Držalo-vilice za vesla

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

gapergaper
Višji vodnik

Držalo-vilice za vesla

OdgovorNapisal/-a gapergaper » Ne Maj 04, 2014 21:03

Nabaviti moram držalo-vilice za vesla. Ali mogoče kdo ve kateri od teh vilic tukaj http://www.navtikaceneje.si/inox-oprema ... -za-vesla/, ustreza gumenjaku Maestral 18. Pri meni je luknja fi20, veslo pa fi30?
[/u]
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Maj 04, 2014 21:58

Veslati M18 je slabše kot z mehkim kardanit.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Maj 04, 2014 23:16

Hahahuda je ta a resnična:)
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Maj 05, 2014 07:56

Ha, ha, to velja skoraj za vsaki gumenjak z mehkim dnom. Za veslanje v praksi ti kar kupi dva vesla za tiste otroške čolne, oziroma dva vesla, ki sta za držanje v eni roki. Itak preveslaš ponavadi par deset metrov, potem pa vžgeš motor...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Maj 05, 2014 10:43

@Piki
    Brez vilic - oziroma pri veslanju s kajak veslom - po mojem ne prideš nikamor.

Poskušal sem brez vilic veslati Bombard AX2 (dva metra dolg gumenjak z ploskim dnom z letvicami, na katerih tudi ni bilo ugodno klečati).

Najprej sem poskusil veslati tako kot kanu, ampak tako ne dobiš drugega, kot da se vrtiš, prideš pa praktično nikamor. Tak gumenjak s ploskim dnom namreč nima nobene smerne stabilnosti.

Da sem sploh kam prišel (nazaj do obale), sem držal v vsaki roki eno veslo in poskušal hkrati veslati z obema - in čim je bilo slabo sinhronizirano, sem se takoj spet zavrtel.

Ne verjamem, da bi bilo s kajak-veslom bolje od tega, z vesli v zankah (vilice so manjkale) je pa nekako šlo.
@gapergaper
    Če hočeš priti tudi le par metrov daleč na vesla, po mojem rabiš vilice, palce ali vsaj zanke skozi luknjo za vilice. Če imaš fi luknje 20 in ne dobiš takih vilic, mogoče lahko vanje trdno zatakneš palce (recimo kos primerno trdne cevi iz česa, kar prenese morje) te širine, nanje natakneš vrvno zanko okrog vesla in če na vesla še natakneš kaj, da se ti zanka ne bo vozila sem in tja po veslu, bi moralo kar iti.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Maj 05, 2014 12:56

Jaz z gumenjakom BG Sport, če sem v čolnu sam, veslam tistih par metrov tako, da sedim na premcu in veslam z enim veslom. Ta gumenjak ima leseno kobilico in bolj V dno kot maestral, mogoče zato tistih par metrov z vrtenjem nimam problemov. Če sva v čolnu oba z ženo, veslava vsak z enim veslom, vsak sedi na svojem tubusu. Jaz na vesla gledam zgolj kot na sredstvo s katerim se premaknem par deset metrov od obale in nato vžgem motor in se počasi odpeljem. Zanašam se na vzdrževan motor, če pa bi mi vseeno crknil in napake ne bi odpravil na licu mesta, bi poklical pomoč. Veslati z gumenjakom nekaj milj je zame utopija.

Če pa misli gapergaper veslati dlje, pa naj nabavi vilice za vesla.
gapergaper
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a gapergaper » So Maj 10, 2014 07:33

Pozdravljeni,
veslal upam da ne bom nič :D - vilice spadajo pod obvezno opremo, zato jih bom nabavil. No mogoče mi pridejo kdaj tudi prav...
Tako da - ali kdo ve katere vilice na spodnjem linku bi bile ustrezne.
Hvala.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Maj 10, 2014 22:01

čudno da jaz pa komot pridem na eno ali pa 2 vesli od obale do 200 m oddaljene barke pa tud če piha burja do 15 vozlov...da se ni problema vilce mam pa za šnicle nost v usta. :lol:
lahk pa orginal vilce dobiš pr nas

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta