Gumenjak do 5,5 m

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Avg 07, 2013 12:28

Ni slab ampak zakaj je tako težko napisati stane toliko in toliko.
Pri takem oglasu v apriori pomislim da stena toliko da niti poklicati ne upam.
LP
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Sr Avg 07, 2013 13:13

Cena je 15k€, za Morjeplovce se da dogovoriti za kakšen popust.
BlueSky
urqlle
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a urqlle » So Avg 10, 2013 20:45

lp

si bom kr tole temo sposodil, malo ogledujem za novimi čolni, pa me zanima kakšen se vam zdi tale
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=157983

sicer ga še nisem šel pogledat, na slikah je videt kr lepo ohranjen, kaj pa ure motorja, a jih nima malo za tako dolžino čolna?
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Avg 11, 2013 10:38

ktjt napisal/-a:Hvala za koristne informacije.
Pozna kdo katerega preverjenega forumaša, ki prodaja svojo gumico?
Po domače rečeno, ne bi se rad na**** s prvim nakupom gumenjaka. Že res, da vsak dan nekaj novega izvem glede navtike, vendar se vseeno pri preverjeni robi izplača kak € več.

A od aprila 2012 nisi našel nič pametnega? Brez zamere, ampak se mi zdi da malo preveč cincaš. Ušle so ti dve sezoni, otroci (in odrasli) pa s(m)o vsak dan starejši...
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Po Avg 12, 2013 16:06

A od aprila 2012 nisi našel nič pametnega? Brez zamere, ampak se mi zdi da malo preveč cincaš. Ušle so ti dve sezoni, otroci (in odrasli) pa s(m)o vsak dan starejši...

Zadeva sedaj nekaj časa ni bila aktualna, sem pa vseeno zbiral informacije. Kakšen sloves pa imajo gumenjaki Selva? Našel sem enega, ki izgleda v redu.
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=159141
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Po Avg 12, 2013 16:26

jajca
--Bodybanger--
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Avg 12, 2013 18:34

Ne vem no če so to kr a priori jajca. Če so res, bi bilo fino napisat še zakaj.

Tako malo čez palec; če je material hypalon, plastika ok, motor ok se ob prilagoditvi cene dobi čisto vredu, dobro motoriziran gumenjak. Tank je tudi primeren. Prikolica tudi izgleda čisto ok. Globalna razporeditev tudi ni napačna, baloni niso preveč potegnjeni nazaj, tako da je čoln po dolžini dobro izkoriščen.

S slike moti:

- zadnji sedeži??
- Zelo velika poklopna polica z blazino za konzolo (kam to daš, če ne uporabljaš)
- na čolnu take dolžine optično manjka bitev za sidro na vdelanem plastičnem podstavku v špici. Je močnejše.
- ne vidi se kako izgleda od spredaj...
amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » Sr Avg 21, 2013 21:31

ktjt napisal/-a:Fantje, mornarji, ljubitelji valov.
Po dolgem času spet gledam malo gumice, pa me vaše mnenje za spodnje zanima:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=158633

Hvala za vaša mnenja :)

Takle isti S550+Yam80+Loknap, letnik 2007 se zna prodajat že čez kak mesec... po mojem bo cena ista kot za tega 4 leta starejšega (torej se tega da dobit s ceno dol). To je moj bivši gumenjak in moram reči, da je Marinarjev izdelek res odličen čoln. Odlikuje ga posebna oblika Z dna, ki omogoča ustvarjanje zračnega mehurja med plovbo, čoln lepše drsi, poraba pa naj bi bila 10% nižja. Meni je pil med 9-11 litrov/uro glisiranja običajno 24-35 vozlov. Gre pa dobro nahranjen in ne pretežak tja do 38 vozlov. Tubusi so konkretno široki, prostora ravno dovolj, o Yamahi pa ni potrebno razpredat.
Edina težava tega Z dna je pri spuščanju čolna s prikolice v morje: na tem prelomu se zatakne in ga je treba z občutkom "pahnit", da zleze v morje. Ko sem ga sam pahnil prvič, mi je pobegnil vstran in sem rabil še dvoje rok, da smo ga spravili v tirnice. Ko se navadiš, ni problemov.

Sicer pa, ko s 100kg stopim na bok take gume in se ne premakne za 5 cm, medtem ko vsaka plastika do 8 m dolžine bolj zagunca... glede stabilnosti so gumenjaki neprekosljivi.

Pri nakupu pazi na tole: barva tele svetlo sive gume še gre ravno skozi, vsak temnejši odtenek pa poleti dobi skor 100 C na soncu in stik s kožo je pekoč, zna celo zacvrčat. Deklice v bikiniju ti bodo hvaležne čimbolj svetle barve. No, bela je seveda napraktična, meni je taka siva najbolj sedla.

Zdaj pa le v nakup, čas je pravi, še boljši bo pozimi !
amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » Sr Avg 21, 2013 21:35

Ja, še to, če se misliš kolikor toliko vozit, išči čimveč rezervoarskega prostora, da imaš vsaj 7 ur avtonomije, sicer si ves čas na pumpah !
Ali pa če najdeš prostor za vgradnjo dodatnega rezervoarja. Sam sem imel 50 + 30 litrov se mi zdi, pa je bilo vedno premalo.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Avg 22, 2013 10:30

Glede na tvojo porabo si imel avtonomije prekzadosti, glih za sedem ur.
Beli čoln pa se meni že štiri leta super obnese in ga nebi zamenjal za druge barve.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Avg 22, 2013 16:49

Takle isti S550+Yam80+Loknap, letnik 2007 se zna prodajat že čez kak mesec... po mojem bo cena ista kot za tega 4 leta starejšega (torej se tega da dobit s ceno dol). To je moj bivši gumenjak in moram reči, da je Marinarjev izdelek res odličen čoln. Odlikuje ga posebna oblika Z dna, ki omogoča ustvarjanje zračnega mehurja med plovbo, čoln lepše drsi, poraba pa naj bi bila 10% nižja. Meni je pil med 9-11 litrov/uro glisiranja običajno 24-35 vozlov.

:D :D :D
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Če Avg 22, 2013 18:05

tomaz_slo napisal/-a:
ktjt napisal/-a:Hvala za koristne informacije.
Pozna kdo katerega preverjenega forumaša, ki prodaja svojo gumico?
Po domače rečeno, ne bi se rad na**** s prvim nakupom gumenjaka. Že res, da vsak dan nekaj novega izvem glede navtike, vendar se vseeno pri preverjeni robi izplača kak € več.

Malo spremljam tole debato in tudi meni se zdi ,da vseskupaj malo predolgo traja. Za vsak objavljeni model boš našel nekaj + in nekaj -. Sam se moraš odločiti kaj in zakaj ga potrebuješ in kolikšna ti je zgornja meja v €.
Vsake toliko objaviti neki model na forum je pa "never ending story" in kot pravi kolega zgoraj, boš kmalu za penzijo preden se odločiš :P.
Daj si v glavo tri firme iz katere izbereš po dva modela in od tu dalje brskaš samo po tem. Ko najdeš model katerega bi rad, iščeš primeren motor in do novega leta ga imaš doma. Kmalu je konec sezone in se bo ponudba lepo povečala. Tako sem recimo naredil pred leti jaz in mi je uspelo v 6mesecih nabaviti gumenjaka, katerega sem hotel. Ok malo sreče moraš vseeno imeti ;).
Sam ti neke modele ne bom izpostavljal ,ker vsak ima svoj okus 8) in se hitro lahko vname vojna tu gor :D.
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Pe Avg 23, 2013 07:27

Če te zanima mogoče Novomar 500 z motorjem Yamaha 60 ,letnik 2009 ,bo kmalu na prodaj.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov