Interesenti za ARC 2010

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Sep 28, 2010 22:09

Novinec napisal/-a:Fantje 2200 eur pa še kakšna 2000 za v žep "da se nađe" ni noben velik ali pretiran strošek. Verjetno lahko vsi, ki imamo barke, pridemo na lažji ali na težji način do tega denarja. Dopust v firmah bi se tudi dal urediti, nam ki smo drugim delodajalci še lažje, kajti nekateri smo že spoznali, da brez nas, prav tako "laufa".
Meni se zdi, da smo mi vsi (več ali manj, razen redkih izjem) le "vikend" jadralci in se besede Atlantik bojimo enako kot Veliki beli. Torej so za takšen podvig potrebna jajca, ne pa denar in dopust, ter lastno premagovanje vprašanja: Kaj pa če se mi kaj naredi, kdo mi bo na Atlantiku pomagal?
Pa brez zamere, če sem koga užalil!

LP
:wink:

Ehhh... veš kaj, vseeno (meni) ni tako malo denarja. Tehle 4k, pa še cca 5k za vzdrževanje svoje barke, itd...

Bistveno pa je, da tudi približno ne grem na plovbo z barko in kapitanom, ki ju dobro ne poznam in s katerim nisem še prejadral vsaj par 100 milj - če že nisem sam kapitan.
Pa tudi v tem primeru bi rabil malce več časa za priprave...
Tako da... tale čas, oz. moje pozno zapažanje kar je faktor. Saj če bi opazil prej, bi šel najbrž lahko kaj odjadrat s Hurikanom... pa bi videla, če si ustrezava.

Tiste druge dileme o Atlantiku so pa itak del vsakega jadranja... ampak še posebej pa zaupanja v barko in ustrezno opremo.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Sep 28, 2010 22:44

Rok-11 napisal/-a:Ehhh... veš kaj, vseeno (meni) ni tako malo denarja. Tehle 4k, pa še cca 5k za vzdrževanje svoje barke, itd...

Bistveno pa je, da tudi približno ne grem na plovbo z barko in kapitanom, ki ju dobro ne poznam in s katerim nisem še prejadral vsaj par 100 milj - če že nisem sam kapitan.
Pa tudi v tem primeru bi rabil malce več časa za priprave...
Tako da... tale čas, oz. moje pozno zapažanje kar je faktor. Saj če bi opazil prej, bi šel najbrž lahko kaj odjadrat s Hurikanom... pa bi videla, če si ustrezava.

Tiste druge dileme o Atlantiku so pa itak del vsakega jadranja... ampak še posebej pa zaupanja v barko in ustrezno opremo.

Res je Rok-11. 5K ni malo denarja, ampak, če bi bila to velika želja se ta denar spravi skupaj...... in to je res.
Kako pa ..... kdo in s kom..... to pa imaš tudi prav. Potrebno je biti z nekom vsaj tri tedne, če pa je še kaj brezvetrja pa štiri tedne, na parih kvadratih...... Verjetno pride vmes do konfliktov. Vsaj tako piše v knjigah in dnevnikih ljudi, ki so obpluli svet.
Vseeno pa Atlantik ni Jadransko morje in ne more biti del vsakega jadranja. Pa pustiva to, bova spila pivo v Poreču in še rekla kaj na to temo :lol:

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Rok-11
Admiral

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Sep 29, 2010 09:57

Pirček na morju je zmeraj dobra ideja, se strinjam.

Sicer sem imel pa letos že skoraj neke vrst priprave za bolj resno -mogoče oceansko - jadranje, saj sem bil na 14 dni solo in to skoraj vse samo na jadra.
Ob priki povem/napisem vec, mogoče se celo spravim pripravit eno mini reportažo.

Lp!
hurikan
Desetnik
Kraj: Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a hurikan » Ne Okt 03, 2010 23:51

Ne vem sicer kako ste izračunali, da je vse skupaj 4000 ali več evrov. V številki, ki sem jo navedel je vse vključeno. Mogoče bi dodal še zdravstveno in nezgodno zavarovanje in to bi bilo to. Med prečanjem Atlantika pa res ne moreš kaj dosti zapravljati :D . Mislim, da je moja ocena kar točna, upoštevajoč, da je nadomestilo za barko ugodno. Vsaj tako je moje mnenje. Bom pa dosti bolj kompetenten, ko bom zaključil letošnjo popotovanje in se nato zače pripravljati na povratek.
Glede ujemanja med plovbo je pa seveda riziko na obeh straneh. Tudi to izkušnjo bom imel pa bom o tem lahko kasneje kaj več povedal in napisal.

Pozdrav iz severa Sardinije
Rok-11
Admiral

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Po Okt 04, 2010 08:43

Lep pozdrav nazaj!

Uživajte vreme, saj kolikor vem imate kar toplo. Moji so pravkar nazaj s Korzike...

In ja - o temle ujemanju posadke bi pa zelo rad kaj prebral, ko boš kaj več vedel.
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Po Okt 04, 2010 16:19

Če ne bi imel problemov z zdravjem, bi se verjetno prijavil, tako pa...se bom verjetno držal mojih rut. Žal!
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Okt 27, 2010 20:07

Hurikan dobro napreduje.
Trenutna pozicija:
http://sites.google.com/a/slavkod.com/2010/test-maps

Srečno!

Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Okt 28, 2010 10:00

Ko sem prišel nazaj, sem izvedel, da gre na ARC še en Slovenc, Matjaž Kurnik. Še dve leti nazaj je imel svojo jadrnico Jeanneau 46 privezano v Izoli. Ko sem mu nekaj delal na barki, sva govorila o teh njegovih željah. Potem pa se je kmalu odpravil na dolgo potepanje po Grčiji (Jonsko, Egejsko morje) Turčiji, vmes je skočil še na Ciper in Sicilijo.

No zdaj vem, da so to bile samo priprave.

Mislim pa, da ta tema paše bolj v "Zanimive poti naših morjeplovcev". :?:
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
jadralka
Višji štabni vodnik

Arc 2010

OdgovorNapisal/-a jadralka » Ne Nov 21, 2010 11:11

Danes je start ARC-a 2010 ob 13 uri ( pri nas 14 uri ). Obe slovenski jadrnici tako Irena kot Mima sta pripravljeni. Njuno pozicijo lahko spremljate na www.worldcruising.com/arc Pozicija bo javljena 4x dnevno.
Nazadnje spremenil jadralka, dne Ne Nov 21, 2010 16:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Nov 21, 2010 11:35

Jadralka hvala za info! Si bomo pogledali. Pri tvoji povezavi pa odstrani piko na koncu povezave, da se bo odprla stran.

LP

Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Ne Nov 21, 2010 16:29

Evo še povezave na stran z novicami kjer je na sliki "lady skipper" Irena (skipper Slavko Despotovič - spodaj 6. novica) ter stran s trenutnimi pozicijami jadrnic (ažurira se 4x dnevno).
http://www.worldcruising.com/arc/news.aspx
http://live.adventuretracking.com/arc2010

Srečno vsem udeležencem ARC 2010!

Edo

jadralka
Višji štabni vodnik

ARC 2010

OdgovorNapisal/-a jadralka » Ne Nov 21, 2010 16:58

Novinec, hvala za opozorilo. Irena trenutno jadra z genakerjem, hitrost je 4-5 vozlov.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Nov 21, 2010 17:23

Jadrnica Irena, štartna številka 208, Slavko Despotovič

Jadrnica Mima, štartna številka 134, Matjaž Kurnik

Edo, še zdaj nisi odgovoril, kdaj in kam?? :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Ne Nov 21, 2010 21:26

Joško napisal/-a:Edo, še zdaj nisi odgovoril, kdaj in kam?? :D

Ah, Joško ne vem :? Čas me baše nepretrgoma. Če bo kaj sreče naslednje leto morda do Grčije po tvojih stopinjah. Mika me Malta in Tunizija. Bomo videli. Lahko pa da ne bo iz vsega nič še nekaj let. Drži pesti zame :wink:

Lp Edo

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Nov 25, 2010 23:26

Tako malo pogledam vsak dan, kaj se dogaja na ARC-u in sem presenečen nad vodstvom Wind Horse, ki neutrudno vodi in se celo oddaljuje od drugih. Konstantna hitrost pri spremenljivem vetru je 11 vozlov. Vidim, da je to največja barka in meri 83 feetov. Poiščem barko na netu in sledi moje prvo presenečenje. Sploh ni jadrnica, ampak pravo "remek" delo. Mislil sem, da tu tekmujejo le jadrnice, ampak je tukaj vsega po malem, največ pa jadrnic.
Zanimiva sta tudi naša slovenska predstavnika in cel kup hrvaških, tudi Leo Lemešič je med njimi, ki se je z ARC-om odpravil na petletno pot okoli sveta.

Vse o tej barki pa TUKAJ

Oglejte si vse o trenutno vodeči FPB 83 - Wind Horse

ARC pozicije TRENUTNA POZICIJA

Wind Horse ima startno številko 24.

Dve uri zanimivega branja, da o kakovosti fotografij ne govorim.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti