gumenjak in otok krk

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Jun 30, 2010 11:05

Krk je mala malica. S tem gumonom je Jadran tvoj če je le vreme stabilno.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Jun 30, 2010 12:19

ja istega imam kot ti :wink:
ja pol pa jo je dal gor sam provizorično da sem videl kako zgleda-ker bla je gor ker mi je še kazu kako se pritrdi :wink: in bil je sigurno tvoj ker je biu vinč pokvarjen :)

u sredo ga registriram in pol pa na krk za par dni da jaz to sprobam :oops:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jun 30, 2010 14:37

poročej pa slike da vidimo
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » Sr Jun 30, 2010 14:59

Cibro jaz imam pa tendo obratno zmontirano tako da je najdaljša palica zadaj.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jun 30, 2010 16:58

Ma jaz sem jo tudi imel pa sem obrnil ampak bom zgleda spet ker je bol praktično ko je dol. jo bom itak naprej pomaknil da sprednji konec prekrije zadnjega bom pa dodatno "rjuho " dal od tende do rolbara
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Jun 30, 2010 20:06

cibro napisal/-a:Ma jaz sem jo tudi imel pa sem obrnil ampak bom zgleda spet ker je bol praktično ko je dol. jo bom itak naprej pomaknil da sprednji konec prekrije zadnjega bom pa dodatno "rjuho " dal od tende do rolbara

Ma a nisi rekel da je že vse zrihtano na čolnu :lol:
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Jun 30, 2010 20:16

to je govoril za 4m gumico ............ če bi bil tanovi zrihtan bi ga že prodajal :D
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Jun 30, 2010 21:21

gorenjc napisal/-a:to je govoril za 4m gumico ............ če bi bil tanovi zrihtan bi ga že prodajal :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jun 30, 2010 22:16

Gorenjc je zadel žebelj na glavico :D
kauc
Desetnik

gumenjak 3m

OdgovorNapisal/-a kauc » Po Nov 24, 2014 14:45

Pozdravljeni!

Imam 3 m dolg gumenjak z motorjem 5 konjskih moči. Zanima me ali je primerno z njim pluti ob obali otoka krka, in sicer od mesta Krk pa vse tja do Stare Baške. Kakšno je kaj vaše mnenje? Koliko časa bi to približno trajalo v eno smer in pa kakšno je tukaj morje.Za vsak vaš nasvet vam bom zelo hvaležen.

Rad sicer hodim po hrvaških kampih.Katere destinacije mi kaj predlagate? Kam se naj odpravim z mojim gumenjakom, da se bom lahko kaj vozil in kaj lepega videl?
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Nov 25, 2014 13:37

Moje mnenje je da ne. No vsaj jaz ne bi. Ostali pa...
snezak
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a snezak » To Nov 25, 2014 21:23

Pozdravljeni Kauc !

Sam smatram, da bi s tvojim čolnom ob ugodnih pogojih lahko dosegel tudi Staro Baško, vendar ne vem, če nebi prej obupal, saj lahko pričakuješ približno dve uri vožnje v eno smer (predpostavljam, da ne boš glisiral in bo hitrost čolna cca 4nm/h).

Pri tem ne smeš pozabiti na zaloge tekočin-vode saj bi takšen podvig praviloma trajal cel dan (zjutraj tja zvečer nazaj). Drugo vprašanje pa je kako dobro boš sebe in ostale potnike zaščitil proti soncu, da ne dobijo opeklin.

Prve dneve naj bodo vožnje in relacije krajše in boš tako hitro spoznal zmogljivosti čolna in potrebno opremo, ki jo potrebuješ. S takim čolnom pa se tako in tako ne smeš preveč oddaljiti od obale.

LP
Snežak
kauc
Desetnik

OdgovorNapisal/-a kauc » To Nov 25, 2014 21:47

snezak napisal/-a:Pozdravljeni Kauc !

Sam smatram, da bi s tvojim čolnom ob ugodnih pogojih lahko dosegel tudi Staro Baško, vendar ne vem, če nebi prej obupal, saj lahko pričakuješ približno dve uri vožnje v eno smer (predpostavljam, da ne boš glisiral in bo hitrost čolna cca 4nm/h).

Pri tem ne smeš pozabiti na zaloge tekočin-vode saj bi takšen podvig praviloma trajal cel dan (zjutraj tja zvečer nazaj). Drugo vprašanje pa je kako dobro boš sebe in ostale potnike zaščitil proti soncu, da ne dobijo opeklin.

Prve dneve naj bodo vožnje in relacije krajše in boš tako hitro spoznal zmogljivosti čolna in potrebno opremo, ki jo potrebuješ. S takim čolnom pa se tako in tako ne smeš preveč oddaljiti od obale.

LP
Snežak

glede tekočin bencina in pa pijače ni noben problem :) Glede sonca pa je lahko kar tečno, zato nameravam drugo leto nabavit tendo, da bo malo bolj vzdržno. Se s tabo popolnoma strinjam, da se s takim čolnom ne smeš oddaljevati od obale preveč, ker morje ni ena majhna lužica in je lahko včasih nepredvidljiva zadeva.
Glede izkušenj z gumenjakom imam nekaj malega. Zanimajo me predvsem majhni zalivčki, kjer se lahko malo zasidraš in kopaš. Mislim, da je na tej relaciji kar nekaj takih zalivov.
janezsko
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a janezsko » Sr Nov 26, 2014 14:55

pozdravljen

tudi sam kampiram na krku..kamp jezevac... po šestih letih smo lani nabavili čoln..sicer malo večjega kot imate vi..letos prekrizarili okoli krk-a..zalivov je dosti..samo zjutraj ce si zgodenj je prostor..okoli 11-12 h je pa ponavadi kar polno..je pa proti stari baski veliko dobrih kopališč..proti glavotoku bolj slabo...na cresu pa spet ogromno..tudi okoli plavika se najde kaj dobrega...samo z malo gumico jaz tja ne bi sel...pa lp..
201050mi
Praporščak

Plovba okoli krka

OdgovorNapisal/-a 201050mi » Ne Dec 07, 2014 08:39

Že cca 15 let plujem iz Selc -Crikvenica pa do Šilo, Čižiče, Klimno, Vrbnik letos tudi okoli Krka na Gumenjaku SACS 4,9 in motor 60KM. Moraš biti previden nasproti Novega Vinodolskega , glede vremena in burje ,imaš en majhen zaliv lučica da se umakneš, če je potrebno. Brez močnega motorja in dovolj velik siguren gumenjak ni priporočljivo iti okoli Krka . Jaz sem bil malo man kot 4 h okoli pa nisem vozil na ful. Če ima gumenjak visok premec da je na valove neobčutljiv ja drugače ne . Pod Krčim mostom ni problema . Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov