Kje dvigniti gumenjaka

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

andrej
Desetnik

Kje dvigniti gumenjaka

OdgovorNapisal/-a andrej » Če Sep 03, 2009 13:21

Pozdravljeni.

Ker nameravam počasi sprati gumenjaka in konzervirati motor bi rad še dvignil gumenjaka, ker mi nekje uhaja voda v spodnje dno. To sicer ni bilo tako moteče, saj je šla voda med gliseranje ven, bi pa vseeno rad dvignil gumo in pogledal, ter zakrpal da bo naslednje leto lepše!
Sicer sem dno gledal že ko je čoln na prikolici in v vodi, vendar ničesar ni bilo videti!
Mogoče kakšna ideja, kje bi lahko voda še vdirala, predcsem pa če kdo koga pozna da se čoln dvigne na gurtne recimo... bi bil zelo hvaležen.

LP Andrej
Uporabniški avatar
gapex
Štabni vodnik
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gapex » Če Sep 03, 2009 16:58

za kakšen gumenjak pa to gre,trdo ali mehko dno?
Morje in barka-smisel življenja!
andrej
Desetnik

OdgovorNapisal/-a andrej » Če Sep 03, 2009 17:35

Imam trdo dvojno plastično dno.
ORCA
Višji praporščak
Kraj: Štajerska - Obala

OdgovorNapisal/-a ORCA » Če Sep 03, 2009 19:43

ne razumem kako je šla voda med glisiranjem ven, ker dvojno dno pri gumenjakih je ponavadi hermetično zaprto?
za kateri čoln gre in kakšen čep ima na krmi?
Uporabniški avatar
gapex
Štabni vodnik
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gapex » Če Sep 03, 2009 22:24

odvisno kako je čoln narejen,ponavadi če je plastično dno lahko pušča le na čepu ali pa na spoju gume z trupom,kar pa je možno samo na nekaterih čolnih,odvisno od konstrukcije.zodiac npr.
če pa gre za manjše količine vode je možno da se tudi steka iz kakega predala od npr. sidra,mokrih vrvi,rešilnih jopičev ipd.
dvigniti gumon ni problem,le pazi kam postaviš gurtne,najbolje čez trup kjer je najglobji V spredaj in pred zrcalom zadaj,lahko pa ga tudi iz prikolice zložiš na lesene klocne in ob strani podložiš da se ne prevrne.
Morje in barka-smisel življenja!
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Pe Sep 04, 2009 12:27

osebno mislim, da ti gumenjak sploh ne spušča. Zanima me, ali imaš na gumenjaku motor z kratko peto.
V kolikor je tako, imaš nizko zrcalo na čolnu in povratni val ti vsakič, ko zmanjšaš brzino pljuskne nekaj vode v čoln. Prav tako ti samo valovanje čez noč, (sploh pri nepravilnem sidranju) nabije, kar nekaj vode v čoln. Z ispustom skozi čep se pri glisiranju te vode zlahka znebiš je pa moteče.
Torej delna rešitev je počasno spuščanje gasa in pravilno sidranje.Rešitev pa je tudi namestitev kalužne črpalke z plovcem, katera ti sproti sesa vodo iz čolna.

LP PACEK
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Po Sep 07, 2009 03:58

Hmm,če hodi voda noter med dna ni v redu. Tako napako imajo Brigi.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Sep 07, 2009 08:58

Ker ne vem kakšni čoln je bi težko rekel kje bi puščalo. Pri mojem prejšnjem čolnu je puščalo zgornji del podna, saj je bil na nekaterih mestih očitno malo počen in mi je tam uhajala voda med dna.
Guma je guma, zaenkrat.
andrej
Desetnik

OdgovorNapisal/-a andrej » Če Sep 10, 2009 10:00

Imam Maestral 385 letnik 91.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta