Gumenjak zložljiv ~4m
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Gumenjak zložljiv ~4m
Pozdravljeni
Malce sem gledal zložljive (problem prevoza/hrambe) nove gumenjake, tak okoli 4m.
Brig baltic 380
Honvawe T40
Quicksilver/Mercury 365HD
na vse predlagajo 20KM
kaj lahko pričakujem od tega, hitrost, uporabnost, zabavo..
je dovolj, kakšna je razlika če bi bil 25 ali 30KM motor ?
prevoz 2 odrasla + 2 otroka + krama
kaj bi bil dober nakup, predlog ?
kak dober rabljen ?
Hvala
Lep pozdrav
Malce sem gledal zložljive (problem prevoza/hrambe) nove gumenjake, tak okoli 4m.
Brig baltic 380
Honvawe T40
Quicksilver/Mercury 365HD
na vse predlagajo 20KM
kaj lahko pričakujem od tega, hitrost, uporabnost, zabavo..
je dovolj, kakšna je razlika če bi bil 25 ali 30KM motor ?
prevoz 2 odrasla + 2 otroka + krama
kaj bi bil dober nakup, predlog ?
kak dober rabljen ?
Hvala
Lep pozdrav
Nisem verjel v takšno razliko v vožnji, kot so mi jo opisovali forumaši med napihljivim dnom ter trdim, pa je res. Jaz nisem imel na Yamu 380S konzole, saj v tem primeru bi še ob dodaten prostor. Za peljat ter odkrivat lepote bo o hitrosti ter dodatnih vragolijah bodo pa komentirali večji poznavalci. Saj vsi poznamo tisto;
ati lahko ti tudi tubo vlečeš, ali
ati jaz bi pa se poskusil-a smučat.
Takrat pa sem se zamislil!!!
ati lahko ti tudi tubo vlečeš, ali
ati jaz bi pa se poskusil-a smučat.
Takrat pa sem se zamislil!!!
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
-
Daki
Tudi sam sem podobno razmišljal in nabavil honwave t40 (3.9m) in suzuki df20.
Pred tem sem imel same "trde" poliester čolne. Glede plovbe ne moreš primerjat. V mirnem še gre, ko pa se pričnejo valovi pa se lomi in si raje na obali kot na vodi. Ena izmed prednosti je, da ne rabiš toliko plavati, ker prideš do vsake plažice tudi po plitvem in ga lahko potegneš na suho (če imaš montirana kolesca). Aja pa da lahko obesiš pod strop v garaži in ni v napoto.
To, da ga boš prevažal v avtu lahko pozabiš. Imam c4 grand picasso in smo samo trije pa vedno zmanjka prostora. Ne da se ne da ampak je škoda avta in križa to vse not tlačit in zato tuhtat kaj lahko pustiš doma.
Že imam tovorno prikolico pa še ta ni najmanjša.
P.s. Ne predstavljam si, da nekdo v vodi namešča motor 20+ konjev. Recept za to da ti pade v vodo. Jaz ga vedno namestim zunaj in potem s kolesi v vodo.
Lp
Pred tem sem imel same "trde" poliester čolne. Glede plovbe ne moreš primerjat. V mirnem še gre, ko pa se pričnejo valovi pa se lomi in si raje na obali kot na vodi. Ena izmed prednosti je, da ne rabiš toliko plavati, ker prideš do vsake plažice tudi po plitvem in ga lahko potegneš na suho (če imaš montirana kolesca). Aja pa da lahko obesiš pod strop v garaži in ni v napoto.
To, da ga boš prevažal v avtu lahko pozabiš. Imam c4 grand picasso in smo samo trije pa vedno zmanjka prostora. Ne da se ne da ampak je škoda avta in križa to vse not tlačit in zato tuhtat kaj lahko pustiš doma.
Že imam tovorno prikolico pa še ta ni najmanjša.
P.s. Ne predstavljam si, da nekdo v vodi namešča motor 20+ konjev. Recept za to da ti pade v vodo. Jaz ga vedno namestim zunaj in potem s kolesi v vodo.
Lp
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Bolje kot tovorna prikolica je mali (4-5m) trd čoln na prikolici. Vanj lahko naložiš vso kramo ki v avtu jemlje veliko prostora ampak je lahka! in maš na koncu v avtu red in na vodi užitek. Drugo je če imaš počitniško prikolico. V tem primeru te rešita dva avtomobila s kljuko , 2x vožnja ali pa avtodom s priklopom. Če si boš zbral gumico in to novo s sestavljivim dnom je praktično vseeno kaj uzameš ker je itak ne boš mel dolgo, tiste 2 sezoni pa tud kitajc zdrži
Štirje na takem čolnu in ko te dobi malo vetra boš hitro mel trske iz lesenega dna ker se bo zvijalo ko čreva po vodi
Ne da se norčujem ampak potegni iz vseh teh naših nasvetov dobro in razmisli...
Pozdravljeni
Problem je prostor, različne želje in odločitev v nekaj za vsaj 3-5 let.
Z družino kampiramo.
Trenutno smo na enoprostorcu, razmišljal sem o kombiju ali pick up, ker smo ga prerasli.
Letos bo sposojena tovorna prikolica, da vidim kako bo z prostorom in kako se bo obneslo. Kakor vidim bo tudi čoln počakal do drugega leta. Bomo najeli za kak dan. Morda bo kakšna sprememba v načinu kako preživljamo počitnice.
Želje so, oči imam velike.
A ustavi se pri financah.
Morda pa najdem ugodno kak rabljen komplet in ženo omehčam.
Hvala Vam za odgovore in nasvete.
Lep pozdrav
Problem je prostor, različne želje in odločitev v nekaj za vsaj 3-5 let.
Z družino kampiramo.
Trenutno smo na enoprostorcu, razmišljal sem o kombiju ali pick up, ker smo ga prerasli.
Letos bo sposojena tovorna prikolica, da vidim kako bo z prostorom in kako se bo obneslo. Kakor vidim bo tudi čoln počakal do drugega leta. Bomo najeli za kak dan. Morda bo kakšna sprememba v načinu kako preživljamo počitnice.
Želje so, oči imam velike.
A ustavi se pri financah.
Morda pa najdem ugodno kak rabljen komplet in ženo omehčam.
Hvala Vam za odgovore in nasvete.
Lep pozdrav
-
tyson
Pozdrav,
sam sem lani iz istih razlogov menjal manjšo za večjo gumico... iz 2,9m na 4,0...honwave in 4T 20 KM yamaho... prej sem imel 8 KM 2T... tudi sedaj je čoln z mehkim dnom v izogib komplikacijam po dopustu... zadostuje mi berlingo...brez zadnjih sedežev in vso pomorsko kramo lahko peljem...otroci pa so že samostojni.
Čeprav pustim gumico na lokaciji dopusta...Lastovo..., mi je všeč misel, da čoln lahko kadarkoli prepeljem kam drugam...tudi domov če bi bilo potrebno...
Čoln se je izkazal kot pravi nakup...sicer rabljen z motorjem, pa vseeno krepka razlika v porabi in dometu...da o komfortu ne govorim.
sam sem lani iz istih razlogov menjal manjšo za večjo gumico... iz 2,9m na 4,0...honwave in 4T 20 KM yamaho... prej sem imel 8 KM 2T... tudi sedaj je čoln z mehkim dnom v izogib komplikacijam po dopustu... zadostuje mi berlingo...brez zadnjih sedežev in vso pomorsko kramo lahko peljem...otroci pa so že samostojni.
Čeprav pustim gumico na lokaciji dopusta...Lastovo..., mi je všeč misel, da čoln lahko kadarkoli prepeljem kam drugam...tudi domov če bi bilo potrebno...
Čoln se je izkazal kot pravi nakup...sicer rabljen z motorjem, pa vseeno krepka razlika v porabi in dometu...da o komfortu ne govorim.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov