primerjava gumenjakov
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
primerjava gumenjakov
lep pozdrav vsem
kot vidim imate veliko izkušenj z raznoraznimi gumenjaki, zato bi vprašal če ima kdo izkušnje glede gumenjakov GRAND ali BRIG.
plovne lastnosti, lega na vodi
hvala za odgovore
kot vidim imate veliko izkušenj z raznoraznimi gumenjaki, zato bi vprašal če ima kdo izkušnje glede gumenjakov GRAND ali BRIG.
plovne lastnosti, lega na vodi
hvala za odgovore
Re: primerjava gumenjakov
Osebno nimam z nobenim od teh,kupujem tudi sam vendar me ne zanimat,sem jih pogledal oba dva in sem jih črtal ,raje kakega starejšega priznane znamke.
Moje mnenje.
Lp
Moje mnenje.
Lp
Marjan 99 napisal/-a:Saso 323, pa bi lahko pojasnil svoje mnenje? Na osnovi ogleda si zaključil, da sta čolna zanič, ravno tako plovne lastnosti, bi bil vesel, če mi razložiš kako to ugotoviš na kopnem. Tudi Peter. bo vesel tega pojasnila in mu ne bo treba preskušati plovil na vodi, kar pomeni precejšen prihranek pri času in stroških.
verjetno voziš nekaj od tega,pa še tohatsu motor gor ali pa selvo
Napisal sem moje mnenje po prebranih testih ,komentarjih in ogledu obeh,na morju jih pa tako ne vidiš razen miljo od obale.
Gumenjaki
No tole s Tohatsujem pa mislim, da je strel v prazno.
Na internetu se da najti vzporedni test 115 KM:
http://www.automotovision.hr/nautika/va ... ak-(II-dio).php
Tohatsu je dosegel zavidljive rezultate.
Izkazal se je za robustenga, uporabniku prijaznega in najmanj požrešnega. Po performansah pa tudi ne zaostaja.
Nikakor ga ni za podcenjevati.
Na internetu se da najti vzporedni test 115 KM:
http://www.automotovision.hr/nautika/va ... ak-(II-dio).php
Tohatsu je dosegel zavidljive rezultate.
Izkazal se je za robustenga, uporabniku prijaznega in najmanj požrešnega. Po performansah pa tudi ne zaostaja.
Nikakor ga ni za podcenjevati.
Motorji
Pa še tole zanimivo branje - Tohatsu je lastnik Mercury-ja
http://www.podvodni.hr/nautika/testovi/ ... azne-utrke
Sedaj pa dovolj off-topic
http://www.podvodni.hr/nautika/testovi/ ... azne-utrke
Sedaj pa dovolj off-topic
še enkrat lep pozdrav, za čolna se zanimam od 5-6m,motor bi dal gor yamaha ali pa honda. z yamaho imam odlične izkušnje res pa je da je draga. kar se tiče čolna GRAND sem bil že na sejmu in je na pogled res lep gumenjak vendar sem vprašal še za vaša mnenja če kdo slučajno pozna
je pa res da sem do zdaj samo enkrat videl GRANDa na morju 
Marjan 99 napisal/-a:Saso, vidiš, da so dobri, celo miljo od obale jih vidiš, kar daleč plujejo, torej tudi za avtomobile si verjetno strokovnjak ker bereš avtomagazin?![]()
Mislim, da mi je vse jasno, s tabo ne bom razpravljal, če bom komu lahko pomagal mu bom, če bo hotel, sicer pa mu ne bom stvari oteževal.
Lep dan še naprej.
Napisal sem svoje mnenje.Nebi imel ne Granda ne Briga in tudi ne motorja Tohatsu.Ne vem kaj ti ni jasno.Vsak si kupi kar želi,jaz sem napisal samo svoje mnenje.
lp
saso323 napisal/-a:Marjan 99 napisal/-a:Saso, vidiš, da so dobri, celo miljo od obale jih vidiš, kar daleč plujejo, torej tudi za avtomobile si verjetno strokovnjak ker bereš avtomagazin?![]()
Mislim, da mi je vse jasno, s tabo ne bom razpravljal, če bom komu lahko pomagal mu bom, če bo hotel, sicer pa mu ne bom stvari oteževal.
Lep dan še naprej.
Napisal sem svoje mnenje.Nebi imel ne Granda ne Briga in tudi ne motorja Tohatsu.Ne vem kaj ti ni jasno.Vsak si kupi kar želi,jaz sem napisal samo svoje mnenje.
lp
tukaj lahko pritrdim, Brig in Grand sta zelo povprečna gumenjaka oba skoraj vedno iz PVC (kar mene že takoj odvrne od nakupa) poleg tega je design zastarel oz. iz prejšnjih časov, po tem kar sem sam preizkusil imata oba zelo povprečne plovne lastnosti, na krmi je premalo izražen "V" zato pride do odnašanja v zavojih, ki ga ni mogoče popraviti, prav tako prihaja ob ostro voženih zavojih včasih do zračne luknje pod motorjem, imata preveč plastike in dodatnih sedišč(ležišč), ki niso potrebna
edino kar res šteje je ugodna cena, enako kot, če bi primerjal hundaya in VW
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov