OdgovorNapisal/-a Fisherman » Po Nov 16, 2009 19:29
Zanimivo, kakšno polemiko je sprožilo moje opažanje, oziroma izkušnja.
Verjamem, da nekomu bolj ustreza gumica, nekomu pa plastika. In prav je tako.
Glede prostora, pa pravi matematika pri cca 5 m čolnu , ki je širine cca 2 m tako:
- Gumenjak: širina tubusa cca 35 cm X 2 = 70 cm. 200 cm - 70 cm=130 cm. Torej ostane znotraj čolna za ljudi, prtljago, gibanje,... 130 cm.
- Plastika: širina stranice cca 10 cm X 2 = 20 cm. 200 cm -20 cm=180 cm. Torej ostane za ljudi, prtljago, gibanje,...180 cm.
- 180 cm - 130 cm = 50 cm. Torej tako čez prste, je v plastiki po celi dolžini cca 50 cm več prostora.
Poleg tega se mi zdi vožnja s plastičnim čolnom veliko lepša, nekako se mi zdi da plastika brez tubusov lepše drsi po vodi. Tudi vzdrževanje in čiščenje se mi zdi enostavnejše. Ugotovitve o prostoru v čolnu izhajajo iz matematike in lastnih izkušenj, ostala opažanja oziroma občutki pa samo iz lastnih izkušenj.
Še enkrat pravim, da vsakemu ustreza določena vrsta plovila. Jaz sem se na podlagi lastnih izkušenj odločil, da ko bom in če bom kupoval novo plovilo, bo to plastično, morda kakšen meter ali dva, daljše.
Vsem pa želim in privoščim, da na svojih plovilih uživajo čim bolj pa naj bodo iz kovine, lesa, gume, plastike ali kombinacije enega, drugega ali tretjega.
Sicer pa se mi zdi prav, da se malo pogovarjamo v tem, za nas navtike, sušnem obdobju.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.