Prepis čolna - več oz. dva lastnika

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

največja oslarija na svetu?

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Sep 18, 2014 15:41

kr3mn1 napisal/-a:največja oslarija na svetu za eno gumico 50/50 delat. Vsaka oslarija potem zahteva ali pooblastilo ali pa oba prisotna. Pa odgovornosti etc...če vama špila, naj se napiše na enega pa dela na zaupanje, če ga ni, tistih 12/24 v papirjih tud nič ne pomaga.

v glavnem, oslarija to počenjanje za tisti par tisočakov (če sploh) vredno gumico. za moje pojme brezglava otročarija.
    Največja gotovo ne! Mislim da vem za nekaj precej večjih oslarij. Recimo tale zagotovo :cry:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Sep 19, 2014 08:21

Uh sedaj sem pa nekoliko zmeden. Kaj je res Costa Conkordija gumenjak z dvema lastnikoma :?: :roll:

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Sep 19, 2014 10:33

marenostrum, saj mogoče tudi ti meniš, da na svetu ni nobene večje neumnosti od gumenjaka z dvema lastnikoma...

Ampak moje mnenje je malce drugačno in sem pač napisal primer ene od neumnosti, ki je po mojem večja. Kako manjšo od te s CC, pa večjo od 'največje neumnosti na svetu' z dvema lastnikoma gumenjaka, sem pa tudi sam že zagrešil.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Sep 19, 2014 20:24

Ma ja. O neki stvari pisat, tako na splošno, da je neumna je res neumno. Torej tisti kter so v španoviji in je vse OK, so potemtakem tut neumni.

Če kdo mene vpraša, ali če odgovarjam na postavljeno vprašanje, potem rečem: "Nikol več", ali pa , "da se je v redu obneslo. Stroški vzdrževanja , priveza in podobno, gredo na pol".

Španovija je ene vrste zakonski stan. Toleranca enga in druzga, lahko pripelje tut do harmonije, v kateri uživata oba. Odvosn pač, kakšen človk si :wink:

O večjih neumnostih pisat in na njih pokazat, pa je tut ene vrste neumno. Če bi se naštevale večje neumnosti od španovije, bi se Morjeplovc sigurn sesu.

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Sep 22, 2014 07:20

Prosim če se držite izključno teme, vse drugo bom pobrisal.

Španovija, po mojem bi laufala pri dveh nezakompliciranih, flegmatičnih in prilagodljivih ljudeh. Drugače pa verjetno ne. Mi recimmo hodimo z eno družino že deset let skupaj eno rundo na morje in bi se mi recimo španovija z njimi super obnesla, mogoče glih ne 50-50 ampak bi bilo vsaj nekaj.
Guma je guma, zaenkrat.
7 Black
Višji praporščak
Kraj: Pivka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a 7 Black » Po Sep 22, 2014 23:00

Kot sem že omenil, v španoviji nikoli nikdar več nič.
VEČ NIČ
V par mesecih sem se 2X nadrsal.
Najprej z enim ki me je na suho in potem še z eno družino
ki me je na mokro.
To je za moje pojme največja napaka ki jih lahko narediš v življenju.
Še posebej če jo narediš s psihopati, a tega prej ker si dobričina nisi opazil.

Raje imam čoln ki seda meri v doližino 3,7 m, pa je moj kot pa 5-6m
pa je v poanoviji
Je moj delam ga peljem ga spravim ga sidram ga....ITD
Kamor hočem in dam kamor hočem in delam z njim kar hočem
Je moj, moj samo moj.
Isto je pri drugih rečeh.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Sep 23, 2014 10:26

7 Black napisal/-a:...
Je moj, moj samo moj.
Isto je pri drugih rečeh.

Imel sem obe vrsti izkušenj - dobre in slabe.
  • klubska plovila so v principu 'španovija' - in lahko gre, lahko ne (kup zgodb)
  • s kompanjonom sva (v prejšnjem stoletju) imela dva motorja zaporedoma - in se je izšlo dobro tudi, ko je bil motor razbit (zgodilo se je z obema, njemu, jaz sem bil napisani lastnik)
  • imeti vse izključno svoje... najbrž sploh ne gre. Boš imel izključno svoje ceste? Internet? Državo?...

Odgovor po mojem je, da se je treba naučiti sodelovati, ne pa se odločiti, da pri ničemer in nikoli z nikomer več ne boš sodeloval.

Del tega je tudi naučiti se prepoznati, s kom bo šlo in s kom ne.

amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » So Dec 27, 2014 14:43

kr3mn1 napisal/-a:največja oslarija na svetu za eno gumico 50/50 delat. Vsaka oslarija potem zahteva ali pooblastilo ali pa oba prisotna. Pa odgovornosti etc...če vama špila, naj se napiše na enega pa dela na zaupanje, če ga ni, tistih 12/24 v papirjih tud nič ne pomaga.

v glavnem, oslarija to počenjanje za tisti par tisočakov (če sploh) vredno gumico. za moje pojme brezglava otročarija.

Moram se oglasit, čeprav sem šele zdaj zasledil. Moje stališče nekateri itak že poznate. Sem zagovornik "španovije". Pa sem imel pozitivne izkušnje, le zadnja je bila nekoliko grenka, po mojem zaradi narave solastnika, a drugi solastnik bo isto trdil zame.

Ja, malce kompatibilnosti in tolerance mora biti. Oziroma, kot je lep primer dal zgoraj MT, še marsičesa človek v življenju ne more imet sam. Dobro pa je človeka, s katerim bi si delil plovilo čimbolje poznat, pa se dobro zmenit.

Sploh za gumenjak ali manjši čoln je solastništvo v pravilu neproblematično, če gre za normalno komunikativne in neposesivne ljudi.

No, moram pa 100% zanikat gornjo trditev, da v solastništvu morata biti oba lastnika na krovu oz. imet pooblastilo... To je navadna oslarija, če že govorimo o živalski farmi. Tudi če si 1% lastnika, lahko pluješ sam, brez kakršnegakoli pooblastila.

Če je bilo mišljeno urejanje zadev s plovilom (npr. registracija, zavarovanje ipd), potem je res, da je bolje, da sta zraven oba, a spet ni nujno. Npr. zavarovanje za hišo sklenem na moje ime, upravičenci so pa vsi lastniki. Isto je s čolnom.

Ni torej potrebe zganjat cirkus na to temo, ker je dosti ljudi, ki si plovila delijo brez težav in komplikacij dolga leta. So pa tudi taki, ki jim gredo malenkosti na živce in potem pač ne gre.

Vse odvisno od karakterja in prilagodljivosti.

Jaz recimo z drugim edino žene ne bi delil, je pa mnogo takih, ki se repenčijo, pa ne vedo, da jim draga čez plot skače, so pa tudi taki, ki rečejo, da to ni nič hudega, saj se ne obrabi... :P

100 ljudi - 100 čudi
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Dec 28, 2014 11:50

privat izkušnje:

dokler ni prevelike vrednosti in dobri odnosi je to čist ok, se SAMO v 50% natakneš...

iz posla:

2x družabništvo, 2x problemi, ker eni ne vidijo dela po drugi strani pa pričakujejo da bo denar kar sam letel, ko pa le tega ni, smo pa vsi krivi, samo oni ne. In s plovili je isto.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost