374, Senjska vrata
Moderatorji: moderator2, moderator, kr en
374, Senjska vrata
ena iz malo drugačne perspektive kot ste jo morjeplovci ponavadi navajeni...

Najboljši na krovu
-
al
"Kad te spomenem" je naslov ene Gibonnijeve pesmi. Super lepa ljubezenska pesmica, ki pa je doživela obdelavo v klapsko pesem pod okriljem klape "Sveti Juraj - HRM". HRM na koncu pomeni Hrvatska Ratna Mornarica, torej so povezani z morjem, kot mi...
Sveti Juraj je pa kraj malo bolj južno od Senja po jadranski magistrali...
In ti si moral biti ravno nekje nad Svetim Jurajem, ko si to slikal...
Klapa Sveti Juraj sicer ni iz tega kraja ampak bolj južno pri Splitu, vendar asociacijo sem pa takoj dobil...
BTW, pesem mi je pa v kapski izvedbi ena boljši na sploh. Evo link do "live" izvedbe v ljubljanskih Stožicah.
http://www.youtube.com/watch?v=SVo4Yg27pg8
Sveti Juraj je pa kraj malo bolj južno od Senja po jadranski magistrali...
Klapa Sveti Juraj sicer ni iz tega kraja ampak bolj južno pri Splitu, vendar asociacijo sem pa takoj dobil...
BTW, pesem mi je pa v kapski izvedbi ena boljši na sploh. Evo link do "live" izvedbe v ljubljanskih Stožicah.
http://www.youtube.com/watch?v=SVo4Yg27pg8
Vau Admin, to pa je prava asociacija.
Res je, slika je posneta tam. Pri Svetem Juraju zaviješ navzgor in potem prideš do luštne vasice Oltari. Tam imam prijatelje in lahko rečem, da je res idilično. Ta slika je nastala slabo uro hoda od Oltarov proti zahodu. Velebit je čudovit in "planinarjenje" oz. bolj pohodništvo je tam neverjetno. Si v visokogorju in to tudi občutiš, vsake toliko časa pa veter prinese vonj po morju. Rajsko! Edino kar malo zmoti idilo so medvedi in kače. Na nekaj kilometrih hoje smo srečali kar nekaj modrasov. Na srečo ni nihče stopil na nobenega, ampak čez čas je bilo (vsaj meni) vse skupaj že precej stresno. Medveda na srečo nismo srečali nobenega, ampak domačini imajo z njimi veliko izkušenj in zvečer skoraj niti iz hiš ne hodijo. Če odmisliš to dvoje je kot sem rekel raj.
Mislim, da sem toliko napisal, da lahko tudi za ostale povem, da je na sliki otok Krk in Baška.
Res je, slika je posneta tam. Pri Svetem Juraju zaviješ navzgor in potem prideš do luštne vasice Oltari. Tam imam prijatelje in lahko rečem, da je res idilično. Ta slika je nastala slabo uro hoda od Oltarov proti zahodu. Velebit je čudovit in "planinarjenje" oz. bolj pohodništvo je tam neverjetno. Si v visokogorju in to tudi občutiš, vsake toliko časa pa veter prinese vonj po morju. Rajsko! Edino kar malo zmoti idilo so medvedi in kače. Na nekaj kilometrih hoje smo srečali kar nekaj modrasov. Na srečo ni nihče stopil na nobenega, ampak čez čas je bilo (vsaj meni) vse skupaj že precej stresno. Medveda na srečo nismo srečali nobenega, ampak domačini imajo z njimi veliko izkušenj in zvečer skoraj niti iz hiš ne hodijo. Če odmisliš to dvoje je kot sem rekel raj.
Mislim, da sem toliko napisal, da lahko tudi za ostale povem, da je na sliki otok Krk in Baška.
Najboljši na krovu
-
al
@ al: ja, tudi to je res. Baje sicer malo bolj v notranjosti. Če greš po poteh, ki jih domačini poznajo je baje varno. 
Nazadnje spremenil Stal, dne To Feb 28, 2012 22:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Najboljši na krovu
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov