Pozdravljeni Morjeplovci!
Sem novi na forumu in morem pohvaliti forum ker dobis zelo veliko dobrih informacij.
Imam pa eno vprasanje glede trima in sicer ko je coven pri miru mi trim dela normalno ko pa se peljem oz zglisiram mi pa trim dvigne motor samo do neke meje potem pa ne hre vec? Ali ima kdo kasno idejo kaj bi bilo lahko narobe?
Hvala
Trim
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Trim
Kateri čoven in motor pa imaš?
Zdravo.
Imam Marshal m100 ki sem ga letos obnovil in se dal gor tube od Gumarja.Motor je pa Tohatsu 2t M90
Lp
Imam Marshal m100 ki sem ga letos obnovil in se dal gor tube od Gumarja.Motor je pa Tohatsu 2t M90
Lp
Trim ti pokriva kot tistih nekaj stopinj nagiba, reciva 20, ko stojiš, pa ga lahko dvigneš bolj, (do konca) to pa je tilt.
ČOLN!!!
ČOLN!!!
mikele napisal/-a:Trim ti pokriva kot tistih nekaj stopinj nagiba, reciva 20, ko stojiš, pa ga lahko dvigneš bolj, (do konca) to pa je tilt.
ČOLN!!!
mikele ne bo držalo
manjka olje v trim cilindru in nima dovolj moči med plovbo za dvig oz delovanje trima, dotoči olje in spravi ven odvečen zrak
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Če se bo izkazalo da trim ne razume tvojih želja, imam pa na voljo tole:
https://www.bolha.com/rezervni-deli-za- ... as-6078001
Lep pozdrav
https://www.bolha.com/rezervni-deli-za- ... as-6078001
Lep pozdrav
Pozdravljeni.
Če bi kdo vedel za kakšen rabljen oziroma v skrajnem slučaju nov trim za Hondo BF 150, bi se priporoča.
Smo ga parkrat poškušali popraviti, pa noben od mehanikov ne ve kaj je pravzaprav narobe. Trim lepo dviguje, ko pa gre v spodnjo lego, se pri dveh amortizerčkih ustavi in zelo zelo počasi spušča proti najnižji točki. Je bilo parkrat prezračeno in je olja dovolj. Če bi kdo vedel zakaj to ne gre bi se priporočal Bi pa moral malo pohitet, saj se čez 10 dni odpravljam na morje.
L.p. vsem.
Hrusti
Če bi kdo vedel za kakšen rabljen oziroma v skrajnem slučaju nov trim za Hondo BF 150, bi se priporoča.
Smo ga parkrat poškušali popraviti, pa noben od mehanikov ne ve kaj je pravzaprav narobe. Trim lepo dviguje, ko pa gre v spodnjo lego, se pri dveh amortizerčkih ustavi in zelo zelo počasi spušča proti najnižji točki. Je bilo parkrat prezračeno in je olja dovolj. Če bi kdo vedel zakaj to ne gre bi se priporočal Bi pa moral malo pohitet, saj se čez 10 dni odpravljam na morje.
L.p. vsem.
Hrusti
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
To ga probujete na mizi ali na motorju? Sam trim tamalih dveh cilindrov navadno sploh ne potegne not če se je dalo na novo skupaj.
Ker tista dva cilindra mora tavelik z motorjem not stisnat. Takrat ko se to skupaj nasloni tudi pumpa bolj “zatrpi”
Ker tista dva cilindra mora tavelik z motorjem not stisnat. Takrat ko se to skupaj nasloni tudi pumpa bolj “zatrpi”
Mi ga seveda potrebujemo v vodi.
Vozim ga že par let in vem kako je motor oz. črpalka potiskala ta dva cilindra noter. Sedaj se premika to zelo počasi in vem, da je nekaj narobe. Pumpa dela verjetno na maksimum, saj je zelo vroča. Jih pa stiska tavelik cilinder skupaj z motorjem. Ne gre kot bi moralo. To je problem. Verjetno je nekje pri pumpi kaj zlomljeno ali pa je zaštekalo. Se pa tudi olje peni, pa je notri pravo.
Vozim ga že par let in vem kako je motor oz. črpalka potiskala ta dva cilindra noter. Sedaj se premika to zelo počasi in vem, da je nekaj narobe. Pumpa dela verjetno na maksimum, saj je zelo vroča. Jih pa stiska tavelik cilinder skupaj z motorjem. Ne gre kot bi moralo. To je problem. Verjetno je nekje pri pumpi kaj zlomljeno ali pa je zaštekalo. Se pa tudi olje peni, pa je notri pravo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta