Novi člani se predstavijo...

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
sh-e
Poročnik fregate
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a sh-e » To Sep 03, 2013 19:34

Večjega nasmeška oziroma tako živega smeha mi pa že dolgo ni nekdo povzročil :) Hvala za to :) :)

Res ja.. gre lahko za pomoč z informacijami, tista druga zna bit pa zagotovo fizična :)

Zaljubljena pa sem.. in to zadnje tri mesece.. v barko, ki mi ne da spati.. že ponoči sanjam o njej. Ni še moja, ampak zelo pridno delam na tem, da bo in da bo tudi temu primerno finančno in tudi sicer situacijsko ozadje štimalo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 03, 2013 19:43

Dobrodošla! Morjeplovke se pa v zadnjem času kar lepo množite na forumu. In po večini ste precej zagnane za stvar, tako da super. Malo nam izdaj, kakšna barka ti ne da spati :wink:
Uporabniški avatar
sh-e
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a sh-e » To Sep 03, 2013 20:00

Voda mi je vedno "dišala", vendar me je letos nekaj zagrabilo, da sem začela brskati po straneh, kjer prodajajo plovila. Bolj iz firbca, dokler se mi ni pogled ustavil na leseni, prenovljeni, počasni (35 KM) in udobni 10 m barki.
Gledam seveda tudi na to, da jo bom lahko vozila tudi sama, pa da bo vseeno primerna za popotovanje, torej prostorna. Zato se mi zdi 10 m optimalno.
Vem, da se bom morala še precej naučiti, pridobiti izkušnje.. ampak nekje moram začeti, zakaj ne torej tam, kjer me zares veseli ali pa če sem malo romantična: kjer mi srce zraven razbija.
Vem, da je les nekaj drugega kot plastika in vem da vse skupaj ni hec. Sem pa (hvalabogu) tehnični tip in že zdaj z zanimanjem prebiram forum po dolgem in po čez.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Sep 03, 2013 21:44

MMMMMMMMMM 10 metrov,pa les,pa svečke v kokpitu,pa zvezdna noč,pa dalmatinska muska tko iz ozadja..LEP začetek...
A ja ,dobrodošla in veliko lepega na morju in ob branju foruma..
LP Iztok
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Sep 03, 2013 22:03

Sh-e saj veš kako pravijo, kdor si nekaj zares želi najde rešitev, kdor pa ne pa izgovor.
Želim, da se ti izpolnijo plani.
LP NT
Uporabniški avatar
sh-e
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a sh-e » To Sep 03, 2013 22:40

Hvala za tako prijeten sprejem v druščino. No, zdaj se pa še bolj veselim vsega skupaj... :wink:
rjavolasa skipperka
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a rjavolasa skipperka » To Sep 03, 2013 23:42

Dobrodošla tudi z moje strani :)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Sep 04, 2013 15:03

ja niso še napisal forumaši Naslednji četrtek je obvezno pridet na rafting in srečanje sicer blagajnik piše neopravičene izostanke...
LP Iztok
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Sep 05, 2013 09:52

Dobrodošla še ena morjeplovka! Punce, res se lepo množite v zanjem času. Prvih 5 let smo bili bolj "kongres homoseksualcev", sedaj pa počasi ratujemmo ljudje, ker so tudi punce z nami. :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Sep 05, 2013 12:59

sh-e napisal/-a:Hvala za tako prijeten sprejem v druščino. No, zdaj se pa še bolj veselim vsega skupaj... :wink:

DOBRODOŠLA 8) :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Sep 05, 2013 13:05

polanc napisal/-a:pa svečke v kokpitu

Najprej sem mislil, da govoriš o motornih svečkah :wink:

P.S. Dobrodošla sh-e.
bolo
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a bolo » To Sep 10, 2013 21:30

Lep pozdrav iz koroske.Forum prebiram ze en cas,ampak vedno sem iskal nekaj konkretnega(in vecinoma tudi nasel),tako da te teme niti nisem zasledil. Tako da pozdrav vsem se z moje strani. Aja da ne pozabim moja strast je celo leto mrdat okoli colna,da potem uzivam 10 dni na morju :D :D
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Sep 11, 2013 14:07

sh-e napisal/-a:Voda mi je vedno "dišala", vendar me je letos nekaj zagrabilo, da sem začela brskati po straneh, kjer prodajajo plovila. Bolj iz firbca, dokler se mi ni pogled ustavil na leseni, prenovljeni, počasni (35 KM) in udobni 10 m barki.
Gledam seveda tudi na to, da jo bom lahko vozila tudi sama, pa da bo vseeno primerna za popotovanje, torej prostorna. Zato se mi zdi 10 m optimalno.
Vem, da se bom morala še precej naučiti, pridobiti izkušnje.. ampak nekje moram začeti, zakaj ne torej tam, kjer me zares veseli ali pa če sem malo romantična: kjer mi srce zraven razbija.
Vem, da je les nekaj drugega kot plastika in vem da vse skupaj ni hec. Sem pa (hvalabogu) tehnični tip in že zdaj z zanimanjem prebiram forum po dolgem in po čez.

Med morjeplovskimi viri, ki jih zelo cenim, je tudi gospa Christine DeMerchant in po tem, kar si napisala, imam vtis, da bomo morda sčasoma tudi mi imeli eno podobno :wink:

Čeprav je ta vzor dober za to, da se zaveš, kako zelo veliko se da, pa bi ga najbrž ne bilo lahko preseči. Gospa dela plovila zase in za otročad, plove sama (in ima dobre nasvete za to), ima pojma o materialih, lepilih..., pa o jadrih - in vprašanje je, če se njeno zanimanje sploh kje neha.

Naredila je recimo 'Črička' (CLC Skerry Cricket), 5 metrski čoln na vesla in jadra
SlikaSlika

SlikaSlika

Slika

Kolikor sem videl, je od tele barčice naredila vse - vključno s snovanjem in izdelavo jader (pri jadrih za tole se je začelo z enim glavnim, potem manjšim glavnim, pa še večjim glavnim, nato je dodala še sprednjega...)
SlikaSlika
Najprej študij teorije... potem pa še kontrola kakovosti... :wink:

SlikaSlika
http://www.christinedemerchant.com/skerryjib.html

Ko se je navadila na veter, ki ga zmore ta Čriček (tam nekje do 30 vozlov v sunkih, kot piše), je poiskala (rabljeno...) barko, ki zdrži več (in o tem je naslednja zgodba).

Zdaj torej verjetno še vedno vozi (v glavnem solo) Tanzer 22, torej nekaj takega
Slika
http://sailboatdata.com/viewrecord.asp?class_id=301

V glavnem, če kdo misli, da 'punce' česa ne morejo, naj si malo pogleda tele povezave...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
sh-e
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a sh-e » Sr Sep 11, 2013 14:19

Mama mia.. nice :)
No, je res, da sem že delala za barke, vendar le zadeve, povezane z blagom. Večima nove preobleke ležišč (tistih nešteto kosov čudnih oblik), pa tudi (tepite me, če bom napisala narobe) spray hood za jadrnico (ratal v nulo :lol: ), skratka same lovely zadeve.
Da bi se lotila izdelave barke sama, nisem nikoli razmišljala. Ampak življenje je še dolgo in nimam pojma, kam me bo povleklo :)
Pregledala sem Christinino stran. Pestro.
Sashs
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Sashs » Sr Sep 11, 2013 14:41

evo sashs... sašo drgač... kupil v solastništvu texovega bivšega sharka...

še en červobilc...

parkirat še ne znam ... upam da se naučim ...

:)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta