Abakus pozdravlja!

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

abakus
Višji štabni praporščak

Abakus pozdravlja!

OdgovorNapisal/-a abakus » To Apr 22, 2014 14:35

Pozdravljeni forumaši!

Že kar nekaj časa vas spremljam "iz ozadja". Berem, iščem, se učim in obnavljam našo pridobitev iz preteklega leta - Bayliner 1952 letnik 1996 z Mercruiser 3.0 LX motorjem in Alpha one pogonom.

Kot marsikatero plovilo v kategoriji "popravila, gradnja..." je tudi prejšnji lastnik našega plovila za pretepst, ker smo ga prevzeli v milo rečeno zanemarjenem stanju. Temu primeren je tudi način pridobitve čolna.
No, po začetnem slabem izgledu sem z vsako vloženo uro dela ugotavljal, da čoln sploh ni v tako slabem stanju, kolikor je zanemarjen. Resnejše zadeve, ki sem jih do sedaj porihtal obsegajo alternator (ni polnil, vzrok prekurjeno stikalo med alternatorjem in akumulatorjem), obnova instrumetne plošče (ni delal prikazovalnik temperature motorja in obratomer), menjava predelne stene med kabino in kokpitom, menjava pokrova prostora za smuči.
Trenutno delam na alpha one pogonu, ki pušča olje pri vzvodu za prestavljanje+menjava impelerja in tesnil.
Motor ima 500 delovnih ur, izmeril sem kompresijo (odlična), menjal olje, svečke, filter goriva in olja. Vžge vedno v prvo in lepo teče.

Drugače pa z raznimi plovili (od magične kombinacije maestral 18+tomos 4.5 dalje) plujem že dlje časa, tako da imam kar nekaj morskih izkušenj.

Toliko zaenkrat. Več sledi...

Lp,

abakus
rjavolasa skipperka
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a rjavolasa skipperka » Ne Maj 11, 2014 15:58

Pozdravjen med morjeplovkami in morjeplovci :)
abakus
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a abakus » Po Maj 26, 2014 18:43

rjavolasa skipperka napisal/-a:Pozdravjen med morjeplovkami in morjeplovci :)

Uu...Sem šele sedaj videl, da me je celo nekdo pozdravil :)
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Po Maj 26, 2014 20:56

Dobrodošel tudi z moje strani.. saj bi te verjetno tudi drugi pozdravili pa se jim verjetno vedno ne da, ker jih nisi takoj na začetku povabil na mrzel pir :lol: :wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Maj 26, 2014 21:04

.

OK, če ti to toliko pomeni, te pa še jaz pozdravljam in zaželim dobrodošlico na najboljšem navtičnem portalu in forumu v SLO.

Načeloma na predstavitve novih članov ne odgovarjam, jih pa vse po vrsti prečitam. Kaj vem, da tako nabiram število postov, mi ni v čast.
Sicer si malce zgrešil, ker si odprl novo temo, ker predstavitve potekajo TUKAJ, pa ni problema.

Na svoje poste pa le popazi, ker boš dobil tudi ti kakšno vprašanje in vljudno je nanj odgovoriti.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
abakus
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a abakus » Sr Maj 28, 2014 10:01

pajer1 napisal/-a:.

OK, če ti to toliko pomeni, te pa še jaz pozdravljam in zaželim dobrodošlico na najboljšem navtičnem portalu in forumu v SLO.

Načeloma na predstavitve novih članov ne odgovarjam, jih pa vse po vrsti prečitam. Kaj vem, da tako nabiram število postov, mi ni v čast.
Sicer si malce zgrešil, ker si odprl novo temo, ker predstavitve potekajo TUKAJ, pa ni problema.

Na svoje poste pa le popazi, ker boš dobil tudi ti kakšno vprašanje in vljudno je nanj odgovoriti.

LP

.

Vem, da sem falil, ampak je bilo takrat že prepozno. Na piru pa ste seveda dobrodošli, ko vas kaj zanese v Maribor. Lahko bi pri nas tudi kako srečanje naredili...

Tisto s pozdravi je bilo pa mišljeno sarkastično. Itak to izgleda kot pri srečanju anonimnih alkoholikov, ko se novi predstavi in ga vsi v eno pozdravijo... :roll:

Lp
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Maj 28, 2014 10:48

abakus napisal/-a:Itak to izgleda kot pri srečanju anonimnih alkoholikov, ko se novi predstavi in ga vsi v eno pozdravijo... :roll:

Ja lej je pa lepo da pozdraviš ko nekam prideš, ane....

Pejt na Ruto z nami pa boš pol kej več o AA vedu povedat :wink: :wink:

Aja Živjo!! :lol: :lol:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost