Novomar 530 + Suzuki Df 70
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
MareC napisal/-a:Jape napisal/-a:tomaz_slo napisal/-a:A tisti Novomar 530 na Mornarju z e-tec 90 pa ni dober?
Pred leti sem ga šel gledat pa je bil bolj bogi za na uč pogledat.
na žalost vsi Novomarji po nekaj letih izgledajo bolj kot ne podrtije
zato se osredotoči na kaj drugega
Enako velja za trimarin.. (se mi je po treh letih razlepil)..
pa tudi moj sacs je po 12 letih..ne si mislit da je sacs diamant med čolni..
Od tega, da se začne hypalon lupit, do preperelih obrob, odlepijo se ročke, gelcoat začne pokat itd itd.. saj z ljudmi je isti šmorn.. noben ni večen
Pač tej čolni se najbolj obnesejo 2 meseca v vodi in 10 mesecev v skednju na suhem.. jaz imam pa obrtno 10 mesecev v vodi in 2 meseca na suhem..
Je pa druga stvar.. Marko iz Novomarja je še vedno aktiven in ti čoln lahko zrihta v nulo.. Sedaj je itak kriza in vzamejo vsakršen gumenjak v remont.. včasih tega niso hoteli-sprejeli.. zdaj pa ja... zanimivo
-
koki koruza
- Poročnik fregate
Omenjeni čoln smo včeraj preizkusili na morju in tudi kupili.
S 4 odraslimi osebami, cca 300 kg in nekaj goriva je dosegel hitrost 31 NM pri 6000 obratih. Tudi v valovih zmerne burje je plul zelo lepo. Za družinska potepanja bo povsem dovolj, upam da nam bo dolgo služil pa čeprav vem, da bo kmalu prekratek...
Glede nekaterih dvomov o kakovosti... Čoln kljub starosti (2003) zelo lepo ohranjen, guma in plastika sta brezhibni. Res pa se je v glavnem dajal v vodo le za dnevne izlete po SLO obali ter letni dopust.
Lep vikend vam želim, po možnosti na morju!
Miha
S 4 odraslimi osebami, cca 300 kg in nekaj goriva je dosegel hitrost 31 NM pri 6000 obratih. Tudi v valovih zmerne burje je plul zelo lepo. Za družinska potepanja bo povsem dovolj, upam da nam bo dolgo služil pa čeprav vem, da bo kmalu prekratek...
Glede nekaterih dvomov o kakovosti... Čoln kljub starosti (2003) zelo lepo ohranjen, guma in plastika sta brezhibni. Res pa se je v glavnem dajal v vodo le za dnevne izlete po SLO obali ter letni dopust.
Lep vikend vam želim, po možnosti na morju!
Miha
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti