GOPRO HD in konkurenca

Morjeplovska fotografija motivov povezanih z morjem...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Feb 11, 2013 18:27

Uporabljam contour GPS, sicer šele 3 tedne, kupil sem jo v tc mooshop v Lj. ker je bila tam daleč najcenejša (250 eur z BT kartico). Takrat sem vedel še za gopro, za druge pa niti ne.

Kaj je pretehtalo?
-full HD
-majhnost
-GPS (koordinate se prilepijo na fotografije ali na video, aplikacija prikazuje poleg videa še hitrost, pot in pozicijo na google zemljevidu)
-krmiljenje in preview na android telefonu preko bluetooth

Kaj me moti?
-podvodno ohišje moram kupiti posebej
-ne moreš jo polniti in snemati hkrati
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » Po Feb 11, 2013 18:30

No, tale videjo test za Xdreme poznam.
Jaz sem dokupil še 5 kom. baterij Fuji NP120. Tako imam možnost snemanja do 8 ur, torej z eno baterijo bi imel na razpolago samo 2-3ure snemanja.
S stricem iz videja se strinjam, da je kvaliteta zvoka sicer boljša kot na prejšnjem modelu, vendar še vedno je potrebno uporabljati zunanji mikrofon. Seveda mikrofon slabo snema, ker imamo v igri vodotesnost samega ohišja.
salesky napisal/-a:slika kar valovi, to se vidi na skuterju, zgleda čudno? Al to samo jst vidim? Glej čas od 1:25 naprej??

Kritiziral je tudi lečo - natačno fisheye effect, vendar mene kot amaterja to ne zanima. Nekje na internetu sem našel celo modifikacijo za izboljšanje tega vpliva.

V glavnem jaz sem bolj ali manj zadovoljen s Xdreme kamero. Težava je recimo pri montiranju videjev. Kakršenkoli program uporabljam (Videopad, AVS...) videjo zaostaja in potem na youtubu nastane en kažin. Napisi in efekti se pojavijo kasneje ali pa prehitro.
Nazadnje spremenil Slootack, dne Po Feb 11, 2013 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Feb 11, 2013 18:41

Moj glas za GoPro. Poleg vodotesnega, robustnega ohišja, pa velikega števila nastavkov (sam sem želel takega za na zadnjo ograjico barke) vidim prednost predvsem v preizkušenem konceptu. Recimo ... zgoraj je nek test, kjer primerjajo GoPro in Sony action cam. Vse lepo in prav, doker ne želi obeh kamer sprobati na motorju, ko ugotovi, da bo pa Sony težko namestil na prednji blatnik.

Imel bi pa tudi steady-cam nosilec; posenetek v nagibu je precej boljši:
http://www.youtube.com/watch?v=vmMh_5DrL88
http://www.horizontrue.com/camera-mounts.html
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 11, 2013 18:55

Sedaj pa odgovor Debitel-u, ki ga je dal že Marchi, ostali pa ste malo skrenili s poti glede na to kar je spraševal...

Debitel, nobena od teh kamer NITI V SANJAH NI PRIMERNA za to, kar si ti želiš!!! Vse te kamere so SAMO za šport, za nekam postaviti na nek nosilec in snemati akcijo na kolesu, motorju, čolnu, smučeh, potapljanju...
Nikakor pa to ni primerno za snemanje družine v dnevni sobi ali otroka v peskovniku! Za ta namen je precej boljši vsak današnji mobitel!!!

Drugače pa kot sem napisal zgoraj, tisti, ki si lahko privošči, naj za šport kar vzame GoPro Hero3 black edition, ker je to edino, kar je trenutno v topu. Kvaliteta slike je prva liga, glavno pa je ohišje in vsi nosilci, ki ste jih že omenjali... V glavnem, ni da ni...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Feb 11, 2013 19:05

admin napisal/-a:Debitel, nobena od teh kamer NITI V SANJAH NI PRIMERNA za to, kar si ti želiš!!! Vse te kamere so SAMO za šport, za nekam postaviti na nek nosilec in snemati akcijo na kolesu, motorju, čolnu, smučeh, potapljanju...
Nikakor pa to ni primerno za snemanje družine v dnevni sobi ali otroka v peskovniku! Za ta namen je precej boljši vsak današnji mobitel!!!

Ja, res je ... npr. GoPro s fisheye nikakor ni primerna za snemanje ljudi, obrazov ... vse popači, nisi zadovoljen. Tudi recimo, da bi šel s tako kamero na sejem in snemal npr. barke .. je neprimerno, vse popačeno (edino če daš lečo, ki nima fisheye efekta, ampak GoPro ohišje je samo s tako).
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Feb 11, 2013 21:31

debitel kup canon 650 če že kupuješ....

telefon je za telefonirat
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
debitel
Kapitan
Kraj: Usa
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a debitel » Po Feb 11, 2013 23:53

Prjatu, Canona eos650d že imam,

Ma to da rabim za družino je bol izgovor za ženo, v bistvu rabim za v avto ko hodimo tiščat :-)

Sam se mi ne daje cel premoženje, za tistih 15krat na leto. NAjbolj me vleče k muviju, se mi zdi da bi čist dost, pa še cena je top, pod 200 euri za vse v kompletu, full hd, memorija, wifi daljinec, ohišje... ma kaj pa vem.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Feb 11, 2013 23:54

debitel napisal/-a:Ma to da rabim za družino je bol izgovor za ženo, v bistvu rabim za v avto ko hodimo tiščat :-)

Ta je dobra :) :) :) :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost