KAJ PA ČE BI SKUP STOPILI !

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

ivo
Naddesetnik
Kraj: Maribor

KAJ PA ČE BI SKUP STOPILI !

OdgovorNapisal/-a ivo » Pe Jun 04, 2010 20:32

Lep pozdrav vsem,

Sem kar nov tukaj pa bi vseeno poleg današnjih političnih tem imel en predlog, za vse nas, mogoče dober (beri mogoče cenejši). Mogoče pa je kdo med nami kateri se spozna kako to narediti.
Ali je že kdo razmišljal , da glede na popoprane cene materiala/naprav/motorjev/ipd. kateri se uporablja v navtiki, nas rubijo kot da smo Rockfellerji in naredimo združenje (kar smo že :)) katero bi lahko dobilo pri ponudnikih opreme bistveno boljše cene kot jih lahko mi sami kot posamezniki. Vem da se lahko vedno malo pogajaš za popuste, vendar mi smo tisti kateri kupujemo in oblikujemo trg . Žal pa je Slovenski trg tudi majhen v primerjavi z drugimi.
Jezi me že takšen preprost nakup kot je en šrauf, ampak če ima oznako "marine",je cena x3 napram tistemu kateri je enak pa če se spoznaš na strojništvo kupiš istega samo da se mu drugače reče in je cenejši.!
Glede na večino komentarjev v opremi bark/jadrnic/jaht/... , je tukaj vedno beseda "so dragi kot žafran". Vem da ne pomaga samo reči, "pa ne bom kupil", ker nimamo kaj preveč maneverskega prostora, saj tudi izbira v tujini obstaja in je dostikrat cenejša, vendar če smo že skupnost bi lahko pa iz tega še več dobili, tisti kateri pa prodajajo pa bi bolj pazili na to, da se je treba do tudi manjše navtične skupine potrebno korektno obnašati. Še bolj se bi to lahko uveljavilo pri privezih(komunala) !! En sam je skoraj NIČ !
Mogoče bo ta tema imela milijon odzivov ali pa nobenega, me pa matra firbec kaj mislite. Nekaj pa mi govori, da se to da narediti, vsaj delno.
STE ZA !!??

-------------

pa dober veter
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Jun 04, 2010 20:43

po moje danes že usi plujejo :)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Jun 05, 2010 10:20

Ivo, imaš prav. Ampak ta tema je bila že izčrpno podebatirana. Glede trgovin in seveda še bolj glede privezov, katere tudi omenjaš. Ampak že samo dejstvo, da smo večina samo Slovenci na tem forumu, ti že da odgovor o "skupaj stopit". Mission Imposibel, misija nemogoče. Kar pa je po eni strani za razumet. Zakaj bi tisti, kateri imajo priveze, zapravljali energijo in dragoceni čas za tiste, kateri jih ne dobijo ? Glede trgovin pa je bolj enostavno. Jaz sem za mojo samogradnjo nakupil precej stvari v D ali eBay-u, tako novih, kot tudi rabljenih pa ne šrot ( vsaka primerjava z enakim priimkom nekega človeka, je zgolj naključje, pa magari pri pomenu te besede gre za enako stanje kvalitete, ali ljudi ali predmetov) ampak ohranjeno kot novo. Ceno, pa vzemimo nove stvari, mi noben naš prodajalec , ne more postavit tako, da bi bila ugodnejša in to z poštnino vred. Tudi pri delih za motorje ( novih ), gre najmanj za četrtino, pa tudi tretjino vrednosti katero prihraniš, to pa ti ne bo naš prodajalec noben dal, ker potem premalo zasluži, ker dela ne visoko ceno in ne na prodano količino, katera je temu primerno majhna.
Pajer1, bi rekel: Jah , takle imamo.
:) , pa še drži.
LP
Tukaj bi še samo dodal, da sem primerjal črpalko za gorivo za velik motor VP. Črpalka je original od VP, na kar me je opozoril prodajalec zgoraj, da bo seveda dražja. Bila pa je kar nekaj cenejša od pri nas gledanih oz. vprašanih cen. Toliko da se ne bo kdo po nepotrebnem matral pisat, da so ponaredki cenejši. Govora je samo o origalanih , vitalnih delih motorja, katere prodajalec ( zaradi renomeja) prodaja samo originale.
Nazadnje spremenil atilone, dne So Jun 05, 2010 11:06, skupaj popravljeno 1 krat.
ivo
Naddesetnik
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ivo » So Jun 05, 2010 10:39

Atilone, hvala za komentar. Glede združevanja (skup stopit) se strinjam, če prebereš nekaj postov kateri so odraz naše tako imenovane nekompatibilnosti. V mislih sem imel idejo, da če smo sestavili spisek trgovin doma in v tujini, da izdamo mogoče kakšno člansko kartico, ali kaj podobnega , nato pa tem trgovinam kjer nabavljamo opremo pošljemo dopis, da smo združenje z cca. 1500 člani (če sem ta podatek pravilno zasledil na forumu) in enostavno vprašamo koliko popusta npr. dajo za člane našega združenja. Verjamem, da je to nekaj dodatne organizacije, ampak če praviš da je skoraj vsa oprema v tujini cenejša in če pri teh vsaj bližnjih navtičnih trgovinah iztržimo še kakšen procent pa toliko bolje. Mislim, pa da bo tudi slovenskim prodajalcem prej kot slej kapnilo, da se dela na količini in zmernih cenah. Res pa je, da upanje za kaj takšnega umre zadnje :).

-------------
pa dober veter
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jun 07, 2010 19:10

.

dal, ker potem premalo zasluži, ker dela ne visoko ceno in ne na prodano količino, katera je temu primerno majhna.
Pajer1, bi rekel: Jah , takle imamo.
Smile , pa še drži.

Ja, takle mamo! Bo že držal.

Ekonomija in marketing ne priznavata takih združenj za zbijanje cen, ker trgovina živi od marže oz. pribitka na nabavno ceno z dodatki. Končni kupec (to smo mi, ker kupimo za lastne potrebe) pač plača celo mrežo posrednikov. Tukaj se ne da odkrit nove tople vode. Po tem principu bi lahko zbijali cene vsem lokalnim pekom, mesarjem, cvetličarjem, frizerjem, vulkanizerjem, itd, .......! Če bo tisoč ljudi skupaj prišlo po kilo kruha, ali pa pet litrov motornega olja na osebo ne bo nič ceneje, ker ne more bit. Če bo pa eden prišel po 200, 300, 500 kg kruha bo pa druga cena, toda moraš imet sp, d.o.o., da to delaš.

Sicer pa roko na srce in si priznajmo, da skoraj povsod izposlujemo popust, predno "zacinglja" blagajna. 1% in naprej do 5.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Jun 07, 2010 21:05

Pa saj ni treba vedno kupovati v Sloveniji, če pogledaš malo dlje, boš mogoče že veliko ceneje dobil zadeve. Le trg bo prisilil naše, na druge cene, seveda če pa se postavim v njihivo kožo, jih pa čisto razumem, treba je od nečesa živeti. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost