BSC gumenjaki
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
BSC gumenjaki
Pozdravljeni morjeplovci.
Že dolgo prebiram forum in sedaj sem se odločil da as prosim za pomoč.
Trenutno si lastim 14 let starega maestrala 4,80 in touhatsu 50. Ker nas je na čolnu vedno več razmišljam o menjavi. Ker ga kupujem za daljše obdobje, razmišljam o nakupu novega dolžine okrog 6m.
Zanima me vaše mnenje o sledečih čolnih:
novomar nm580
brig egele 580
bsc 57 ali 61
Ali priporočate kaj drugega?
Hvala za odgovore,
Lp
Morda kdo pozna kje prodajajo bsc-je v sloveniji(na ZS)
Že dolgo prebiram forum in sedaj sem se odločil da as prosim za pomoč.
Trenutno si lastim 14 let starega maestrala 4,80 in touhatsu 50. Ker nas je na čolnu vedno več razmišljam o menjavi. Ker ga kupujem za daljše obdobje, razmišljam o nakupu novega dolžine okrog 6m.
Zanima me vaše mnenje o sledečih čolnih:
novomar nm580
brig egele 580
bsc 57 ali 61
Ali priporočate kaj drugega?
Hvala za odgovore,
Lp
Morda kdo pozna kje prodajajo bsc-je v sloveniji(na ZS)
Imam BSC-ja 50 in sem z njim špica zadovoljen. Razporeditev predalov je dobra, prostora je tudi za nas dovolj. Prostora je precej na račun širine in visoko postavljenega dvojnega dna - ni občutka da te baloni objemajo. Je pa to mogoče malo neugodno za majhne otroke. Izdelava je na solidnem nivoju.
Kar se večjih BSC-jev tiče imam nekako občutek, da bi špica bila lahko malenkost višje postavljena. Nekako se mi optično zdi prenizko - kot bi 50ko samo v dolžino raztegnil.
Novomar me nekako ne potegne - je solidno narjen, vse ok, samo design je star. Tako glede zunanjosti kot tudi oblika dna.
Briga ne poznam.
Zar je pa od vseh naštetih najjači, za mene je bil predrag. Zar 490 enako solidno motoriziran, bi bil 7k€ dražji. Pa je že bsc v kombinaciji z vsem kar zraven paše bil ulala.
Kar se večjih BSC-jev tiče imam nekako občutek, da bi špica bila lahko malenkost višje postavljena. Nekako se mi optično zdi prenizko - kot bi 50ko samo v dolžino raztegnil.
Novomar me nekako ne potegne - je solidno narjen, vse ok, samo design je star. Tako glede zunanjosti kot tudi oblika dna.
Briga ne poznam.
Zar je pa od vseh naštetih najjači, za mene je bil predrag. Zar 490 enako solidno motoriziran, bi bil 7k€ dražji. Pa je že bsc v kombinaciji z vsem kar zraven paše bil ulala.
Jape napisal/-a:Tudi jaz sem pred to odločitvijo.Najbolj se nagibam k ZAR 53 , imam že skoraj kupljenega. Ponuja največ prostora za svojo dolžino. Tudi izdelava je res na nivoju. Tako da....hmm
+1
Obvezno s kamper cerado. ZAR53 nudi ležišče 4 odraslim osebam. Če kupuješ rabljeno, imaš lahko srečo in dobiš ZAR57 za ugodnejšo ceno od ZAR53.
Odvisno koliko kavalov misliš dati na čoln. Mislim da set stane od EUR 350,00 dalje, seveda odvisno od motorja. Za kakšnih 150 KM je mogoče že smiselno, do 115 KM se pa tudi lepo na zajle obrača, če niso stare in zarustane.
Dobrih EUR 300,00 pa je kar nekaj bencina in še kakšen plato hladnega povrh!
Dobrih EUR 300,00 pa je kar nekaj bencina in še kakšen plato hladnega povrh!
Po mojem glede na tvoje predlogee bi se jaz odločil za BSC 61, čeprav imam novomarja 580 in sem glede na vse milje izredno zadovoljen, razen da čoln malo zaliva ko je bočni veter. tudi 140 KM motor se na zajle zadosti dobro obrača in ni neke potrebe po hidravliki. Crkne pa lahko vse, tudi zajla lahko poči oz. utrga, glede na izkušnje pa bi jo bilo potrebno na pet let preventivno menjati.
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost