Knjige in priročniki

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Knjige in priročniki

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 15, 2016 13:31

Knjige in priročniki - kazalo povezav
    Na tem forumu nekaj članov često piše, da jih moti, če objavim reči, ki jih oni lahko itak najdejo na internetu. Da najdeš na internetu, je običajno treba že vedeti, kako se tistemu, kar iščeš, reče v jeziku, v katerem o tistem še nisi domač. Tole je namenjeno takim - predvsem pa meni, da ne iščem ponovno reči, ki sem jih nekoč našel in za katere domnevam, da mi bodo še večkrat prišle prav, pa se takrat morda ne bom več spomnil, kje sem to videl.

Predvsem pa bom tu skušal postopno zbrati tiste povezave na - meni zanimive - brezplačne elektronske knjige, ki so sicer raztresene po vsem forumu.

'Navtična literatura' - podforum o tem, ki pa ni moderiran in ga torej ni mogoče urediti za lažje iskanje

Pristajanje in sidranje

Sidra in sidranje
    Vryhof Anchor Manual - Global Maritime - pdf
      Priročnik enega od Nizozemskih izdelovalcev sider - tudi stalnih in velikih - za izbiro in uporabo, z nekaj teorije vred. Precej dobro (in bi bilo zaniivo predebatirati s še kom, ki ga zanima.
    Interaction of Anchors with Soil and Anchor Design - US Mil - pdf
      Robert J. Taylor, US Naval Civil Engineering Laboratory, April 1982
    Oil Companies International Maritime Forum - precej zanimivih reči - pdf.
      Dober del povezav je na plačljivo literaturo, a ne vse. Tu, pri naftarjih, je tudi nekaj temeljitih razdelkov o stalnih sidrih, o čimer namenske literature zadnje čase ne najdem.

Nekoč je bila odlična stran o stalnih sidrih za marikulturo, kjer so bili opisani tako problemi kot rešitve zanje, tudi enostavni (stara kolesa železniških vagonov ipd.), ter kako se to obnese čez desetletja in desetletja, pa je domena ugasnila.

Teorija
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta