Novinec napisal/-a:Fantje 2200 eur pa še kakšna 2000 za v žep "da se nađe" ni noben velik ali pretiran strošek. Verjetno lahko vsi, ki imamo barke, pridemo na lažji ali na težji način do tega denarja. Dopust v firmah bi se tudi dal urediti, nam ki smo drugim delodajalci še lažje, kajti nekateri smo že spoznali, da brez nas, prav tako "laufa".
Meni se zdi, da smo mi vsi (več ali manj, razen redkih izjem) le "vikend" jadralci in se besede Atlantik bojimo enako kot Veliki beli. Torej so za takšen podvig potrebna jajca, ne pa denar in dopust, ter lastno premagovanje vprašanja: Kaj pa če se mi kaj naredi, kdo mi bo na Atlantiku pomagal?
Pa brez zamere, če sem koga užalil!
LP
Ehhh... veš kaj, vseeno (meni) ni tako malo denarja. Tehle 4k, pa še cca 5k za vzdrževanje svoje barke, itd...
Bistveno pa je, da tudi približno ne grem na plovbo z barko in kapitanom, ki ju dobro ne poznam in s katerim nisem še prejadral vsaj par 100 milj - če že nisem sam kapitan.
Pa tudi v tem primeru bi rabil malce več časa za priprave...
Tako da... tale čas, oz. moje pozno zapažanje kar je faktor. Saj če bi opazil prej, bi šel najbrž lahko kaj odjadrat s Hurikanom... pa bi videla, če si ustrezava.
Tiste druge dileme o Atlantiku so pa itak del vsakega jadranja... ampak še posebej pa zaupanja v barko in ustrezno opremo.