394, Rovinj
Moderatorji: moderator2, moderator, kr en
394, Rovinj
No ker se vam je čisto zmešalo s temi ugankami, prilagam eno bolj aktualno. Je čisto sveža, slikano danes opoldan. Bila je nevrjetna oseka, morje pa tako mirno, kot že dolgo ne. Mislim, da ne bo težav.

Tako je, tole pa je čisto pravilno. Sem v Rovinju in gledam na otok Sv. Katarina. Včasih smo hodili na ta otok po lovorjev list, ker ga je bilo res veliko, sedaj so pa večino grmov likvidirali. Pred kratkim je dal Tex uganko, kjer se je videl južni del otoka, tukaj pa se vidi vzhodni del.
Pa še to bolid, Crveni otok je preimenovan in je sedaj Sv Andrea.
Pa še to bolid, Crveni otok je preimenovan in je sedaj Sv Andrea.
glens napisal/-a:Hje ne znam ti povedat od kdaj, sem pa to zvedel čisto mimogrede v nekem pogovoru z domačinom. Itak je za vse pač Crveni otok. Uradniki pa morajo nekaj delat in potem dodeljujejo nova imena, da služba hitreje mine
Sicer nimam pojma o zgodovini tam okrog, vendar sem 99%, da je tole blesavo ime "Crveni otok" plod politične dediščine v poznih 50-ih letih prejšnjega stoletja... Verjetno je bil ta otok pred tem 1000 in več let imenovan otok Sv. Andrea... Podobno, kot recimo Dunajska cesta v Ljubljani...
Tako da moje mnenje je, da je kar prav, da so ga preimenovali nazaj v tisto, kar je vedno bil!
Otok poznam že 20 let po imenu "Sv. Andrija" in ne Sv. Anreja. Res pa ga pogovorno kličemo tudi Crveni otok.
Bom pogledal na pomorske karte, ki jih imam še iz Jugoslavije in sem 90%, da na njih piše Sv.Andrija in ne Crveni otok. To je neko lokalno ime, mogoče zaradi kakšnega končka redče zemlje. Kdo bi vedu.
Bom pogledal na pomorske karte, ki jih imam še iz Jugoslavije in sem 90%, da na njih piše Sv.Andrija in ne Crveni otok. To je neko lokalno ime, mogoče zaradi kakšnega končka redče zemlje. Kdo bi vedu.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti