Zdravo. Sem nov član, v prvi temi pa prosim za pomoč glede ocene prodajne cene gumenjaka (o gumenjakih namreč ne vem praktično nič). Iskanje ne vrže nič uporabnega.
Čoln je Maestral 9S, letnik okoli 1985. V celi svoji življenski dobi ni bil nikoli v vodi ampak je bil napihnjen pospravljen v garaži. Enako velja za motor Tomos 4,5. Oče bi sedaj rad oboje prodal in ne ve kakšno ceno bi postavil. V malih oglasih sem sicer zasledil cene za primerljiv "komplet" med 200 do 600(??!)€. Čoln je na pogled v odličnem stanju in ne pušča, račun zanj pa se je do zdaj že izgubil. Mogoče neumno vprašanje pa vseeno - ob zamenjavi olja in tesnil bi motor verjetno moral normalno delovati, 25 let je namreč kar lepa doba:?
Torej, lahko kdo ovirno oceni cenovni razpon prodajne cene čolna in motorja?
Hvala
maestral 9 - mnenje
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Tesnil na motorju ni treba menjavati. Sploh če ni bil v vodi. Veliko je starejših T4 ki so bili v morju skoraj vsako leto, pa jim niso tesnil menjavali kaj dosti. Edino gumice okrog vijakov za olje v nogi. To bi jaz zamenjal.
Koliko je to vredno ti ne znam povedat.
Kar se papirjev ki jih ni tiče, takega čolna verjetno ni potrebno vpisovati. Potem ni neke panike zaradi papirjev, sploh če boš to prodal kot komplet in če bo to nekdo kot komplet tudi uporabljal. Če ni papirjev je malo smotano zaradi motorja edino.
Koliko je to vredno ti ne znam povedat.
Kar se papirjev ki jih ni tiče, takega čolna verjetno ni potrebno vpisovati. Potem ni neke panike zaradi papirjev, sploh če boš to prodal kot komplet in če bo to nekdo kot komplet tudi uporabljal. Če ni papirjev je malo smotano zaradi motorja edino.
-
Black Seven
- Desetnik
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta