Spoštovani,
Že dolgo prebiram morjeplovca ,registriral pa sem se šele sedaj,upam da se boste odzvali,na moj problem,čeprav sem skoraj vse prebrskal pa take sheme še nisem našel.
Iščem neko shemo ,kako bi na barki zvezal sledeče.
V barki naj bi bila dva akumulatorja vezana vzporedno,ta dva akumulatorja bi polnil z motorjem od barke(ko je barka v pogonu -stari Torpedo ),kot dopolnilo pa bi nanje priključil še obstoječe sončne celice(ker so že na barki).Priklop razsmernika 12/220 bi bil tudi dobrodošel(pač ga imam).
Misliti pa je treba še na polnilec iz obale,kjer se je mogoče priklučiti na 220V.
Porabniki bi bili:
lučke vse Led,pozicijske luči tudi Led,avtoradio ,kakšen polnilec za telefon,kalužna črpalka (po potrebi).Hladilnik pa bi bil na plin,vendar ima možnost priklopa na 12 in 220V,vendar bi ga priklopil le na 220V ,kadar bi bili vezani na pomol.
Če ima kateri od vas kakšno shemo in kakšen nasvet ,bi bil še kako vesel.
Naj bo enostavno,cenovno ugodno...
Najboljši bo nagrejen
Lep pozdrav
Simon
Vezava akumul.+sončne+razsmernik
Moderatorji: moderator2, moderator
- infomedulin
- Naddesetnik
- Kraj: Kranj
- Kontakt:
- AtKo
- Kapitan korvete
- Kraj: Ljubljana-Opatija/Medveja
Živjo,
če sem vse pravilno razumel bi bila ta vezava primerna. Se opravičujem za grdo shemo vendar je bila na hitro spacana skupaj
Torej:
-akumulatorje daš vzporedno zaradi večje kapacitete
-solarni panel priklopiš nanj (seveda rabiš zraven še elektroniko oz. regulator, predvidevam da jo imaš)
-na aku priklopiš 12v porabnike, vmes še kakšna stikalca za vklopit/izklopit po potrebi
- za polnjenje akumulatorjev priklopiš polnilec ter na en 220v razdelilec katerega na pomolu vklopiš da ti polni
- na isti razdelilec priklopiš 220v porabnike kjer daš vmeš močnejše stikalo kjer lahko preklapljaš med tem razdelilcem ali pa pretvornikom 12v/220v na katerega so tudi vklopljeni 220v porabniki. Samo glej da bo pretvornik dovolj močan da požene vse skupaj.
Upam, da kaj pomaga
[/list]
če sem vse pravilno razumel bi bila ta vezava primerna. Se opravičujem za grdo shemo vendar je bila na hitro spacana skupaj
Torej:
-akumulatorje daš vzporedno zaradi večje kapacitete
-solarni panel priklopiš nanj (seveda rabiš zraven še elektroniko oz. regulator, predvidevam da jo imaš)
-na aku priklopiš 12v porabnike, vmes še kakšna stikalca za vklopit/izklopit po potrebi
- za polnjenje akumulatorjev priklopiš polnilec ter na en 220v razdelilec katerega na pomolu vklopiš da ti polni
- na isti razdelilec priklopiš 220v porabnike kjer daš vmeš močnejše stikalo kjer lahko preklapljaš med tem razdelilcem ali pa pretvornikom 12v/220v na katerega so tudi vklopljeni 220v porabniki. Samo glej da bo pretvornik dovolj močan da požene vse skupaj.
Upam, da kaj pomaga
[/list]- infomedulin
- Naddesetnik
- Kraj: Kranj
- Kontakt:
Za sedaj se vam zahvaljujem vsem,še posebej pa Nikoli T.,kjer mi je poslal še kako uporabne informacije na zs,vsem ,ki imajo podoben problem ,pa naj si ogledajo na:
http://www.harpoon.si/?mod=aktualno&act ... wOne&ID=29
Hvala
http://www.harpoon.si/?mod=aktualno&act ... wOne&ID=29
Hvala
AtKo napisal/-a:Če si to ciljal name, je odgovor pritrdilen ampak žal nisem šel sheme v detajle risati, mogoče pa bi se lahko potrudil še s takimi detajli ampak ponavadi so varovalke in ostale reči samoumevne
Nisem streljal nate
Sicer pa če je v kontaktu NT me ne skrbi več
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti