Hvala za dobrodošlico
bolid napisal/-a:Živijo,lepa predstavitev, še pokaži novo pridobitev

Prvi čolniček je dokaj v slabem stanju, vzel sem ga predvsem zaradi prikolice in in motorja, s katerim sem tvegal, ker ni kazal znakov življenja, poleg tega je stal 4 leta. No po vložku cca 300€ Đoni deluje odlično, edini problem je, da sem se zakalkuliral pri dolžini noge. Potrebujem dolgo nogo, motor pa je kratka noga.
Drugi čolniček pa je elanov GT 070, ki tehnično še ni povsem moj saj še ni parkiran na domačem ozemlju, se pa pospešeno dela na tem.
Problem nastane torej v motorizaciji, saj gt potrebuje dolgo nogo, motor, ki sem si ga uredil pa ima kratko. Sledi torej prodaja tega motorja in nabava drugega, z dolgo nogo. (Imam že nagledano in rezervirano tudi to

)
Po dokaj obširnem preučevanju izvenkrmnih motorjev v zadnjem času moram povedati, da sem definitivno fan Johnson / Evinrude tehnologije in dveh taktov. Enostavnost se vsekakor dobro prevaja v zanesljivost po mojem mnenju, tako da odločitev je padla, naslednji motor bo loop charged V4, pomožna pride gor pa 2.3 konjska kosilnica iz uvodnih slik.
Čez zimo imam namen naresti za čoln še bimini al kakorkol se že kabrio strehi reče in sicer tak, da se ga da popolnoma zatesniti / zadrgniti, ker bi kakšno noč mogoče prespal tudi na krovu na kakšnem turbo maximusu.
Plan je torej poln optimizma, upam da se bo tudi realnost upognila v začrtano smer.
Zanima pa me, če ima kdo kaj literature ali kakršnega koli pisnega materiala o 070. Ta čoln mi je že od pamtiveka všeč, vendar popolnoma nič pametnega o njem ne najdem nikjer..