Maestral 9

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

pepo
Višji štabni vodnik

Maestral 9

OdgovorNapisal/-a pepo » Pe Mar 29, 2013 08:41

Pozdravljeni.
Še enkrat se obračam na Vas, glede Maestrala 9, katerega ste mi svetovali.Ta masestral je star 8 let, nikoli v morju, vožen nekajkrat v sladki vodi, skladiščen na suhem in napihnjen. Zanima me sledeče iz kakšnih materijalov so ti čolni, kako je z prevozi na strehi avtomobila, prevažal bi ga na strehi, saj imam do obale (naše ali hrvaške 40 km), tako, da bi si privoščil več enodnevnih izletov, čoln bo vedno napihnjen.Včasih so se dobili nosilci prav za gumenjaka za na streho avtomobila, sedaj, pa jih ne zasledim nikjerm ali mogoče kdo ve, kje bi se dobili?
Pa še eno vprašanje, saj sem prebral ogromno forumov, kjer eni trdijo, da rabiš izpit za čoln, do 3m in tomosova 4, drugi pa, da ne.

Hvala za odgovore že vnaprej.

Lp in mirno morje
Nazadnje spremenil pepo, dne Pe Mar 29, 2013 11:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Pe Mar 29, 2013 09:04

Ne priporočam prevoza napihnjenega gumenjaka na strehi, to glede izpita je bilo pa že neštetokrat napisano
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Mar 29, 2013 09:13

Ti kar naredi izpit, boš mel za kasnej, ko ne bo več dvoma, ali izpit rabiš ali ne.
Nazadnje spremenil kasaudio, dne Pe Mar 29, 2013 10:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Mar 29, 2013 09:21

Jaz sem ga prevažal tako, ko sem ga imelSlika
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Mar 29, 2013 10:34

Jaz sem Maestrala 18 na strehi prevažal po LJ na golfu karavanu, pa je kar lepo čez streho gledal. Kam dlje si ga verjetno ne bi upal. No, je pa M9 manjši in če imaš soliden avto in prtjlažnike, ob neki normalni hitrosti ne bi smelo biti panike.
Sam imam sicer tiste nosilce za čoln ( http://avtodeli-markovic.si/cache/avtom ... f21c5b.jpg ), ampak se mi zdi da pri gumenjaku niso prav veliko v pomoč - sam sem jih uporabljal za kajak, saj lepo sede na gumo in težje zdrsne. Gumenjak ima pa že tako več trenja oz. lepenja s plastičnim prtljažnikom..
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Mar 29, 2013 10:39

Jaz sem 3,5 metra napihljiv čoln vozil iz šibenika do lj na strehi na karavanu, obrnjenega tako kot je na vodi, samo gurtne nabavi une za 5 eur in zategni z občutkom ne vozi preko 100. če imaš 40km do morja je pa sploh cool :lol: . Imej dovolj varnostne da ne bremzaš na polno. Lahko ga navežeš še tako da ti ne more pobegnit naprej.Aja pa na običnih prečkah sem imel samo kaj podloži kakšno peno okili pa zalepi s srebrnim selotejpom da ti ne riba dna. z dvema in to je to, motor rukni v prtljažnik in ne si komplicirat življenja, samo sam ga na streho ne boš dal.
izpit, za kasneje ja za sedaj ga ne potrebuješ.
lp
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Pe Mar 29, 2013 20:44

Tudi sam sem ga vozil na strehi avta ,prvega na prov obrnjenega,NM 320 pa narobe.
In gre brez problema,do Zadra in nazaj,vozil sem pa cca 100,včasih pa tudi 120 km/h.Sem ga pa privezal tudi spredaj in zadaj,zaradi zaviranja in pospeševanja.
Sem pa pod tube podložil lesene dile,ki sem jih privijačil na prečke prtljažnika.
Pa pazi se kakšnega močnega vetra na cesti,ni prijetno.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Mar 30, 2013 15:49

Nekaj deset metrov ga neseš, za kaj več ga pa spustiš in spraviš v avto. Potem ga pa zopet napihneš. Z uporabo 12V sesalca traja sestavljanje in napihovanje 5 minut.
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Streha

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Mar 30, 2013 16:20

LP

Odvisno tudi od avta, na katerega boš dal čoln na streho. Jaz sem parkrat peljal takole kot je na sliki, brez "podnc", za zaščito do strehe pa peno za laminate, pa ni bilo nič narobe, kljub temu, da ima Renault tanek "pleh". Je pa res, da če ne bi bil avto za "teren" in star, bi razmislil o takem prevozu. Je pa čoln na sliki med drugim tudi naprodaj, dolžina je 330 cm, je pa slabo ohranjen, če bi kdo rabil.
Slika

Za bolj zaščiten prevoz pa ti priporočam, če boš že dal na streho, kupi to: http://www.bolha.com/dodatna-oprema/avt ... 66401.html , ne boš v nobenem primeru poškodoval strehe. Sam sem si z enakim prtljažnikom pripeljal iz Nürnberga, torej 700 km daleč, 2 kajaka na strehi, komot na avtocesti 120-130 km/h.

Primož
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov