniški avatar
JanezM
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a JanezM » Če Maj 21, 2015 14:06

Ja pri meni je bilo tako, da bi stari lastnik moral samo na list papirja napisat, da je prejel odločbo o izbrisu čolna iz registra in da jo je izgubil, pa o tem tudi slišati ni hotel, bo pa prodajalec, ki mi je brez problema vrnil denar sedaj, kot je sam rekel v enem tednu prepisal čoln nase. :D

Torej prikolica mora imeti tudi svojo prometno, tist papir od homologacije ne zadošča??
Papirologija mi nikoli ni bila pomembna, pa videm, da morem res vse pregledat :shock:
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Če Maj 21, 2015 14:21

Do 750 kg je dovolj homologacija, kakršno koli dokazilo o lastništvu in pa veljaven tehnični pregled.
Mato :wink:
depamb
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a depamb » Sr Jun 03, 2015 08:30

Pozdravljeni morjeplovci.

Že nekaj časa prebiram forum v in v tem času sem prebral veliko uporabnega. Sem ljubitel navtike, začel sem z maestralom 6 in legendarnim tomosom 4, ki ga je nadomestil tohatsu 6 4t in je šlo tako da je bilo veselje.
Ker brez čolna nekako ne gre več, sem nabavil zodiaca futuro mark II na katerega pride tohatsu 15 4t in bomo videli kako bo.

LP.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Jun 03, 2015 09:52

Dobrodošel med Morjeplovci in korajžno naprej
no rain, no rainbow
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jun 03, 2015 09:52

Dobrodošel med name depamb. Prav imaš, da brez čolna ne gre. Veliko plovnih užitkov s tvojo novo pridobitvijo.
Just add water
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Just add water » Sr Jun 24, 2015 19:27

Dober dan! Sledi ena hitra in efikasna predstavitev, skladno s pravili foruma. Smo jadralci, eno leto lastniki 42ft jadrnice s centralnim kokpitom, ljubitelji dolgih jadranj in udobja :D
Barko sva kupila v Italiji in jo sama pripeljala okrog škornja v Kvarner. Trajalo je 6 tednov, od tega 3 vikendi neprekinjene dnevne in nočne plovbe, ostalo užitkarsko cruisanje.
Nekaj izkušenj tako imava, tudi na podlagi nekaterih kakovostnih prispevkov s tega foruma.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jun 24, 2015 19:33

Dobrodošel!
Super za okoliškorenjsko avanturo. Se že veselim, kakšne reportaže s podobnim naslovom.
69zan69
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a 69zan69 » Če Avg 06, 2015 19:34

Lep pozdrav vsem...sem nov na forumu, bolj berem in požiram vaše izkušnje kot pa da sam komentiram oglase. Bi pa zelo pohvalil stran oziroma forum, ker sem se veliko naučil preko vaših izkušenj in dogodivščin ko vse to prebiram...!!! Najprej sem sodeloval pri tastovem fishermanu, zdaj pa sem si tudi sam kupil gumenjaka, tako, da se ves srečem podajam v svet navtike...:)

In pa hvala za vse znanje, ki ga širite...!!!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Avg 07, 2015 08:21

Dobrodošel.
Malo opiši kakšnega gumenjaka imaš in pa kakšno motorizacijo.
Uporabniški avatar
Dado
Kapitan fregate
Kraj: ~ Prlekija ~

OdgovorNapisal/-a Dado » To Avg 11, 2015 14:30

Zdravo

Sem čisto nov in brez izkušenj, se pa hitro učim :)
Biti lastnik ladjice je moja želja že od majhnega, in ker bom v kratkem tudi to željo uresničil sem se pridružil tej skupnosti z željo da še prej izvem čim več koristnih napotkov in informacij v zvezi z plovbo in vse kaj sodi zraven.

Rad bi vas pohvalil, vse vas tukaj.... saj na vsa vprašanja odgovorite in znate svetovati.

Lep pozdrav
~ Eli ~

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost