Gumenjak z napihljivo kobilico VS guma z trdnim dnom

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Po Nov 16, 2009 11:22

cibro napisal/-a:Misliš prostor za kramo ali prostor za ljudi?

če govorim iz svojga vidika imam na moji gumi obojega več :D
ne se đalabajat
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Po Nov 16, 2009 19:29

Zanimivo, kakšno polemiko je sprožilo moje opažanje, oziroma izkušnja.
Verjamem, da nekomu bolj ustreza gumica, nekomu pa plastika. In prav je tako.

Glede prostora, pa pravi matematika pri cca 5 m čolnu , ki je širine cca 2 m tako:
- Gumenjak: širina tubusa cca 35 cm X 2 = 70 cm. 200 cm - 70 cm=130 cm. Torej ostane znotraj čolna za ljudi, prtljago, gibanje,... 130 cm.
- Plastika: širina stranice cca 10 cm X 2 = 20 cm. 200 cm -20 cm=180 cm. Torej ostane za ljudi, prtljago, gibanje,...180 cm.
- 180 cm - 130 cm = 50 cm. Torej tako čez prste, je v plastiki po celi dolžini cca 50 cm več prostora.

Poleg tega se mi zdi vožnja s plastičnim čolnom veliko lepša, nekako se mi zdi da plastika brez tubusov lepše drsi po vodi. Tudi vzdrževanje in čiščenje se mi zdi enostavnejše. Ugotovitve o prostoru v čolnu izhajajo iz matematike in lastnih izkušenj, ostala opažanja oziroma občutki pa samo iz lastnih izkušenj.

Še enkrat pravim, da vsakemu ustreza določena vrsta plovila. Jaz sem se na podlagi lastnih izkušenj odločil, da ko bom in če bom kupoval novo plovilo, bo to plastično, morda kakšen meter ali dva, daljše.

Vsem pa želim in privoščim, da na svojih plovilih uživajo čim bolj pa naj bodo iz kovine, lesa, gume, plastike ali kombinacije enega, drugega ali tretjega.

Sicer pa se mi zdi prav, da se malo pogovarjamo v tem, za nas navtike, sušnem obdobju.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Nov 16, 2009 21:51

Ja takole z matematiko si več naračunal saj za kramo je verjetno več placa samo ljudje ne morejo sedeti na 10 cm plastki na boku.
Kar se vožnje tiče nima gumenjak s plastičnim dnom nič skupnega z gumenjakom brez takega dna ko gre za samo glisiranje saj se tube komaj dotikajo vode. Je pa bistveno bolj stabilen gumenjak ko si parkiran.Pa lažji ampak to smo že miljn in enkrat prežvečli.
Lp, G
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Po Nov 16, 2009 22:36

cibro napisal/-a:Ja takole z matematiko si več naračunal saj za kramo je verjetno več placa samo ljudje ne morejo sedeti na 10 cm plastki na boku.
Kar se vožnje tiče nima gumenjak s plastičnim dnom nič skupnega z gumenjakom brez takega dna ko gre za samo glisiranje saj se tube komaj dotikajo vode. Je pa bistveno bolj stabilen gumenjak ko si parkiran.Pa lažji ampak to smo že miljn in enkrat prežvečli.
Lp, G

Neverjetno, kako so nekateri občutljivi, če nekdo pove, da mu bolj ustreza plovilo, ki je drugačno od njihovega. Imam občutek, da zadevo jemljejo kar nekoliko osebno.

Res je Cibro, na tubusih se sedi bolje, kot na 10 cm stranici. Tudi to sem sprobal. Vendar pa je v plastičnem čolnu toliko prostora, da ni potrebe, da bi sedel na stranici. Komot in varno sediš v plovilu.
Kar se vožnje tiče pa nisem teoretiziral, ampak sem povedal, kako sem občutil vožnjo z enim in drugim čolnom. Če ti bo kaj lažje pri srcu, naj povem, da imajo tudi tubusarji svoje prednosti, ki pa po mojih izkšnjah ne prevagajo tetnice na svojo stran, ne gledena to, kolikokrat je bila tema že prežvečena.
Pa en lep pozdrav vsem tubusarjem.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Nov 16, 2009 22:52

Jaz nisem vzel ničesar osebno, saj nisem nič oqrcal fišermana.Men je pač bol ok gumica tebi pa fišerman. Zaradi tega tebe ali koga drugega ki misli drugače nič manj ne spoštujem. Pa to pišem čisto mirno. Meni dol visi kar se tiče kaj ima kdo rad in kaj komu paše dokler mene s tem ne ovira in nima tega na moj račun. (Stoji pa ko je treba )
Ni pravega odgovora na to kaj je boljše, guma, plastika ali jadrnica.Bistvo je le da si na vodi na način ki ti najbolj ustreza.
LP

ps; sicer so mi fišermani prav ql na pogled

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti