Uganka 50, Virski most

Naši člani prilepijo sliko, vi pa ugotovite kje je bila posneta. Uganke se postavljajo samo za kraje ob morju!

Moderatorji: moderator2, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Uganka 50, Virski most

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Sep 02, 2009 00:41

Pa sem se odločil, da še dam jaz eno lahko. Zanimivost je ta, da je na desni plovilo, ki je nasedlo in ga dva reveža želita spraviti na roke v globoko vodo.

Slika

Vem da ne bo težka, naj bo pa za opomin in varnost. Jaz sem imel prekleto srečo! Prvič in nikoli več!

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Sr Sep 02, 2009 05:39

Virski most?
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Sep 02, 2009 09:24

Je, sem vedel, da ne bo težko.

Je pa to z notranje strani iz Ninskega zaliva skozi most do Privlake. Tam je od otočka Školjič, do Privlake ob plimi globina komaj kaj več kot en meter in če med tistimi "sedrami" najdeš pot, potem je za tebe in čoln velika sreča. Jaz sem imel živi globinomer in žena mi je govorila, počasi, levo, desno.....
Vsekakor nikoli več, vam pa polagam na dušo, da z večjimi gliserji ne izzivate usode.

LP

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Sep 02, 2009 12:29

jaz sem šel spodaj ob 11h zvečer in to prvič.srečo sem imel da je bil tam neki ribič in mi je z močno lučjo kazal po morju smer kje naj plujem.nazaj sem šel po isti poti in sem šele takrat videl kje sem plul.gliser 5.20m
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Sep 02, 2009 12:40

Pale potem si imel prav tako srečo kot jaz. Jaz imam sorodnike na Viru in ta Žitna uvala je z notranje strani zelo blizu mosta. Ampak, pod most pa ne več. raje grem okoli, pravzaprav je pa tako, da imam najraje, če jih sploh ne vidim.

LP

LaMike
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a LaMike » Sr Sep 02, 2009 13:09

Na prejšnjem gliserju ( z volvo pento) smo na tej lokaciji krstil novi SS prop. 1-ič in zadnjič. Raje gremo okoli. :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Sep 02, 2009 18:20

No ja pod mostom je globina velika... Problemček nastane, če pluješ iz Zadarske strani noter. Greš pod mostom, potem pa začeneš iskati prvi stebriček... Ta je z leti postal malce razbit in se slabo vidi. Pleti je potrebno izpod mosta naravnost proti stebričku, raje malce levo... Ko vidiš vse tri v liniji pa ostro desno in on njih...
POZOR! Letos sem šel tu mimo in rt otočka se je zajedel globje! Med prvim in drugim stebričkom je globina res minimalna, tako da je potrebno iti malenkost desno. Spet pa ne preveč, ker je tam že kamnita plitvina, kar je še slabše. Proti tretjemu stebričku je še vedno plitko, vendar konstantno in nenevarno. Pri tretje samo še ustreliš ravno v sredino obeh stebrov, ki označujeta vhod s severne strani, globina pa se hitro poveča...

Upam, da komu koristi, vseeno pa VELIKO pazljivost, če plujete tu okoli! Če niste prepričani vase, potem raje okrog Vira...

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Sep 02, 2009 20:59

Admin, zdaj pa sem kr malo presenečen. Res je da sem samo enkrat šel mimo in čez, vendar lahko prisežem, da stebričkov nisem videl. Tudi slika zgoraj je iz notranje strani proti Zadarski in sem fotko povečal, če bi kje vsaj videl kakšno senco od stebrička, pa jo ni videti. Pod mostom vem, da moraš iti med sredinskima stebroma, vendar raje bolj desno. Stebrički? Oznake? Doma ima še 8 fotk od vhoda do izhoda pa ni nikjer videti stebra.

Razloži prosim!

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Sep 03, 2009 23:23

Stebri, bitve, oznake ali kakorkoli že so levo od tvoje barke. Najprej trije zaporedno, potem pa dva dvojna, med katerima pluješ. Vrisani so na kartah, zelo lepo razloženo je tudi v "korlnu", se pravi 777 oz. novejši 808. Pod mostom je voda globoka okrog 4 metre, tako da tam ni panike. Pluje se med drugim in tretjim ali tretjim in četrtim stebrom iz desne na tvoji fotografiji.

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Sep 04, 2009 10:11

V kartah in 888 so vpisane in opozorjene te oznake , vendar ti res lahko trdim, da jih nisem videl. Ne bom pa šel gledat, če so ali niso, saj ti verjamem, zaradi mene... če so ali niso, tam več ne grem!

LP

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Sep 04, 2009 13:16

meni jih je takrat ribič osvetil in tudi razložil kot admin je pa res da je bila po vsej verjetnosti takrat tudi oseka
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Pe Sep 04, 2009 14:39

Fantje, ko sem jaz pred časom nameraval pluti to ruto so me opozorili na vse opisane nevarnosti. Vprašal sem stare morske vuke, ki so bili v Privlaki na obali in oni so se med sabo najprej skregali in na koncu sem videl (na pasari takrat nisem imel ne kart, ne nič) da bo potrebno kar lepo gledati z prostim očesom. Ker smo šli zjutraj in je bilo morje mirno smo lepo in srečno pripluli v Ražanac. Sicer pa ne vem če se kje nasuka toliko bark kot ravno tam. Ko bi se vsaj ena zavarovalnica našla in naredila bolj solidne oznake, bi se verjetno njej sami že v prvem letu poznalo pri izplačilu odškodnin. Tako pa imamo še vedno znake od "Marije Terezije..............."
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Sep 04, 2009 18:25

Novinec, če jih nisi videl, potem mi sploh ni jasno, kako si prišel skozi. :shock:
Oznake so dobro vidne, velikosti tlorisa 1 x 1 meter, iz vode štrlijo tudi 1 meter...

Problem pa je, da tudi če pluješ točno po predpisih ob oznakah, je voda še vedno zelo zelo plitka. Več kot meter je zagotovo ni. No to pa je dovolj za praktično vse gliserje ob primerni pazljivosti.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov