nakup gumenjaka Binhai Marina BH-S270

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Perica
Višji štabni vodnik

nakup gumenjaka Binhai Marina BH-S270

OdgovorNapisal/-a Perica » Ne Feb 08, 2009 22:34

Zivjo

Trenutno sem lastnik gumenjaka Novomar z lesenim zlozljivim dnom ( med seboj povezane lesene letve) in motorjem Tohatsu 5. Gumenjak je dolg samo 2m, zato se pogosto pojavi problem s prostorom (punca ponavadi malce pretirava s prtljago :) ) Zato sem malce gledal po internetu in na mornar.net zasledil precej ugoden gumenjak Binhai Marina BH-S270

uradni link: http://binhaimarina.en.alibaba.com/prod ... _boat.html

Cena je precej ugodna (660€ s kar veliko dodatne opreme). Zato me zanima, ce ima kdo izkusnje s temi gumenjaki, oziroma kako se obnese plastično zložljivo dno v primerjavi z lesenim zlozljivim dnom?

Bi se splačalo menjati ali naj raje obdrzim svoj stari gumenjak? :)

hvala za odgovore in LP

Peter
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Feb 09, 2009 08:22

Če mene vprašaš, zamenjaj.
Novi čoln je večji, lepša vožnja, bolj varen in seveda nov. Sam plastičen ni tako napačen in nima toliko vpliva pri tvoji moči motorja, kot ga ima spoj med ploščami. Pa še vzdrževanje ni potrebno. Ponavadi se pojavi zvijanje prav na spojih, ker je ta I profil preplitev in je možnost da izskoči. Zato pri takih podih ne smemo pretiravati z močjo motorja.
Glede same izdelave gumenjaka pa ti ne vem povedati nič, najbolje pa si je stvar ogledati v živo in jo primerjati z izdelavo kvalitetnih gumenjakov, predvsem pri spojih.
Guma je guma, zaenkrat.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Feb 09, 2009 19:20

kar v akcijo motor pa tako imaš.
oklof
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a oklof » Sr Nov 11, 2009 12:56

Sem si pogledal kar nekaj čolnov proizvajalca Binhai marina iz Kitajske.Čolni so za ta denar dobri, garancijo na gumenjak ti dajo za dobo 5 let, vendar ne vem kako se da uveljaviti glede na to da si ti v Sloveniji oni pa na Kitajskem, kdo plača prevoz itd?
Morda imajo čolni kje kakšno kozmetično napakico ki jo opazijo samo picajzlarji kot sem sam :D , skratka jaz ti priporočam nakup tega gumenjaka, saj za ta denar dobiš veliko gumenjaka in obilo užitkov z NOVIM gumenjakom. 8)
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Sr Nov 11, 2009 21:14

Kar pogumno v nakup.
Kar se tiče prostora pa mislim, da bo punca poskrbela za to, da bo tudi ta kmalu premajhen. Nabrž tako mora biti. Pa se nič ne sekiraj. Vsi smo na istem.
Prijetno vožnjo ti želim.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost