Novi člani se predstavijo...
Moderatorji: moderator2, moderator
novi
Zdravo!
Še en nov med vami. Sem redni obiskovalec vašega foruma. Sem velik ljubitelj morja že od malih nog in ljubitelj robinzona.Sedaj, ko pa sem lastnik barke, bo vse še bolj zanimivo. Dolgo sem si želel kupiti barko in jo preurediti po lastni želji in letos se mi je ta želja izpolnila. Kupil sem starejšo barko, dobro ohranjeno, kar se tiče trupa in jo spedenal do zadnje pikice.
Upam, da bom z vemi delil prijetne izkušnje in dobil praktične nasvete, ki so zmeraj dobrodošli.
Se vidimo na morju, komaj čakam spomlad prve sončne žarke in prijetne valove.
Še en nov med vami. Sem redni obiskovalec vašega foruma. Sem velik ljubitelj morja že od malih nog in ljubitelj robinzona.Sedaj, ko pa sem lastnik barke, bo vse še bolj zanimivo. Dolgo sem si želel kupiti barko in jo preurediti po lastni želji in letos se mi je ta želja izpolnila. Kupil sem starejšo barko, dobro ohranjeno, kar se tiče trupa in jo spedenal do zadnje pikice.
Upam, da bom z vemi delil prijetne izkušnje in dobil praktične nasvete, ki so zmeraj dobrodošli.
Boljš majhen pa moj, kot velik pa ....
Re: novi
J.Sparrow napisal/-a:Zdravo!
Daj kako sliko na plan ali pa predstavi barko od nakupa do končnega izdelka na linku: http://www.morjeplovec.net/forum/viewforum.php?f=16
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
Lep pozdrav vsem forumašem.
Uri1 me je vljudno opozoril, da se lahko predstavim.
No ja, pa res popravljam grehe. Pred enim letom, ko sem se registriral na forumu, se namreč nisem predstavil, kot veleva bonton, danes pa me je prvi vpis izdal.
Forum spremljam že eno leto in sem v tem času iz njega pridobil mnogo novih spoznanj. Tiste razne konflikte pa preprosto spregledam. (niso moj stil)
Torej sem mladenič v zrelih letih (56)
. Od mladih let imam rad vodo in vse kar je povezano z njo. Posebej rad imam morje in imam srečo, da lahko po več kot 100 dni letno preživim na obali
. Blagor nam mladim upokojencem
. Ko se upokoji še boljša polovica pa bom za 100% dvignil čas bivanja na obali.
Od smole v septembru sem brez plovila
, iščem drugo in nekateri člani foruma mi pri tem pomagajo, za kar se jim tudi po tej liniji zahvaljujem)
Trdno sem odločen, da bom do sezone "ploven" in delil morske radosti z vami. Še vnaprej bom vneto spremljal form, oglašam pa se bolj malo
, to je pač moj stil
Če pa koga kaj več zanima pa lahko na Z.S. da ne utrujamo vseh..
Uri 1, tebi pa hvala za konkretno in dobronamerno opozorilo.
Uri1 me je vljudno opozoril, da se lahko predstavim.
No ja, pa res popravljam grehe. Pred enim letom, ko sem se registriral na forumu, se namreč nisem predstavil, kot veleva bonton, danes pa me je prvi vpis izdal.
Forum spremljam že eno leto in sem v tem času iz njega pridobil mnogo novih spoznanj. Tiste razne konflikte pa preprosto spregledam. (niso moj stil)
Torej sem mladenič v zrelih letih (56)
Od smole v septembru sem brez plovila
Trdno sem odločen, da bom do sezone "ploven" in delil morske radosti z vami. Še vnaprej bom vneto spremljal form, oglašam pa se bolj malo
Če pa koga kaj več zanima pa lahko na Z.S. da ne utrujamo vseh..
Uri 1, tebi pa hvala za konkretno in dobronamerno opozorilo.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Pozdrav vsem morjeplovcem!
Forum spremljam že od začetka, član pa sem malo več kot leto. Kot veleva protokol, je prav, da se tudi jaz predstavim.
Že od malega sem zasvojen z morjem in kasneje z navtiko. Začel sem z motornimi čolni (gumenjak+T4, gliser E-401+Johnson 40, gumenjak+Mariner 25) potem pa zadnjih 10 let jadrnica. Najprej 8m, potem malo daljša.
Za jadranje me je navdušil kolega, ki je tudi član tega foruma "MarjanT".
Sem navdušen jadralec, všeč mi je dopustniško in regatno jadranje, poleg potepanj po jadranskem morju si želim tudi malo dlje, npr. Grčija....
Na plovilu in motorju (vzdrževanje, popravila, izboljšave, itd.) poskušam čimveč narediti sam oz. s kolegi in v forumu se vedno dobijo koristni nasveti.
LP, Robert
Forum spremljam že od začetka, član pa sem malo več kot leto. Kot veleva protokol, je prav, da se tudi jaz predstavim.
Že od malega sem zasvojen z morjem in kasneje z navtiko. Začel sem z motornimi čolni (gumenjak+T4, gliser E-401+Johnson 40, gumenjak+Mariner 25) potem pa zadnjih 10 let jadrnica. Najprej 8m, potem malo daljša.
Za jadranje me je navdušil kolega, ki je tudi član tega foruma "MarjanT".
Sem navdušen jadralec, všeč mi je dopustniško in regatno jadranje, poleg potepanj po jadranskem morju si želim tudi malo dlje, npr. Grčija....
Na plovilu in motorju (vzdrževanje, popravila, izboljšave, itd.) poskušam čimveč narediti sam oz. s kolegi in v forumu se vedno dobijo koristni nasveti.
LP, Robert
Pozdravljeni,
sem nov/star na forumu, spremljam vas že nakaj časa.
Od malega sem cepljen na vodo in morje naokoli se prevažam z gumenjaki (trenutno Lomac 460 + Suzuki 30), moje letno zatočišče je zadnji 35 let Korčula, kjer poskušam prebiti čim več časa. Kot mulca me je pritegnil podvodni ribolov, vendar Korčula ni najbolje založena z ribami, zato sem v kompaniji največ lovil pozimi med Krkom, Cresom in Rabom. Ko sem dopolnil takrat zakonsko dovoljeno starost sem začel delati izpite za potapljanje z avtonomno potapljaško opremo. Dobro desetletje sem se ukvarjal z specifičnimi podvodnimi deli zraven pa še s snemanjem in slikanjem. Potem pa so prišli otroci in ... Pa smo se malo umirili zresnili pa še ne.
Lp Matic
sem nov/star na forumu, spremljam vas že nakaj časa.
Od malega sem cepljen na vodo in morje naokoli se prevažam z gumenjaki (trenutno Lomac 460 + Suzuki 30), moje letno zatočišče je zadnji 35 let Korčula, kjer poskušam prebiti čim več časa. Kot mulca me je pritegnil podvodni ribolov, vendar Korčula ni najbolje založena z ribami, zato sem v kompaniji največ lovil pozimi med Krkom, Cresom in Rabom. Ko sem dopolnil takrat zakonsko dovoljeno starost sem začel delati izpite za potapljanje z avtonomno potapljaško opremo. Dobro desetletje sem se ukvarjal z specifičnimi podvodnimi deli zraven pa še s snemanjem in slikanjem. Potem pa so prišli otroci in ... Pa smo se malo umirili zresnili pa še ne.
Lp Matic
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
pozdravljeni
torej da se še jaz predstavim
peter , moj kraj je štajerska metropola torej da ne bo pomote maribor
7 let sem redno hodil na jadranje kot navigator, pa seveda glavna dejavnost kuhanje na barki. in to me tako prevzelo da sem si letos omislil čoln z kabino dobrih 7 metrov (drago 22) za preživljanje dopusta.
glede na to da sem letos na morju doživel najslabše vreme v mojem lajfu, največje valove (le kje se skrivajo ko jih iščemo z veliko elanko na jadra) in sem še vedno navdušen nad morjem, torej bom ostal mornar
čoln je čez poletje na morju -krk , čez zimo pa doma počiva da mi vsak dan da mislit kak je prijetno na morju
je pa razlika med jadranjem in uporabo gliserja, bistveno
vsaka stvar je po svoje zanimiva
kdor enkrat okusi morje,ga morje zasužnji z lepotami.
je pa to prijetna odvisnost
torej da se še jaz predstavim
peter , moj kraj je štajerska metropola torej da ne bo pomote maribor
7 let sem redno hodil na jadranje kot navigator, pa seveda glavna dejavnost kuhanje na barki. in to me tako prevzelo da sem si letos omislil čoln z kabino dobrih 7 metrov (drago 22) za preživljanje dopusta.
glede na to da sem letos na morju doživel najslabše vreme v mojem lajfu, največje valove (le kje se skrivajo ko jih iščemo z veliko elanko na jadra) in sem še vedno navdušen nad morjem, torej bom ostal mornar
čoln je čez poletje na morju -krk , čez zimo pa doma počiva da mi vsak dan da mislit kak je prijetno na morju
je pa razlika med jadranjem in uporabo gliserja, bistveno
vsaka stvar je po svoje zanimiva
kdor enkrat okusi morje,ga morje zasužnji z lepotami.
je pa to prijetna odvisnost
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Jadralec-mihy dobrodošel med nami. Si pa drugi v mojem življenju, za katerega sem slišal, da je šel iz rjuh (beri jader) na motornjaka. Po navadi je to prav obratno. Vseeno uživaj in dobrodošel med motornjaki!
LP

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost