Gumenjak YAM275S ali Quicksilver 270 sport

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

pehlic
Naddesetnik

Gumenjak YAM275S ali Quicksilver 270 sport

OdgovorNapisal/-a pehlic » Po Maj 07, 2012 20:57

Pozdravljeni

Izbiram med dvema gumenjakoma. Yam 275s je popolnoma nov, Quicksilver 270 sport je model 2008, vendar zapakiran. Oba imata 2 leti garancije. Važna mi je kvaliteta, bolj kot cena. Mi zna kdo svetovati kateri je kvalitetnejši in zakaj?

Prilagam linke:
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?id=128314
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=120448
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » To Maj 08, 2012 08:12

Sam bi sicer izbral Zodiaca (pa ne ZOOM!), ki pa je dražji,....

Med tema dvema bi izbral Quicksilverja. In sicer mi je lepši, pa še Yamaha čolni mi niso preveč blizu vsaj včasih so imeli zelo slabo kvaliteto, ali pa sem jaz naletel na ene dva taka,....ko sem primerjal recimo par let stara Yamaha in 10 let star Zodiac ni bilo primerjave (Zodiac kot nov, Yamaha pa ?! ) ....

Torej Quicksilver +1

lp, Z
Peter25
Višji štabni praporščak
Kraj: kranj - červar

OdgovorNapisal/-a Peter25 » To Maj 08, 2012 15:21

Če ti ni cena problem, vzemi od Marinar model TRI 250, ali večjega TRI 299. Hypalon, življenska doba ob vzdrževanju nad 15 let. Specifikacije so kokr jest vem Yam275s ima nosilnost 400 kg, TRI 250 pa 600 kg, kar se bistveno pozna pri ugrezu ob obtežitvi, premer tub pa je 45cm. Res je, da je TRI 250 skoraj še enkrat dražji ampak ti bo trikrat dlje zdržal. Zdej pa kalkulator v roke in zračunat:)
pehlic
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a pehlic » To Maj 08, 2012 18:22

Tale Marinar pa je malo predrag. Izbiram samo še med omenjenima gumenjakoma in vsak komentar na temo teh dveh gumenjakov je dobrodošel.
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » To Maj 08, 2012 21:19

Jaz bi bil za QS, ampak ne iz vojnih zalog...... 4 leta zložen v škatli pomeni, da se zloži sam nazaj , ko spustiš zrak, kot avtokarta ? :)
Peter25
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Peter25 » To Maj 08, 2012 21:59

Če ti je važna kvaliteta potem vzemi gumenjak iz hypalona, če pa ne pa vzemi PVC. Men je PVC začel spuščati že po dobrih dveh sezonah in to pri spojih. Če ga boš zlagal se ti lahko spoji po domač povedaj zjeb..o, ker so precej trši in se manj upogibajo kot iz hypalona. Če ga misliš imeti tja do 4-5let potem vzemi enga izmed teh dveh ki si jih naštel, drugače te bodo pa v končni fazi precej dražje prišli. Moj nasvet je, če že kupuješ, kupi dobro zadevco, ker boš v končni fazi velik bolj zadovoljen, razlika v denarju je pa 500 eur, ki jih boš prinesel nazaj po parih letih. LP!
pehlic
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a pehlic » Pe Maj 11, 2012 19:34

Pazi to... na koncu sem se odločil za nakup gumenjaka Yam v dobri veri, da gre za neko resno firmo. Grem v trgovino, dobim zapakiranega, pripeljem domov, napihnem in :shock:
Gumenjak je imel zelo vidne črte na mestih, kjer so bili pregibi. Predvidevam, da je bil v škatli vsaj dve do tri leta. Na enem pregibu je bila majhna luknjica in ko sem malo poslinil so se prikazali mehurčki :x
Poleg tega je bila vreča spodaj umazana, zašmirana, kar me sicer ne bi motilo, vendar, če je to novo, naj bo novo.
Tudi občutek glede gume je tako tako...gumenjak je izredno lahek, po moje zato, ker je vse skupaj izredno tanko in občutljivo.
Vse skupaj sem zapakiral in vrnil v trgovino, kjer hvala bogu niso nič komplicirali in mi vrnili denar.
Bom vse skupaj prespal in poiskusil še z nakupom QS, s tem, da se bom poizkusil zmeniti, da gumico prej napihnejo, da vidim če drži in preverim kvaliteto gume.
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Pe Maj 11, 2012 21:26

pehlic napisal/-a:Izbiram samo še med omenjenima gumenjakoma in vsak komentar na temo teh dveh gumenjakov je dobrodošel.

Čeprav si napisal, da izbiraš med zgornjima dvema ali si mogoče pomislil na Honda gumenjak?
pehlic
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a pehlic » So Maj 12, 2012 12:10

Ja, tudi Honda pride v poštev. Torej, če ima kdo izkušnje z Honwave kar z besedo na plan. Na internetu sem našel, da imajo tudi take z napihljivim dnom...se to obnese?
Peter25
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Peter25 » So Maj 12, 2012 15:33

Vse te firme majo skoraj vse tenderje iz PVC materiala, tk kt so včasih rekl mal dnarja mal muzke, tko da lahko pričakuješ iste stvari. In ni treba da je gumenjak 2 do 3 leta zapakiran, da se to naredi lahko je le en dan pa bo isto, ker je MATERIAL tak!! Ne bom preveč besed zgublov, sm že gor preveč napisov! LP
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » So Maj 12, 2012 17:57

Peter25 napisal/-a:Vse te firme majo skoraj vse tenderje iz PVC materiala, tk kt so včasih rekl mal dnarja mal muzke, tko da lahko pričakuješ iste stvari. In ni treba da je gumenjak 2 do 3 leta zapakiran, da se to naredi lahko je le en dan pa bo isto, ker je MATERIAL tak...

Imam Zodiac Cadeta 285 letnik 2003 in se lah samo nasmiham takim trditvam in takim pripetljajem,... :) Res pa je da nov čoln pride 1200 in ne 700 €,....zdej bsaj vem zakaj
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » So Jun 16, 2012 23:02

pehlic napisal/-a:Pazi to... na koncu sem se odločil za nakup gumenjaka Yam v dobri veri, da gre za neko resno firmo. Grem v trgovino, dobim zapakiranega, pripeljem domov, napihnem in :shock:
Gumenjak je imel zelo vidne črte na mestih, kjer so bili pregibi. Predvidevam, da je bil v škatli vsaj dve do tri leta. Na enem pregibu je bila majhna luknjica in ko sem malo poslinil so se prikazali mehurčki :x
Poleg tega je bila vreča spodaj umazana, zašmirana, kar me sicer ne bi motilo, vendar, če je to novo, naj bo novo.
Tudi občutek glede gume je tako tako...gumenjak je izredno lahek, po moje zato, ker je vse skupaj izredno tanko in občutljivo.
Vse skupaj sem zapakiral in vrnil v trgovino, kjer hvala bogu niso nič komplicirali in mi vrnili denar.
Bom vse skupaj prespal in poiskusil še z nakupom QS, s tem, da se bom poizkusil zmeniti, da gumico prej napihnejo, da vidim če drži in preverim kvaliteto gume.

Kolikor jaz vem so ti čolni vsi letnik izdelave 2007... Zato tako nizka cena.

V zloženem stanju izgledajo precej uborno.
Slika

Napihnjen je videti kar ok. Počakajmo kako bo čez par dni.
Slika

Mene pa nekaj drugega zanima:

1. A kdo razume tale navodila za napihovanje (navodila so samo za v smeti!!!)?
Slika

Pumpa - menda niso mislili da bi tu moral dati kak pokrovček? Na sliki v nabodilu namreč kaže A in B položaj neke krace po pumpi.
Slika

2. Stranske alu palice so prav postavljene tako da je debelejši del zgoraj?
Slika
Slika

3. Je normalno da moraš sedež kar močno noter pritisniti da se zatakne?
Slika

Hvala!

LPF
animal
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a animal » Ne Jun 17, 2012 19:32

Stranske alu palice so nameščene pravilno.
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Ne Jun 17, 2012 19:34

sedež namontiraš pred napihovanjem.
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Ne Jun 17, 2012 21:02

animal napisal/-a:Stranske alu palice so nameščene pravilno.

Hvala. Ima žleb kakšen poseben pomen? Izgleda kot kakšno vodilo.

@jape: hvala. Škoda ker v navodilih tega ne piše, bi naredil tako ;)

Drugače pa je prvih 24h čoln ostal lepo napihnjen. Kot kaže bo 2 leti, kolikor je garancija, vse ok.

Morda samo še eno vprašanje: če vežem na pomol spredaj na glavno rinko, za vezavo na sidro zadaj lahko uporabim tisto rinko ki se privijači na zadnjo stranico?
A daste rinko na noter kot je v navodilih ali na zunaj?

Hvala.

LPF

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost