Kam na dopust z malo gumico?

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Mar 27, 2014 12:20

:D

No če pogledaš beaufortovo lestvico (linka ne bom navajal) boš videl, da je pri 4bf za gumenjaka (sploh malo manjšega) kar velik problem.
Marjan 99
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Marjan 99 » Če Mar 27, 2014 13:18

--
Nazadnje spremenil Marjan 99, dne To Jun 06, 2017 21:40, skupaj popravljeno 1 krat.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Mar 27, 2014 13:29

Jaz bi šel na Olib.
Se pa nič ne dogaja. To je pa res... A potem skočiš do Silbe na sladoled, kjer je malo več (wananbe fancy) Slovencev. Ali pa do Novalje...
Pa plažic je tudi dovolj naokoli.

Uživaj.
vstante
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vstante » Če Mar 27, 2014 23:28

Vsem res najlepša hvala za napisano, mi je dost pomagalo.

Julij bom najverjetneje preživel v Martinščici, verjamem, da je dogajanja malo, bi se pa predvsem rad spočil. Še vedno gremo lahka zvečer na Lošinj, gužva pa itak ni zaželjena.

Po Cresu pa grem še za par dni na Pag, Metajno in to bo za letos to.

Ja, gumica je mala in vem, da bomo kdaj mokri, ampak za začetek je to to:)

Če je kdo v 7. mesecu v bližini, pa se naj oglasi na kakšen deci, al pa več!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Mar 27, 2014 23:57

No če boš julija v martinščici se pa itak vidmo. Na komunalcu bom mel vezan čoln, 2 pamža sabo, ženo, pa šajtrgo za vso kramo.
vstante
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vstante » Pe Mar 28, 2014 00:17

@ Kasaudio

Hvala za info, če te vidim, dam za rundo celi familiji:)

Lp
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » Če Apr 03, 2014 15:47

Jaz imam gumenjak 4,2 m in 50 konjičkov zadaj in sem z njim prebluzil v 4 sezonah velik del Jadrana. lansko leto smo imeli relacijo Jadranovo, Cres, Mali lošinj, Unije, Silba, Olib, Pag , Rab in nazaj v treh dneh. Tko da se lahko daleč pride če je le vreme pravo ;)
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Če Apr 03, 2014 16:05

Dreams, to že, ampak ti imaš verjetno RIB, glede na to, da imaš 50 konjev zadaj... tukaj pa je govora o zložljivih gumenjakih.

Primož
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » Če Apr 03, 2014 19:14

To je pa tudi res ;)
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » Ne Apr 06, 2014 21:01

Še eno mnenje, če ni prepozno...

Marjan99 je lepo napisal, moj nasvet je podoben; Osor ali Mali Lošinj. Če si recimo v Malem Lošinju imaš vse bivalne opcije - privat apartma, hotel, kamp. Zjutraj pogledaš vreme in:
- če ni nič, greš kamorkoli, v rangu 10-20 milj imaš vse, Cres - punta križa, unije, srakane, susak, ilovik, orjule, pa tudi premudo, silbo in olib
- če je napovedan jugo ali močen zahodnik, greš pod mostom privlaka na vzhodno stran, ob lošinju do osorja ali na jug do ilovika plus vse vmes, če ni prehudo punta križa.
- će je burja pa kontra na mala/velka vrata, in ob zahodni strani, spet do Ilovika.
- ali ostaneš znotraj zaliva.
Pa obilo užitkov kjerkoli že boste.
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » To Apr 08, 2014 13:24

vstante napisal/-a:Julij bom najverjetneje preživel v Martinščici, verjamem, da je dogajanja malo, bi se pa predvsem rad spočil. Še vedno gremo lahka zvečer na Lošinj, gužva pa itak ni zaželjena.

Po Cresu pa grem še za par dni na Pag, Metajno in to bo za letos to.

Ja, gumica je mala in vem, da bomo kdaj mokri, ampak za začetek je to to:)

Če je kdo v 7. mesecu v bližini, pa se naj oglasi na kakšen deci, al pa več!

Ko boš v Martinščici, obvezno obišči plažo Žanja (z modro špiljo) na zahodni obali Cresa, malo južno od Lubenic. Tudi otok Zeča ti bo na kratkem dosegu, pa Ustrine, pa nešteto zanimivih prodnatih zalivčkov.
Če boš v Metajni, bom v 7. mesecu res v bližini - namreč v Kustičih. Vsak dan se z otroci cijazim po zalivu, ne moreš falit - bela jadrnica z večbarvnim jadrom. Če te zanima zgodovina in si želiš avanture, obišči zaliv Slano. Domačini v Metajni neradi govorijo o njem, jaz pa tu na forumu o tem ne smem.
Mirno morje in široko obzorje.
vstante
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vstante » Sr Apr 09, 2014 09:58

Hvala za vse informacije. Po mojem bo Cres lep, za začetek bo super. Sem pa zadnje čase tudi bolj "Schönwetter" turist, tk da bom v primeru slabega vremena bolj na boji:)
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » Po Jun 30, 2014 12:29

Kolikor sem jaz opazil je srednji Jadran bolj miren od severnega jadrana, recimo Zadar-ugljan-pašman-biograd-Murter-Šibenik in vse vmes, če ni slabega vremena se da lepo peljat cel dan s tem da zjutraj in zvečer je ponavaid šajba, vmes pa tako-tako ampak tudi za tvoj čoln dosti mirno. Edino kar treba pazit so valovi od mimovozečih plovil, od tistega si pa res lahko moker če ga nabašeš direkt.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Po Jun 30, 2014 19:15

Matic1 napisal/-a:Kolikor sem jaz opazil je srednji Jadran bolj miren od severnega jadrana, recimo Zadar-ugljan-pašman-biograd-Murter-Šibenik in vse vmes, če ni slabega vremena se da lepo peljat cel dan s tem da zjutraj in zvečer je ponavaid šajba, vmes pa tako-tako ampak tudi za tvoj čoln dosti mirno. Edino kar treba pazit so valovi od mimovozečih plovil, od tistega si pa res lahko moker če ga nabašeš direkt.

Tukaj bi sam raje izbral recimo Ugljan-Kukljico,kot sem jo pred parimi leti,sploh če imaš željo jit na Kornate.
Ker recimo po Zadarskem kanalu vsakodnevni Maestral naredi kar lepe velike valove, kar si jest z 4,2m gumico takrat nisem kaj preveč upal pluti.Na drugi strani Pašmana in Ugljana proti Kornatom pa je čist druga zgodba.
Enkrat sem šel mimo Biograda do Vrgade, in mi je bilo žal da sem za nazaj izbral isto pot,so bili taki valovi da tud glisirat nisem mogel.Po drugi strani Pašmana pa skoraj brez valov.
Ko boš enkrat prišel do ene 5,5m gumice boš pozabil na kaj takega in dnevni Maestral.- malo za tolažbo.
amv
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a amv » Sr Avg 06, 2014 09:20

kaj pa kakšen nasvet za okolico Korčule :) ? štart: ZAVALATICA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov