Nakup gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Meni se zdi, da sem ta čoln zadnje dve leti videval na mornarju, lahko da se je med tem lastnik zamenjal, lahko pa da se motim. Če so nekaj čarali z inoxom po krmni steni, je že nekaj napol narejeno. Potem boš nonstop gledal nazaj, kdaj boš izgubil motor.
Pa kupi plastični čoln, boš ga lahko imel 50 let brez vzdrževanja.
Pa kupi plastični čoln, boš ga lahko imel 50 let brez vzdrževanja.
Guma je guma, zaenkrat.
adrian napisal/-a:kupi raje kaj novejšega, kdo ve kaka je zgodovina tega čolna, pa računaj, da imajo gumenjaki veliko krajšo življensko dobo kot plastični
a ti to iz izkušenj al kar tako, glede življenjske dobe?
@janadino, kaj je zdaj kolk rabiš olja 3 al 4 kante glede na to, da si ga že eno kanto za vikend porabil
miucren napisal/-a:lp
Čoln sem si šel ogledat je kar v solidnem stanju.Motilo me je da je na desni strani pri krmni deski razpoka cirka 4 cm vidi pa da je stara razpoka.Drugače pa ima ojačano krmno desko iz notranje in zunanje strani z iniksom.sedaj pa nevem ali je to ok ali ne
ja to je bil problem pri skoraj vseh starejših Sacsih proizvajalec je predvidel premočne motorje za modele in jih tako tudi certificiral. Krmne stene se so po nekaj letih obremenitev in pretankih materialov začele zvijat in pokat(odstopat) zato so se lastniki odločili za ojačitve. Poznam najmanj pet takih primerov od letnika 1996-2000 potem so začeli krmno steno drugače vpenjat v dno in se je stvar popravila. Modeli so pa bili 480,490,580 IT in 590 sam sem imel podoben problem pa sem ga rešil na isti način. Mislim, da to ni nič kritičnega, če je kvalitetno narejeno. Potrebno bi bilo videt.
Cena je normalna tam okoli 9800€ tako se nekje prodajajo tudi v tujini in to bi bilo realno. Glede na krizo in dolgo prodajo na netu pa mislim, da bi moral biti lastnik zadovljen če dobi 9500€
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti