motor za mali gumenjak

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

mauko

motor za mali gumenjak

OdgovorNapisal/-a mauko » Če Jul 23, 2009 22:28

pozdravljeni,
sem pravkar kupil gomonček dolžine 2,7m. ima možnost za motor do 5KM.
Glede na to, da bom gomonček skozi premikal in ga vozil na avtu, bi rad čim preprostejše in čimlažje to počel. Nimam namena pluti velikih relacij, rad bi se vozil ob obali pa zavil v kakšen zalivček in tako.
Ker sem slišal že marsikatero slabo za tomos 4 (pa tudi dobro)in nočem reskirat probleme na morju, sem se odločil da bi vzel 4T, samo nisem odločen ali suzukija 2,5KM ker je ful lahek (13kg) ali kako jamahico 4KM (23kg).
Zanima me če ima žekdo motor z 2,5KM na tako mali gumici pa če bi bilo v redu za to kar jaz rabim.

lp
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Jul 24, 2009 08:09

Živjo jest mam hondo 2 4T za gumico 2,1m... sam jo uporabljam kot pomožni čoln na barki.... če mene vprašaš za nasvet vzem 4 konjsko yamaho ker če ti bo gumica postala premajhna jo boš lahko zamnajl in obdržal 4ko... ker mali motorček bo hitro prešvoh....
to je moje mnenje... pa dober nakup in mirno plovbo...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Guma
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Guma » Pe Jul 24, 2009 11:50

Jaz bi na tvojem mestu vzel vsaj 5KM motor. Sam sem imel na 2,8m zodiacu 9.9KM tohatsu in je bila to zelo posrečena kombinacija.
Uporabniški avatar
Purly
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Vrsi Mulo

OdgovorNapisal/-a Purly » Sr Jul 29, 2009 09:07

@mauko
jaz imam Johnsona 2,5 ki je identičen Suzukiju 2,5 le da je Johnson bel, Suzuki pa črn. Oba se proizvajata na Japonskem v isti tovarni.
Motor je izredno lahek saj ima s polnim tankom 13kg, dela odlično je 4t in vodno hlajen. Poraba kot Zippo (4 litre na 10 dni)
Jaz sem ga kupil novega preko ebaya z 2 letno garancijo in me je prišel s transportom vred v MB 520 €.
Mimogrede na morju smo probali na dveh maestralih 9, razliko med mojim motorjem in Tomos 4, pa ni bilo razlike.
Priporočam.
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta