sončne celice vezava
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: sončne celice vezava
Menda da večina lastnikov popolnoma not pade v te grafe. 
Nova igrača, nov hobi. Malce ceneje od navtike.
Ja res mal ceneje..pa tukaj še kaj nazaj vrne igrača pr navtiki ima pa denar le eno smer..ven...
Polanc, z elektrarno bodo prsparal, da bodo lahko kupl vecjo barko 
Jaz sem kupil 2 škatli, 20 p850 optimizatorjev in imam zdaj 2 viška. Viška imam tudi frej kvadrature na strehi, tako da sem zdaj našel 4 enake panele in bom za ca 350€ dodal še 4 in ločil na dva stringa 2x10 optimizatorjev, tako bo skupna moč 16,8kWp. Ob lepem vremenu bo veliko rezalo, bo pa povprečje do 11,5kw lepše. Bom videl kako bo to zgledalo poleti, ampak naštimal bom, da viški čez porabo hiše +11,5 grejejo 1,5 m3 zalogovnik za ogrevanje na 95°C plus sanitarno vodo 300L na 65°C pa če ga bojo fejst biksal s to omrežnino eventuelno v teh dveh prehodnih letih dodam še ene 20kwh baterij. Upam da solaredge omogoči še kakšne DC coupled rešitve ker to kar je je bolj bogo.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
meni 7 panelov zaporedno vezano grejejo električni grelec v bojlerju. v kolikor ni sonca greje boljer toplotna. sicer je sonce sedaj nizko in me motijo drevesa v okolici, ampak sistem dela
Ja to je cca 2 kw moči po moje,ni nek strašen oblok.
2kw je 15cm dolg oblok.
Take količine panelov kot je tipično na strehah, vzdržuje pol metra dolg oblok kot keks.
https://youtu.be/S9a2oPCIMr0
Take količine panelov kot je tipično na strehah, vzdržuje pol metra dolg oblok kot keks.
https://youtu.be/S9a2oPCIMr0
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta