Marjan Tomki napisal/-a:Jap, razlika je očitna.
Povzetek je, da je 'platfus' (gumenjak s ploskim dnom, kot je po vsem sodeč omenjeni Parsun) namenjen temu, nekako pride po mirni vodi od zasidrane večje barke do obale in nazaj in v glavnem za nič več - in potem je vprašanje, če je tudi tako poceni vreden tega denarja.
Na tega bo pa odgovoril MitjaP, najkasneje čez nekaj mesecev.
Borhov in p4pe-jev sta sicer tudi majhna in najbrž tudi ne posebno draga (in najbrž tudi oba PVC), ampak napihljiva kobilica naredi nekaj V-ja in to je potem precej druga zgodba. Še vedno so to gumenjaki za blizu obale in mirno morje, ampak kot pove borh, se s primernim motorjem definitivno ne spotakne več na vsakem valu.
p4pe-jev zložen najbrž ne vzame čisto nič več prostora kot 'platfus'; na kakšnem srečanju![]()
bo pa od borha izvedel, kje oziroma od koga si lahko sposodi tak motor, da bo videl, če bi tudi njemu njegov tako peljal z 8 KM kot je borhu.
Sej verjamem, da bi se z 8KM peljal super, samo sem v bistvu ravno v taki situaciji, da ne vem kaj bi... no v bistvu vem.
Sem pred kakšnimi 2 meseci gledal REGAL-a 2150 (velik preskok iz z-raya)... pa ne boste verjel, moja je rekla da mi/nama ga kupi za moj RD...
Tako da se bova letos kar s tem sesalcem vozila okol, naslednje leto pa se zna narest, da bo normalen spalni čoln, če se ne bova, glede na recesijo, celo z metlam okol vozila.