No če pogledaš beaufortovo lestvico (linka ne bom navajal) boš videl, da je pri 4bf za gumenjaka (sploh malo manjšega) kar velik problem.
Kam na dopust z malo gumico?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
-
al
Vsem res najlepša hvala za napisano, mi je dost pomagalo.
Julij bom najverjetneje preživel v Martinščici, verjamem, da je dogajanja malo, bi se pa predvsem rad spočil. Še vedno gremo lahka zvečer na Lošinj, gužva pa itak ni zaželjena.
Po Cresu pa grem še za par dni na Pag, Metajno in to bo za letos to.
Ja, gumica je mala in vem, da bomo kdaj mokri, ampak za začetek je to to:)
Če je kdo v 7. mesecu v bližini, pa se naj oglasi na kakšen deci, al pa več!
Julij bom najverjetneje preživel v Martinščici, verjamem, da je dogajanja malo, bi se pa predvsem rad spočil. Še vedno gremo lahka zvečer na Lošinj, gužva pa itak ni zaželjena.
Še eno mnenje, če ni prepozno...
Marjan99 je lepo napisal, moj nasvet je podoben; Osor ali Mali Lošinj. Če si recimo v Malem Lošinju imaš vse bivalne opcije - privat apartma, hotel, kamp. Zjutraj pogledaš vreme in:
- če ni nič, greš kamorkoli, v rangu 10-20 milj imaš vse, Cres - punta križa, unije, srakane, susak, ilovik, orjule, pa tudi premudo, silbo in olib
- če je napovedan jugo ali močen zahodnik, greš pod mostom privlaka na vzhodno stran, ob lošinju do osorja ali na jug do ilovika plus vse vmes, če ni prehudo punta križa.
- će je burja pa kontra na mala/velka vrata, in ob zahodni strani, spet do Ilovika.
- ali ostaneš znotraj zaliva.
Pa obilo užitkov kjerkoli že boste.
Marjan99 je lepo napisal, moj nasvet je podoben; Osor ali Mali Lošinj. Če si recimo v Malem Lošinju imaš vse bivalne opcije - privat apartma, hotel, kamp. Zjutraj pogledaš vreme in:
- če ni nič, greš kamorkoli, v rangu 10-20 milj imaš vse, Cres - punta križa, unije, srakane, susak, ilovik, orjule, pa tudi premudo, silbo in olib
- če je napovedan jugo ali močen zahodnik, greš pod mostom privlaka na vzhodno stran, ob lošinju do osorja ali na jug do ilovika plus vse vmes, če ni prehudo punta križa.
- će je burja pa kontra na mala/velka vrata, in ob zahodni strani, spet do Ilovika.
- ali ostaneš znotraj zaliva.
Pa obilo užitkov kjerkoli že boste.
vstante napisal/-a:Julij bom najverjetneje preživel v Martinščici, verjamem, da je dogajanja malo, bi se pa predvsem rad spočil. Še vedno gremo lahka zvečer na Lošinj, gužva pa itak ni zaželjena.
Ko boš v Martinščici, obvezno obišči plažo Žanja (z modro špiljo) na zahodni obali Cresa, malo južno od Lubenic. Tudi otok Zeča ti bo na kratkem dosegu, pa Ustrine, pa nešteto zanimivih prodnatih zalivčkov.
Če boš v Metajni, bom v 7. mesecu res v bližini - namreč v Kustičih. Vsak dan se z otroci cijazim po zalivu, ne moreš falit - bela jadrnica z večbarvnim jadrom. Če te zanima zgodovina in si želiš avanture, obišči zaliv Slano. Domačini v Metajni neradi govorijo o njem, jaz pa tu na forumu o tem ne smem.
Mirno morje in široko obzorje.
Kolikor sem jaz opazil je srednji Jadran bolj miren od severnega jadrana, recimo Zadar-ugljan-pašman-biograd-Murter-Šibenik in vse vmes, če ni slabega vremena se da lepo peljat cel dan s tem da zjutraj in zvečer je ponavaid šajba, vmes pa tako-tako ampak tudi za tvoj čoln dosti mirno. Edino kar treba pazit so valovi od mimovozečih plovil, od tistega si pa res lahko moker če ga nabašeš direkt.
Matic1 napisal/-a:Kolikor sem jaz opazil je srednji Jadran bolj miren od severnega jadrana, recimo Zadar-ugljan-pašman-biograd-Murter-Šibenik in vse vmes, če ni slabega vremena se da lepo peljat cel dan s tem da zjutraj in zvečer je ponavaid šajba, vmes pa tako-tako ampak tudi za tvoj čoln dosti mirno. Edino kar treba pazit so valovi od mimovozečih plovil, od tistega si pa res lahko moker če ga nabašeš direkt.
Tukaj bi sam raje izbral recimo Ugljan-Kukljico,kot sem jo pred parimi leti,sploh če imaš željo jit na Kornate.
Ker recimo po Zadarskem kanalu vsakodnevni Maestral naredi kar lepe velike valove, kar si jest z 4,2m gumico takrat nisem kaj preveč upal pluti.Na drugi strani Pašmana in Ugljana proti Kornatom pa je čist druga zgodba.
Enkrat sem šel mimo Biograda do Vrgade, in mi je bilo žal da sem za nazaj izbral isto pot,so bili taki valovi da tud glisirat nisem mogel.Po drugi strani Pašmana pa skoraj brez valov.
Ko boš enkrat prišel do ene 5,5m gumice boš pozabil na kaj takega in dnevni Maestral.- malo za tolažbo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov