kr3mn1 napisal/-a:največja oslarija na svetu za eno gumico 50/50 delat. Vsaka oslarija potem zahteva ali pooblastilo ali pa oba prisotna. Pa odgovornosti etc...če vama špila, naj se napiše na enega pa dela na zaupanje, če ga ni, tistih 12/24 v papirjih tud nič ne pomaga.
v glavnem, oslarija to počenjanje za tisti par tisočakov (če sploh) vredno gumico. za moje pojme brezglava otročarija.
Moram se oglasit, čeprav sem šele zdaj zasledil. Moje stališče nekateri itak že poznate. Sem zagovornik "španovije". Pa sem imel pozitivne izkušnje, le zadnja je bila nekoliko grenka, po mojem zaradi narave solastnika, a drugi solastnik bo isto trdil zame.
Ja, malce kompatibilnosti in tolerance mora biti. Oziroma, kot je lep primer dal zgoraj MT, še marsičesa človek v življenju ne more imet sam. Dobro pa je človeka, s katerim bi si delil plovilo čimbolje poznat, pa se dobro zmenit.
Sploh za gumenjak ali manjši čoln je solastništvo v pravilu neproblematično, če gre za normalno komunikativne in neposesivne ljudi.
No, moram pa 100% zanikat gornjo trditev, da v solastništvu morata biti oba lastnika na krovu oz. imet pooblastilo... To je navadna oslarija, če že govorimo o živalski farmi. Tudi če si 1% lastnika, lahko pluješ sam, brez kakršnegakoli pooblastila.
Če je bilo mišljeno urejanje zadev s plovilom (npr. registracija, zavarovanje ipd), potem je res, da je bolje, da sta zraven oba, a spet ni nujno. Npr. zavarovanje za hišo sklenem na moje ime, upravičenci so pa vsi lastniki. Isto je s čolnom.
Ni torej potrebe zganjat cirkus na to temo, ker je dosti ljudi, ki si plovila delijo brez težav in komplikacij dolga leta. So pa tudi taki, ki jim gredo malenkosti na živce in potem pač ne gre.
Vse odvisno od karakterja in prilagodljivosti.
Jaz recimo z drugim edino žene ne bi delil, je pa mnogo takih, ki se repenčijo, pa ne vedo, da jim draga čez plot skače, so pa tudi taki, ki rečejo, da to ni nič hudega, saj se ne obrabi...
100 ljudi - 100 čudi