Navionics Boating HD apikacija za Andrioid

Vse o navtičnih knjigah, priročnikih, revijah, navodilih...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

Re: Navionics Boating HD apikacija za Andrioid

OdgovorNapisal/-a Paco » Pe Nov 18, 2022 07:24

ROFL
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Pe Dec 16, 2022 08:13

zmeraj bolj se čudim kaj naredijo ljudje da prihranijo 35 eur
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Dec 16, 2022 09:16

Šparat je treba, pa naj stane kar hoče :wink:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Dec 18, 2022 00:29

Takoj ko bodo dopustili to leto razparcelirat na dni ko uporabljam aplikacijo/mapo jo kupim, do takrat jih pa lepo kurc gleda. Niti evra ne dam in vedno skrekano uporabim. Če so oni cigani bom pa še jaz.

Kupiš karto za 300 evrov in ti po enem letu od katerega si jo uporabljal en mesec ugasnejo autorouting. Marš, govno korporativno. Enega centa ne dam več navionicsu.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Dec 18, 2022 08:13

Če bi vsi tako razmišljali, ne bi nihče nudil aplikacij in elektronskih pomorskih kart (ker se mu pač ne bi splačalo) in bi morali za navigacijo še vedno uporabljat štoraste papirnate karte :roll:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Dec 18, 2022 08:34

Pomorsko dobro tut placas Hrvatom za celo leto in ne le za dni ko pluješ? Zavarovanje enako? Da ne naštevam naprej
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Ne Dec 18, 2022 09:16

Kak bullshit druzba !!
+1 Aegir

Me prav zanima kolk bi pizdli ce bi kupili avto pa vam bi po enem letu nehala delat klima ker pac niste placali letni fee.

Funkcije navedene v plotterju so neodvisne od nove karte, ki dajte bodte vsaj tolk posteni pa ne drkajte z razvojem kart na Jadranu ker so vse bazirane na Mariji Tereziji , tistih ducat svetilnikov +/- par ribogojnic so not zmetal in to je to...pa se to ni niti z letno karto up to date

Kaj tako vesoljno novega je na jadranski kartah zadnjih 15 let da moras zato , da ti dela ploter v okviru kupljenih deklariranih parametrov placevati letni fee?

Lpp
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Dec 18, 2022 09:31

Vektorske karte niso iz časa Marije Terezije :roll:

Nekdo jih je moral spravit v elektronsko obliko in hoče pač imet nekaj od tega. Pa hvala bogu, da nas je večina pripravljena plačat za aplikacije, ker če bi bili vsi zastonjkarji, jih sploh ne bi imeli.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Dec 18, 2022 09:59

Po mojih izkušnjeh je dobesedno vsaka skala ob obali zajeta v Navionicsu. Z jadrnico, ki ima pod sabo 2 m globoko kobilo brez tega nimas kaj iskat po zalivih.

Govorit o 50 eur letnega stroška za takšno zmogljivost na barki v primerjavi z vsemi drugimi stroški povezanimi z barko je malodane patetično. Iz zelo tipično slovensko....
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Dec 18, 2022 10:09

Ni problem plačat, sam ciganije korporativne pa ne bom prenašal in ne dam nič pa vem kako to poteka ker sem del razvojne ekipe softvera že 22 let.

Sem kupil cmap in mam zdej autorouting celo leto vsako leto, čeprav je karta 2019.

C>MAP so čarovniki, da jim rata preživet od vsega hudega ker me ne lupijo za opcije mojega ploterja na letni ravni. Kako neki jim to uspe, hmmm.

Navionics aplikacije roko na srce sploh ne uporabljam, imam jo izključno zato da se parkrat na leto ob pivu kaj zmenimo kje kdo kaj misli in kolk je katera razdalja, pa še za to imam simrad aplikacijo, ki je brezplačna, samo nekateri so pač domači v navionicsu.

1stofficer napisal/-a:Po mojih izkušnjeh je dobesedno vsaka skala ob obali zajeta v Navionicsu. Z jadrnico, ki ima pod sabo 2 m globoko kobilo brez tega nimas kaj iskat po zalivih.

Govorit o 50 eur letnega stroška za takšno zmogljivost na barki v primerjavi z vsemi drugimi stroški povezanimi z barko je malodane patetično. Iz zelo tipično slovensko....

Da na jadrnici z 2m vgrezom uporabljaš telefon za to zmogljivost je tudi malo patetično in tipično slovensko.
Jaz imam sistem za okoli 5000€ pred mapo in mapa ni 50€ ampak je bolj okol 300 pa še vsak let pol 150. Pa še 50 za aplikacijo, pa kaj še?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Dec 18, 2022 10:46

AEgir napisal/-a:pa vem kako to poteka ker sem del razvojne ekipe softvera že 22 let.

Potem najbrž tudi veš, da bi cela ekipa s tabo vred ostala brez plač, če bi vaši kupci rekli: kurc vas gleda, ne damo vam niti centa. Bomo raje skrekan softver uporabljali.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Dec 18, 2022 11:04

Povsem sprejmemo, da jim lahko amortizer na stolu dela tudi naslednje leto če softver kupijo samo enkrat in ga ne updateajo.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Dec 18, 2022 11:12

1stofficer napisal/-a:Po mojih izkušnjeh je dobesedno vsaka skala ob obali zajeta v Navionicsu. Z jadrnico, ki ima pod sabo 2 m globoko kobilo brez tega nimas kaj iskat po zalivih.

AEgir napisal/-a:Da na jadrnici z 2m vgrezom uporabljaš telefon za to zmogljivost je tudi malo patetično in tipično slovensko.

Spremljam nekaj teh, ki plujejo po svetu in marsikdo ima za navigacijo eno navadno tablico in Navionics. Ponavljam: plujejo po svetu in ne le Jadranu. Jaz pač ne bom dal 5K za navigacijo ker takšne trenutno ne potrebujem in se mi zdi preveč denarja. Zato imam tablico in navionics in mi za moje potrebe popolnoma zadošča. Pa še ukradeno ni :)
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Dec 18, 2022 11:15

No ko jim boš 100x tolk znosil kot daš na let za to aplikacijo boš prbližn v mojem mindsetu pa pol komentiraj.

Tablica + sonce je pa zmaga, to si z rjuho pomagaš, da tiste kamne vidiš ki se vsako leto pojavljajo na navionicsu?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Dec 18, 2022 11:23

AEgir napisal/-a:Povsem sprejmemo, da jim lahko amortizer na stolu dela tudi naslednje leto če softver kupijo samo enkrat in ga ne updateajo.

Ker je očitno vaš poslovni model tak, da lahko dovolj zaslužite tudi, če vaši kupci softver kupijo samo enkrat.

Navionics pa pač zahteva, da vsako leto plačaš fee. Komur to ni všeč, naj pač ne plačuje njegove aplikacije, ampak, če je nihče ne bi hotel plačat, je ne bi mogli uporabljat niti tisti, ki smo jo pripravljeni plačat. Ker se Navionicsu ne bi splačalo nudit aplikacije, če ne bi imel dovolj kupcev (naročnikov) zanjo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost