Razdalje gumenjak

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

m-a-t-o
Naddesetnik

Razdalje gumenjak

OdgovorNapisal/-a m-a-t-o » So Avg 25, 2012 15:36

Zanima me z gumenjakom iz krka recimo do raba, ali bližnjih otokov kakšna so mnenja, gumenjak dafman, motor 80. in pa kakšne so približno razdalje okoli krka do bližnijih otokov. Letos prvič se bomo podali v to :)

Hvala za odgovore.
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » So Avg 25, 2012 17:05

Razdaljo boš izračunal na karti kolk je. Al si hotu vprašat,če je za delat take razdalje.

Če je gumica v dobrem stanju greš lahko kamorkoli. Seveda se moraš na dalše poti tudi temu ustrezno pripravit in opremit za izjemne dogotke.(odpoved motorja,nenadno poslapšanje vremena,..)

Moja najdalša tura je bila iz Pirana v Lignano in nazaj. Saj res,da ni to nič posebnega ampak je bila tisti dan močna burja in so bili valovi 1,5 m in tudi kaj več. Gumica pa mislim,da niti 6 metrov in Yamaha 115 2T. Za nazaj mi je en cilinder zaribal in je termo stikalo iskloplo še 2 cilindra.Tako,da sem se 3 ure zibal tam na sredini Jadrana.

Tako da................brez strahu..............gas in uživaj. :lol:
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » So Avg 25, 2012 21:02

Do Dugega otoka lahko vse otoke obiščeš. Lahko greš 4milje od obale, se pravi 8milj do otoka. Do Dugega imaš vse v tem območju. Pa ne pozabi na benzin, ki ni za vsakim vogalom.
Ljubitelj narave
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Avg 25, 2012 21:06

Mal nam še povej kakšna je dolžina gumice.
Glede na to da praviš da imaš 80 konjev motor,bo verjetno okol 5m.
S to dolžino si že bolj brez skrbi tudi za kako dalšo turo-ruto.
1.-Seveda pa se vsaka daljša ruta začne z zbiranjem podatkov o vremenu(internet,če ga pa ni pa vsaj radio).

2.-izbira vmesnih in končnih točk na karti in pregled karte(plitvine,...)

Ostalo pa kot ti je že snake povedal,če nimaš pomožnega motorja,je dobro imeti vsaj kakšno številko,recimo od kapitanije,...domačina,znanca,...
Izračunaš še za koliko imaš goriva in kje so črpalke,da ne ostaneš sredi morja brez goriva

Moja daljša ruta letos je bila Zadar-Pag(Novalja)-Rab-Goli otok-Senj-Krk
Potovalna cca 22-25 vozlov,cca 3,5 ure v eno smer do Senja,pol pa še ene pol urce do Klimnega.(ure so približne,mogoče je bilo malo več)
Za lažjo predstavo.

lp
Dejank
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Dejank » Ne Avg 26, 2012 01:24

acrobat, kakšen maš pa čoln in motor?

Lp
Dejan
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Avg 26, 2012 20:41

guma 6,5 in 150KM