Uvod
- Na tem forumu - in še posebej v tem delu, ki mu je ime baza znanja - je veliko povezav drugam na internet, kjer je bila dobra vsebina.
Ko pregledujem - in dopolnjem - nekatera izmed takih kazal, večkrat povezave prenehajo delati, ampak velikokrat se da isto vsebino najti na drugem naslovu, velikokrat premaknjeno kam drugam na istem strežniku, včasih pa tudki kje drugje.
Žal včasih tiste vsebine ne morem več najti, in tokrat sem takih našel več. Kaže, da se je recimo iztekla domena magazina navtika kapital, pa ne najdem več reči na morsko prase, pa... Sem bom iz veljavnih kazal preložil tiste, ki so tako ugasnili. Mogoče kje še najdem vsebino, zato nočem čisto brisati.
Plovba, navigacija, pristajanje, sidranje, veščine...
- Od tam je sem preloženo naslednje (je pa še vedno, čeprav povezave ne delajo več, tule: nekdanja tema zanimive povezave)
Iz razdelka Splošno - tudi branje za začetnike
- Pregled vsebine učbenika za plovbo z motornimi plovili na straneh US Powerboating
Powerboating je še, samo učbenika ni več tam. Tu utegnem še kaj najti...
Navtični priročnik na Nemo.hr vsebuje navtične oznake (za plovila, varne vode, ovire, pa tudi morsejevo abecedo in še kaj) - ampak na domeni nemo-hr.com take vsebine ni več.
- Od orisa, kaj je to, mimo recimo risb pristajanja, varnosti in vremena, osnov regatnega jadranja... Prav dobra splošna šola z dovolj podrobnostmi. Ni samo šola jadranja, vsebuje tudi tri poglavja, ki zadevajo motorna plovila. V prvem so recimo orisani tipi plovil - izpodrivna, polizpodrivna, izrivna... - tipi pogona - recimo z pogon, waterjet, duoprop... V drugem recimo manevriranje na omejenem prostoru pri različnih tipih pogona, uvod v uporabo trima, v tretjem pristajanje
- Nasveti krmarju iz revije Navtika - predlog by evovii
Zelo uporabni nasveti o vsem mogočem. To in prejšnja povezava - mala šola... so bili najprej objavljeni po en članek v vsaki številki revije. Oboje skupaj zelo zelo uporabno.
Mislim, da bi bilo smotrno to kam prepisati (Kolikor vem, je Navtika kapital prenehala izhajati pod prejšnjim pokroviteljem, pa bom tole poskusil kam spravit za primer, če kdo ugasne strežnik).
- Nasveti - forum Morsko prase
Zame so bili najzanimivejši skupina prispevkov okrog sidranja, medicine na barki in eden o nekaterih stereotipih na barki
MyBoatsGear - tu so prispevki premaknjeni in bom o priliki poiskal povezave.