Čiščenje in vzdrževanje gumenjakov
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Čiščenje in vzdrževanje gumenjakov
Ali je kdo poizkusil oprati gumenjaka z gobicami wipeit? Jaz imam odlične izkušnje. Najprej ga našpricam z Megliom in nato zdrgnem z gobico wipeit. Gumica je kot nova 
bajobb napisal/-a:Ali je kdo poizkusil oprati gumenjaka z gobicami wipeit? Jaz imam odlične izkušnje. Najprej ga našpricam z Megliom in nato zdrgnem z gobico wipeit. Gumica je kot nova
To misliš na hypalon ali pvc, kje se da dobiti te gumice....lp
Primerna je za oboje. Dobi se jih v navtični trgovini v marini Izola, kjer so precej drage. Lahko se jih naroči preko spleta in stanejo cca 10 eur. Dobiš dve gobici v dolžine cca 40 cm in si jih potem narežeš na željene velikosti. Gobice so iz takšnega materiala, da se ob uporabi znucajo. Jaz sem nad njimi navdušen.
Gumenjak sem imel v vodi cca mesec in pol,danes sem ga potegnil ven z vode in je poln alg tako na tubisih,motorju in plastiki.Proval sem z wapom ampak je pobralo le nekaj malega.S cim naj scistim gelcoat,da bo spet lepe bele barve,trenutna barva je temno rumena in vlece na rjavo,s cim naj ocistim peto motorja,da je ne poskodujem?
Za to uporabljam odstranjevalce vodnega kamna, namenjene za gospodinjstvo 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
- 1stofficer
- Admiral
Na byboatu se mi je nabralo nekaj skoljk. Nekaj sem odstranil s plasticnim strgalom, vsega se ne da.
A lahko to odstranim s solno kislino? Ali cem drugim?
A lahko to odstranim s solno kislino? Ali cem drugim?
Lahko s solno kislino.
- 1stofficer
- Admiral
mikele napisal/-a:Lahko s solno kislino.
Ok, ql, hvala. Mal sem bil v dvomih kako bi reagirala s plastko obdelana tkanina, ki je kje na robovih ali odrgninah ...
A obstaja kaka zascita, kaj podobnega anti faulingu za byboate?
Kako skrbite za aluminijasta "ušesa" kjer je napeljana vrv okoli gumenjaka, meni ne zdi, da mi nekako hitro oksidirajo, "tista zelena snov" se začne nabirat in razpadajo zelo hitro. Je mogoče Yachtikon s katerim namažem gumo na koncu sezone preagresiven?
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost