Kraje gumenjakov v Premanturi

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

peterpan
Naddesetnik

Policija in raziskanost

OdgovorNapisal/-a peterpan » Sr Jul 08, 2015 18:30

Ne vem kaj delajo kriminalisti, vem pa kaj dela pomorska policija. Sam kampiram v AC stupice že 10 + let in imam gumenjak, zaenkrat nisem imel težav s krajo ali policijo, je pa čoln izginil s sosednje boje.
Pomorska Policija najraje lovi male čolne in piše kazni zaradi glisiranja, ker je tam zaradi otokov obala povsod blizu. Nič narobe, če se to ne sprevrže v polnjenje proračuna, mene konkretno so ustavili po vhodu v Medulinski zaliv, kjer sem se res peljal počasi, jih pozdravil in oni so odzdravili. čez nekaj časa, ko je bil že 200m stran pa se je odločil obrniti (verjetno je ocenil, da v bližini ni boljših pacientov) in me pozval k kontroli dokumentov... nič narobe, če se ne bi prikazal nazaj kar z izpolnjeno položnico za 1000 kun. Po toči se je pa težko argumentirano pogovarjati, žal nisem imel GPSa, ker bi z lahkoto dokazal, da sem bil daleč pod hitrostjo glisiranja, me je pa zavedel s tisto "kontrolo dokumentov".. Pritožba ne bi bila uspešna, verjetno bi moral še na kak postopek v Pulo, po možnosti čez mesec ali dva... skratka nima smisla...

Ni težava v kazni v kolikor je upravičena, sem proti gllisiranju ob obali, glede na nevarnost so kazni v bistvu premale, kazen sama - če takoj plačaš je 700-800 kun, skratka ni ravno tragedija, uniči pa tovrstni dogodek vse spoštovanje in zaupanje v sistem in omenjene varuhe reda.

Po tem dogodku sem opazil da to postaja praksa, vsak dan se dopoldne pripeljejo iz Pule, skrivajo za otoki in lovijo male čolne, zgodaj popoldne pa odhitijo domov... Čez uro ali dve pa se začnejo promenade hitrih večjih gliserjev in jaht, ki res glisirajo, a Policija je že doma, ali pa tovrstnim prekrškarjem pogleda čez prste, saj pustijo precej denarja v marini...

So pa v kampu AC Stupice poostrili varnost, varnostniki se sprehajajo tudi ponoči, je pa res da colnov verjetno ne gledajo...

Ko bo gost res "car" in privatna lastnina sveta bo hrvaški turizem zlata jama, do takrat pa smo prepuščeni sami sebi in sreči....
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Če Jul 09, 2015 07:10

No tole si pa v piko povedal. Lahko samo še dodam, da možje v modrem, ko se odločijo oditi domov nabijejo polni gas in drvijo tik ob obali, kar je nam prepovedano ampak kaj čmo tako pač je
ne se đalabajat

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost