816 Ščedro.

Naši člani prilepijo sliko, vi pa ugotovite kje je bila posneta. Uganke se postavljajo samo za kraje ob morju!

Moderatorji: moderator2, moderator, kr en

Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

816 Ščedro.

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Avg 13, 2014 15:21

Mali zalivček na malem otoku pa okoli 40 jadrnic po 15 m
Slika

Slika
Nazadnje spremenil ljubo, dne To Avg 19, 2014 11:32, skupaj popravljeno 2 krat.
pomisli in zgodilo se bo
vlado888
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a vlado888 » Sr Avg 13, 2014 22:47

južno od h....
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Pe Avg 15, 2014 00:47

blizu otoka Hvara
pomisli in zgodilo se bo
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Avg 15, 2014 08:12

A so bli od Yacht Week-a jadranja, ful zastav oi jamborjih??

Aja pomoje je na Š otok....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Avg 15, 2014 08:18

Bo na ščedru, ampak kateri zaliv pa nevem. :roll:
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Pe Avg 15, 2014 09:25

Točno to na Ščdru uvala Srida. Yahting party. Zbere se ogromno število jaht tudi do šestdeset okoli petnajst metrov dolge pa tudi do dvajset in več.
No sliko sem pa dal go ker nisem mogel verjet koliko bark lahko sprvijo kje notri pa tudi zaradi tega, ker sem imel zelo slabo izkušnjo in sem hotel deliti z vami.
No na Ščedru sem preživel širi dni v zalivu malo više, ker je tiste dni pihal jugo pa še mirno je bilo brez velikega prometa. Razen dva dni ko je bil ta Yahting party. No en dan sem se umaknil v Sosednjo uvalo in si privoščil v prijazni gostilni orado pa v miru prespal. Naslednjo pa sem se odločil, da se ne umaknem in tam preživim. Popoldan so prihajale barke ena za drugo okranclane z vsemi mogočimi zastavami. Muzika na njih. Moral sem si jit ogledat kako to zgleda. S tenderjem sem zaveslal v zaliv in se čudil. Barka pri barki Na sidru ker boj je mislim da pet. Dva čolnička in pet goril razporejajo barke jim pomagajo sidrati in jih razvrščajo tako po rangu. Verjetno kdor več plača bliže je mestu dogajanja. Mesto dogajanja pa je gostilnica na koncu zaliva levo ko vpluješ v zaliv. Baje je v najem vzel slovenec, ki je imel že na Hvaru neke partije. Sedaj pa tisto kar ni v ponos nobenemu in tudi to, da ne spada med morjeplovstvo. Ko sem se približal gostilni sem naletel prvo na jadrnico dveh italijanov. Ob njej je bila barka z štirimi orjaki, ki so prepričevali italijane, da morajo z boje. Na miren način v začetku češ da naj se umaknejo ker bo glasna muzika ( beri ne vem kolk vatne zvočnike namestijo da jih je slišat celo v Hvar). Nato je prišlo celo do tega ko je en dejall naj jim režejo vrv. Zraven njih pa so bili na dveh bojah še dve italijanski družini z malimi otroci. Tudi njim so enako povedali, da se morajo umaknit. Ni bil v tem problem, da bi se umaknili, problem pa je bil da je bila že ura okoli sedme zvečer. Na obali sem parkiral v sosednjem zalivčku kjer je še ena gostiln in so mi razložili štorjo, kako je brez koncesije hotel tam dati ne vem koliko boj in si polastiti celoten zaliv čeprav tm so tri gostilne ki obratujejo že ogromno let. Ko sem odhajal sem opazil, da so prvima italijanoma dodelili zadnjo bojo in sta se ravno privezovala na njo. Odveslal sem do svoje barke in se že spuščala tema ko v zaliv priplujeta barki dve družini z otroci. Očitno so jih prisilili, da se premaknejo. Za mano je bilo še dovolj prostora zato sta se zasdrala za meno in se privezala na obalo. Ker pač je bilo napovedano slabo vreme sem krožil na sidru in vedel, da če me obrne in pride tramontana imam preveč verige. Pač nisem jih hotel več vznemirjat saj tako so bili čisto iz sebe kar se jim je dogajalo in verjamem, da jim ni bilo. Predem grem spat zvišam alarm za globino iz 3 m na štiri, da v primeru obrata vetra me opozori. No naj rečem to instinkt ali sreča okrog treh in pol zjutraj slišim opozorilne signale. Skočim ven pogledat kaj se dogaja in res so bli prvi sunki vetra neverina. Skrajšam verigo v zadnjem trenutku da ne zadenem v njuni barki. Vžege motor in začel se je drama. Njune premce je začelo odnašat saj sta dobila veter v bok. Bila sta skupaj privezana na eno vrv na kopno. Spustita vru ko sta se obrnila proti vetru sta stala en za drugim saj sta vrgla tako sidro. Gledam ju in jim vpijem naj ostaneta tako saj sta vrgla sidro tako, da je bilo skoraj pod mojo barko. No enemu so živci popustili in se je odločil, da potegne sidro ven. Pri tem sta se zapleda in sta se naslonila en na drugega. Jst sem se pa z motorjem umikal, da je lahko manevriral. Po nekaj manevrih in sreči, da ni pristal na kopnem je le dvignil sidro in zaplul iz zaliva. Drugemu pa sem zakričal naj ostane tam kjer je in naj bo na motorju, da bo pomagal sidru, da ne popusti. Saj zaliv je znan, da rado sidro popusti. Tako smo bili do svita na motorju in čakali, da je veter pojenjal In vse skupaj se je dobro končalo. Tudi iz sosednjega zaliva je cel kup bark odsidralo in so krožile naokoli.
Tako, da prej ko se na Ščedru parkiraš prepričaj se ali je tam kak Yahting party. Nimam nič proti partju bolj me boli odnos do ostalih, ki tega niso vedeli in popoldan v gostilni pojedli kosilo potem pa so bili pregnani iz boje, ki je na črno postavljena in služi po ne pisanem pravilu tistemu, ki pusti denar v gostilni posebno pa tako kot se je zgodilo. Organizator pa baje slovenec.
Nazadnje spremenil ljubo, dne Pe Avg 15, 2014 09:53, skupaj popravljeno 2 krat.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Pe Avg 15, 2014 09:31

Pa še nekaj slikic
Tudi take pridejo na to srečanje.
Slika
manastir v sosednjem zalivu, kjer je prijetna gostilna
Slika
Tako pa smo bili na trenutke sami.
Slika
pomisli in zgodilo se bo
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Avg 15, 2014 09:54

Groza ja.
Yacht week katerega se je spomnil en Šved in zadeva se dobro prodaja. Fora je party. Bistvo je, da se lahko prijaviš sam- vemo da sicer za čarter je smotrno, da jih je čim več na barki in potem nabiraš ekipo.
Tukaj so pa lepo zbrani iz vseh vetrov. Potem pa alko in sex in jebe se njim za ostale, za navtiko, morje.
Zame je to hostel na barki.
To se dogaja tudi v Grčiji.

Podobno varianto se gre tudi tur. agencija Collegium iz Ljubljane.

Skratka. Trend se obrača v to smer, v devistacijo navtike, v eno totalno sranje.

Treba je dobiti opis poti, kateri dan so kje in se tega ogniti.
Žal je tako.
Groza...

Aja. Hodijo tudi na Vis kjer jim letos kuha en Slovenec ki ima sicer v Lj gostilno.
mimodami
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mimodami » So Avg 16, 2014 12:18

Nič nimam proti zabavi, da ne bo pomote. Nič me ne moti, če se mladina zabava. Moram pa pritrditi Ljubu, da so šle zadeve že malo čez rob - ne glede zabave same, temveč glede osnovne olike in upošteanju pravil na morju. Lani se imel "čast" srečati flotiljo, kaj vse ne vidiš pri sidranju, privezovanju... Ko pridemo v pristan je vse naše... No za konec pa še privat ognjemet na gatu v marini...

Čimveč samotnih zalivov ...
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » So Avg 16, 2014 13:23

Tudi jst nimam nič proti zabavi. Le to da ni spoštovanja in da denar stoji za vsem tem in s tem grejo preko meje okusnega.
pomisli in zgodilo se bo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti