ČESTITKE ZA DAN MLADOSTI

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

igor1
Kapitan fregate
Kraj: Šentjur-Bunarina

OdgovorNapisal/-a igor1 » Sr Maj 26, 2010 07:26

Tito je bil pravi car vendar ni predvidel,da tako večno ne bo šlo oziroma ,da bo Jugoslavija razpadla.Kakorkoli jaz lahko povem o njem same lepe stvari.Veliko več je naredil za ljudi kot ta mafija danes ki samo krade in nima nikoli dovolj.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Maj 26, 2010 07:52

Meni je bilo najbolj všeč to, da si lahko šel po celi Yugi pa so te povsod sprejeli za svojega in ker je bilo pomembno kakšen si in ne kaj imaš. :cry:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Maj 26, 2010 08:46

Mat2000 napisal/-a:Kaj pa boni za gorivo?
Kaj pa parni dnevi?

V avstrijo je res lahko vsak šel?

Trenutna situacija je pa takšna, da si edino študentje upajo.

Lp

Bone in par-nepar, so par let pred nami imeli tudi v Nemčiji in Avstriji, da bi država malo privarčevala na gorivu. Po ne celih dveh letih, pa so ukinili ta sistem, ker se je pokazalo, da se ne privarčuje nič. Juga pa je tudi poskušala , pe ne za dolgo, ker tudi ni ostalo nič več ali manj v blagajnah. Seveda Nemci in Avstrijci niso imeli komunizma, tako da ta ukrep nima popolnoma nič skupnega z politično ureditvijo.
Koliko mrtvih, pa smo takrat imeli na cestah ? Dobro, bilo je dosti manj vozil kot sedaj, ampak če bi šli po statistiki, količina vozil- število mrtvih, verjami, da bi bil rezultat katastrofalen, v slabo današnjih dni, ko imaš inštruktorje vožnje, mlajše kot kandidate. V petih letih, in v to me ne bo nihče prepričal, ne moreš dobit toliko izkušenj, da boš učil druge vozit.
Prej so bili inštruktorji upokojeni policaji-miličniki :) , šoferji itd. Tele pa so te naučili, tudi menjavo gum, kar pa je danes španska vas za mladino.
Ja danes si res samo študentje upajo. Jaz si res ne bi upal, beri sam sebi dovolil tako nizkega dejanja, in šel v LJ razbijat parlament.
Za koga pa so demonstrirali. ? Za delavce z 600 € plače ? Ali za upokojence z 500 € plače ? Ne , ampak za svojo rit. Da bi imeli zastojn prehrano :shock: , zastojn mestne prevoze :shock: , mogoče kaki gramček tedensko zastojn.
V stari jugi so tudi že obstajali študentje, pa če kdo verjame ali ne, pa so poleg študija hodili na delavne akcije, kjer so delali ceste, vlekli vodovode in električne vode do zakotnih krajev in mnogo drugih stvari. In to z pesmijo na ustnicah in dobrim občutkom v duši, da so POMAGALI komu, kateri je pomoči potreben. Ob večerih , ob ognju se je pelo, rojevale so se ljubezni.
LP
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Maj 26, 2010 08:58

Mater zgleda da je bilo tako zanimivo, da se spomnem samo svojega BMX kolesa in pa razbitih kolen, potem je bila pa že "vojna". Pa fotrovih stoenk, katrc in pa naloženih dopustov. Ko sem ugotovil da ga nimam samo za lulanje je blo pa že 1994.

Pa še to. Zdej se usi pritožujemo kolk nam avtomobili pijejo. Učasih je pa stoenka popila 10L bencina pa ni noben pizdu, pa ni bilo nobene klime, servo,... šlo pa tut ni nikamor, če že ni bilo Vrhniškega klanca.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Maj 26, 2010 09:37

Spomini so lepi, pa vendar nebi hotel nikoli več tistih časov.
Leta 84 sem celo noč čakal v vrsti za 20 vreč cementa. Prašek, kavo in še marsikaj si dobil le na "recept", ali čez mejo (dolenjci dmo imeli do meje najdlje). Tudi čez mejo nisi mogel vedno -nekaj časa je bilo treba plačati depozit.
Za vse neposlušne je imel režim pripravljeno turistično destinacijo na Golem...
Kot je rekel Kr en lepe stvari ostanejo, slabo se pozabi, zato se mi zdi nespametno hvalit nek totalitarni sistem, ki nam je sicer dajal nekaj drobtinic ali bombončkov (katere verjetno še zdaj plačujemo), zatiral pa je svobodo duha.
mirno morje
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Maj 26, 2010 11:16

admin napisal/-a:, da boste znali povedat mnoooooogo več... Spomnite se samo začetka predavanja gospoda Brečka iz predzadnjega srečanja Morjeplovcev...

LP

U svakom žitu kokolja ima! (V vsakem žitu je tudi plesen ali rja!)

Nikoli in nikdar ne moreš narediti sistema, da bo vsem odgovarjal. Je pa zanimivo, da je bilo 24 milijonov ljudi kar zadovoljnih, 1000 ljudi pa ne. Če bi bilo več nezadovoljnih, bi bilo tudi več Golih otokov. Režim je bil tak kot je bil. Kradlo je 1% ljudi ostalim 99% pa so dali nekakšno normalno življenje. Danes pa je drugače, krade jih 99%, tisti 1% pa nič nima. In potem je boljše?
Če bi bil Joža res tako slab in neautoriteta, zakaj so prišli na pogreb skoraj vsi voditelji držav sveta? Ker so se ga bali? Ker se je bilo vredno pokazati na pogrebu? Da so videli če je res umrl?...

Fantje on je znal manipulirat z ljudmi, znal je zrihtat kredite od tega nepovratne, on je znal držati albance in srbe skupaj,.... Čudno da naš Pahor ni več potegnal iz tega režima, ker je pa ja z njegove liste...

Mater sem spet zabluzil v politiko, ki je nikoli nisem maral.....

LP
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Maj 26, 2010 11:57

Sicer nisem najstarejši ampak se prav spomnim, ko smo še v šolo hodili smo lahko šli 2-3 krat na teden na pice in pijačo, ko pa smo se odcepili na svoje pa je bilo kot bi odrezal, naenkrat ni bilo več nič ugodno in poceni.
Ne rečem da je sedaj hudo, samo krade pa se tak kot se ni nikoli in to na legalen način.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Sr Maj 26, 2010 11:57

Novinec, se strinjam s tabo. Danes res mladino filajo, kaj vse je imel Joža - Vilo Bled, Brione, rezidence itd. Res jih je imel, toda vse je ostalo državi. Kaj pa danes, Pokradejo nekaj milionov, pa jih nobeden še za zdravje ne vpraša. Vrnili jih ne bodo nikdar, državi pa tudi ne bo nič ostalo.

Štirideset let sem delal v prejšnji državi, res je bilo včasih hudo, toda vsak delavec, če je bil le malo priden si je lahko postavil hišo. Pa naj si danes. Slovenija je danes bolj zadolžena kot včasih bivša Juga, Pa vsi očitajo koliko se je Tito zadolžil.

Tudi mene je zaneslo. Vsekakor trdim, da je bilo za večino ljudi bolje, z majhnimi spremembami pa bi bil prejšnji sistem boljši in ne bi bilo potrebno spreminjati vseh zakonov in tudi večji red bi bil!
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Sr Maj 26, 2010 12:36

HMM uni so kradl 40 let počas tele zdejle hočejo pa v 4 letih več kot oni v 40 letih :evil:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Maj 26, 2010 13:11

HMM uni so kradl 40 let počas tele zdejle hočejo pa v 4 letih več kot oni v 40 letih Evil or Very Mad

To so jih pa na plačanem študiju v Ameriki naučili.

:wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Maj 26, 2010 18:52

.

Verjetno se zgodba ponavlja pri vseh generacijah.

"Ko sem bil jaz mlad, lalalalalalalala je bilo lepo. Le zakaj? Zaradi družbenega reda sigurno ne.

Če bi bil še enkrat 20 star ............!

Utopija!

LP

PS

Pa spomnite se kako ste glasovali leta 90.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Maj 26, 2010 19:13

pajer1 napisal/-a:.

.

Ha, ha,.. Pajer! Pa še res je! Obljube so naredile svoje, prav tako ameriški filmi....

To je enak način kot je bilo takrat, preden sem se ženil:
"veš dragi, pri tebi se ne bo nič spremenilo, celo boljše ti bo,.... še naprej boš s prijatelji,.... še naprej boš lahko na tekmah,.... kuhala ti bom tvoje najljubše jedi,..... razvajala te bom,...... ljubila se bova vsak dan,..... dala ti bom svojo plačo,....

in sem se poročil,..... ni več kolegov, ......zadnja tekma je bila odigrana pred matičarjem,....kuham jaz,..... razvajam jo jaz, saj likam in perem,....vzame mi plačo,.... ljubljenje (kaj je že to?).....

LP
:wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Maj 26, 2010 19:26

Novinec napisal/-a:
pajer1 napisal/-a:.

.

Ha, ha,.. Pajer! Pa še res je! Obljube so naredile svoje, prav tako ameriški filmi....

To je enak način kot je bilo takrat, preden sem se ženil:
"veš dragi, pri tebi se ne bo nič spremenilo, celo boljše ti bo,.... še naprej boš s prijatelji,.... še naprej boš lahko na tekmah,.... kuhala ti bom tvoje najljubše jedi,..... razvajala te bom,...... ljubila se bova vsak dan,..... dala ti bom svojo plačo,....

in sem se poročil,..... ni več kolegov, ......zadnja tekma je bila odigrana pred matičarjem,....kuham jaz,..... razvajam jo jaz, saj likam in perem,....vzame mi plačo,.... ljubljenje (kaj je že to?).....

LP
:wink: :wink: :wink:

J***t ga, takle mamo!

Zdržimo še kaj hujšega kot te spremembice prej in potem.

lp

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Maj 26, 2010 21:44

Sicer ne vem, zakaj imamo tako nostalgijo, ali zaradi trenutne recesije ali zaradi tega, ker smo v tistem času res lahko nekaj dosegli.
Če je to prvo, potem lahko rečem samo: trdi časi minejo, trdni ljudje ostanejo.
Če je to drugo, potem naj živijo krasni spomini
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Mr.R
Štabni vodnik
Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a Mr.R » Sr Maj 26, 2010 22:12

Fantje STOP!
Glede na to , da sem nov na forumu bi pomislil, da berem strankarska prepucavanja. Tudi men je bilo lepše v bivšem sistemu, PA KAJ, treba se je borit, bo že. Na tem forumu nas druži ljubezen do morja, ne pa do bivšega ali novega sistema.
GOVORIL SEM "HAVK"

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti