ČESTITKE ZA DAN MLADOSTI
Moderatorji: moderator2, moderator
ČESTITKE ZA DAN MLADOSTI
Čestitam vsem morjeplovcem in morjeplovkam za skoraj že pozabljeni DAN MLADOSTI
Ker ne zdržim do polnoči sem napisal malo prej

- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Re: ČESTITKE ZA DAN MLADOSTI
sundancer napisal/-a:Ker ne zdržim do polnoči sem napisal malo prej![]()
![]()
Ko si starejši je težko zdržati do ponoči,.... ko smo bili mlajši smo lahko zdržali do jutra na kakšnem žuru s koncertom, katerega smo komaj čakali ob dnevu mladosti....... Lepi spomini na tisti čas.....
LP
Hja Luftar, imaš prav. Prej , ko smo še bili šmrkolini in sodelovali na štafeti, je bil nepopisni dogodek, ko sem prejel "palico", štafetno v roke. Laufal sem kot zmešan , podrl vse osebne rekorde.
Današnji šmrkolini, pa ne podirajo rekordov ,ampak praznijo steklenice, travco kadijo dobro služijo preko servisov, na koncu pa razbijejo državni parlament, verjetno ker vlada ni za legalizacijo marihuane. Vse drugo. Kaj pa študij, predavanja itd.
Meni je oče, ko sem imel kake izpade razvajenega šmrkavca, vedno rekel; Vsega dobrega si natlačen, pozdravlja tebe narod lačen
. Tole bi tudi današnji mulariji rekel, ker jim je na kožo pisano.
Ampak je res neki čuden notranji občutek, ko se spomnim na ta datum iz mladosti. Vse je bilo veselo. Vsi na ulicah so se pozdravljali, si mahali itd. Pa poglejmo danes naša večja mesta. Noben nobenega ne pogleda v oči, ljudje se držijo ko kisle kumare, zagrenjenost ali arogantno obnašanje prevladujejo po ulicah. Vem da je kriza, ampak, v svoji nemoči, ti pozdrav neznane osebe pomeni zelo veliko.
LP
Današnji šmrkolini, pa ne podirajo rekordov ,ampak praznijo steklenice, travco kadijo dobro služijo preko servisov, na koncu pa razbijejo državni parlament, verjetno ker vlada ni za legalizacijo marihuane. Vse drugo. Kaj pa študij, predavanja itd.
Meni je oče, ko sem imel kake izpade razvajenega šmrkavca, vedno rekel; Vsega dobrega si natlačen, pozdravlja tebe narod lačen
Ampak je res neki čuden notranji občutek, ko se spomnim na ta datum iz mladosti. Vse je bilo veselo. Vsi na ulicah so se pozdravljali, si mahali itd. Pa poglejmo danes naša večja mesta. Noben nobenega ne pogleda v oči, ljudje se držijo ko kisle kumare, zagrenjenost ali arogantno obnašanje prevladujejo po ulicah. Vem da je kriza, ampak, v svoji nemoči, ti pozdrav neznane osebe pomeni zelo veliko.
LP
Blze, kako danes gledate na tiste čase, vzvišeno in s pritajenim nasmehom, ali tudi kako drugače, niti ni važno. V resnici ste veliko zamudili.
Takrat nisem poznal stresa, nisem poznal besede depresija in bistveno več sem si lahko privoščil, kakor danes. Veselje, harmonija, sožitje je bilo na vsakem koraku. Vsi smo komaj čakali ta dan, štafeta mladosti pa je bila višek praznovanja.
Sicer pa si večkrat preberi odgovor Atilona, v njem boš zaznal PONOS.

Takrat nisem poznal stresa, nisem poznal besede depresija in bistveno več sem si lahko privoščil, kakor danes. Veselje, harmonija, sožitje je bilo na vsakem koraku. Vsi smo komaj čakali ta dan, štafeta mladosti pa je bila višek praznovanja.
Sicer pa si večkrat preberi odgovor Atilona, v njem boš zaznal PONOS.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Bistvo je, da smo se imeli fajn in da se nas starši niso bal pustiti zunaj niti do jutranjih ur. Ne tako kot danes. Mi nismo delali škode, po piknikih in po druženju okoli Prešernovega spomenika smo za seboj vse pospravili.
Komunizem je bil, vendar za nas takrat mlade nekje v ozadju in dejstvo je, da nam zaradi tega nihče ni omejeval svobode ali nas kako drugače šikaniral, tudi če nismo bili "ZA".
Ene lepših spominov imam na čas, ko sem se udeležil zaključne slovestnosti kot nastopajoči na centralnem nogometnem stadionu v Beogradu. Vaje in treninge smo imeli cel mesec dni in neizmerno uživali skupaj s Srbi, Hrvati, Makedonci, Bosanci, Črnogorci in Albanci. To so bila neponovljiva in nepredstavljiva doživetja.
LP NT
Komunizem je bil, vendar za nas takrat mlade nekje v ozadju in dejstvo je, da nam zaradi tega nihče ni omejeval svobode ali nas kako drugače šikaniral, tudi če nismo bili "ZA".
Ene lepših spominov imam na čas, ko sem se udeležil zaključne slovestnosti kot nastopajoči na centralnem nogometnem stadionu v Beogradu. Vaje in treninge smo imeli cel mesec dni in neizmerno uživali skupaj s Srbi, Hrvati, Makedonci, Bosanci, Črnogorci in Albanci. To so bila neponovljiva in nepredstavljiva doživetja.
LP NT
Prav v živo se spomnim napeva pesmi Zdravka čolića "Druže Tito mi ti se kunemo..." Ufffff pizda smo že stari
Drugače pa so spomini na "SKJ" zgodovino podobni, kot spomini na JLA. Ko se vrneš domov se spominjaš le dobrih in smešnih stvari. Kako je bilo pa zaje... pa pozabiš. Res smo takrat živeli kot bubregi u loju in brez stresa, mel pa tud nismo nič. No ja, stoenko in družben kvartir.
Vsaka novost (sistem) prinese pozitivne in negativne stvari s seboj. Tkle pač mamo.
Vseeno pa je bil "joško" legenda. S takšnimi pooblastili, kot jih je imel on takrat, bi današnje vlade pokradle še fondamente od parlamenta.
Pa ne pozabimo, bil je tudi navtik z veliko začetnico
Drugače pa so spomini na "SKJ" zgodovino podobni, kot spomini na JLA. Ko se vrneš domov se spominjaš le dobrih in smešnih stvari. Kako je bilo pa zaje... pa pozabiš. Res smo takrat živeli kot bubregi u loju in brez stresa, mel pa tud nismo nič. No ja, stoenko in družben kvartir.
Vsaka novost (sistem) prinese pozitivne in negativne stvari s seboj. Tkle pač mamo.
Vseeno pa je bil "joško" legenda. S takšnimi pooblastili, kot jih je imel on takrat, bi današnje vlade pokradle še fondamente od parlamenta.
Pa ne pozabimo, bil je tudi navtik z veliko začetnico
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Lepo ste napisali, jaz pa bi le dodal vprašanje:Kdo pa je takrat vedel kaj je komunizem? Mislite da je bilo kje lepše?
Šola je bila brezplačana, gradilo se je in vsi smo imeli stanovanja, oče me je pripeljal na firmo samo pokazat, pa sem že imel službo. Poročil sem se v komunizmu, prvo stanovanje dobil v komunizmu po pol leta čakanja, služba je bila čudovita, denarja ko solate, 82 leta sem vzel še popoldansko obrt, katero mi ni nihče omejeval,...... bil sem še Titov pionir,.... par dni Titov vojak,...... imel sem potni list, hodil sem v Avstrijo in Italijo, kadar sem želel,.......
Ja še sedaj imam v pisarni obešeno Titovo sliko. Je pač spomin na nek čas, neko obdobje,......katerega sem preživel v mladosti.....
LP

Šola je bila brezplačana, gradilo se je in vsi smo imeli stanovanja, oče me je pripeljal na firmo samo pokazat, pa sem že imel službo. Poročil sem se v komunizmu, prvo stanovanje dobil v komunizmu po pol leta čakanja, služba je bila čudovita, denarja ko solate, 82 leta sem vzel še popoldansko obrt, katero mi ni nihče omejeval,...... bil sem še Titov pionir,.... par dni Titov vojak,...... imel sem potni list, hodil sem v Avstrijo in Italijo, kadar sem želel,.......
Ja še sedaj imam v pisarni obešeno Titovo sliko. Je pač spomin na nek čas, neko obdobje,......katerega sem preživel v mladosti.....
LP
Novinec napisal/-a:Šola je bila brezplačana, gradilo se je in vsi smo imeli stanovanja, oče me je pripeljal na firmo samo pokazat, pa sem že imel službo. Poročil sem se v komunizmu, prvo stanovanje dobil v komunizmu po pol leta čakanja, služba je bila čudovita, denarja ko solate, 82 leta sem vzel še popoldansko obrt, katero mi ni nihče omejeval,...... bil sem še Titov pionir,.... par dni Titov vojak,...... imel sem potni list, hodil sem v Avstrijo in Italijo, kadar sem želel,.......
Zdej pa vem, zakaj je za nas zmanjkalo ! Ti si si vzel vse
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
kr en napisal/-a:
Zdej pa vem, zakaj je za nas zmanjkalo ! Ti si si vzel vseha, ha, ha
Kaj pa nama je manjkalo? Edino tista vojska.... je bla mal zaj..... ampak kot si napisal, lepe stvari ti ostanejo, slabih pa se ne spmniš več.
Nikola Tesla je tudi lepo napisal, da so bili koncerti in žuri, pa ni bilo takšnega sranja, kot je sedaj, pa čeprav smo živeli v letih ko je bil pozdrav "Budi u cvječu", hipijev in tudi kadilcev trave.
Če pa je bil še kdo zagret komunist in včlanjen v Partijo.... madona..... kaj je šele ta imel....
LP
Se popolnoma strinjam z Mat2000! Ni bilo tako strašno lepo, kot nekateri opisujete oziroma je bilo lepo v osemdesetih letih, tisti, ki pa ste preživeli petdeseta in šestdeseta pa se mi zdi, da boste znali povedat mnoooooogo več... Spomnite se samo začetka predavanja gospoda Brečka iz predzadnjega srečanja Morjeplovcev...
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti