OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Sep 05, 2012 21:22
Ne morem se znebit občutka, da je to Žaborič v ozadju pa Zlarin.. sam me moti parkirana barka z reg. VD, ker v Žaboriču so reg. Šibenik (ŠB) .. je pa podobno, ker obala strmo pade... ima tam dol v zadnjem zalivu moj brat čisto ob morju prijatelje.. no saj so tudi moji.. samo nisem bil dol že točno 10 let... drugače je na koncu Žaboriča zdaj kamp.. je bil prej večji mir... smo pustili senčnike in brisače tudi celo noč, pa ni bilo problema.. ko sem se potapljal na dah je vidljivost odlična.. cca 20 m dol je sama mivka, takrat so bili še rdeče korale od cca 5 m dol (druge so verjetno pobrali) rib je bilo dosti, dokler nisem prišel s puško... od kampa naprej je zaliv, ki ga domačini imenujejo "mirne vode", ker ni valov - je zaprt ... drugače so bili 2002 največji valovi 30 cm (in to samo en dan)... se nam je gospa, kjer je brat spal, opravičevala, da kako slabo morje imamo... kruh je eden pripeljal vsako jutro z kombijem... drugače imajo oz. so imeli tudi pekarno - tam v zadnji vrsti hiš pred kampom...samo higijena po njihovo... drugače na pol cene kot v marketu.. na drugi stani zaliva je polotok, ki je na začetku zaščiten z obrambnim zidom (podoben grajskim zidovom), ki so ga domačini iz sosednjih vasi zgradili za obrambo pred turki... na en otoček južno od Krapnja (mislim, da Krbela Vela), so domačini pripeljali živega osla, ki je na celini naredil dovolj in svoje odslužil.. nato je užival v brezdelju in priboljških ki so mu jih prinesli turisti.. je bil prava atrakcija in na otoku do pogina.. zdaj ne vem kako je... ali še kakšena osla pripeljejo tja ali ne.. Oppps.. kaj sem se razpisal. kot da je to 100 % Žaborič.. no ja.. malo opisa lepega in mirnega kraja po spominu, pa tudi nikomur ne škodi..