Kraje gumenjakov v Premanturi
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Kraje gumenjakov v Premanturi
chino napisal/-a:Policija nemočna proti organizirani tolpi, ki kraje ponavlja iz leta v leto.
Nepojemljivo in nerazumljivo.
Niti ne, verjetno so dobro organizirani in imajo v strukturi dobršen del javnega sektorja.
Pred davnimi časi še v jugi je na bencinski črpalki v Senju črpalkar brcnil nekam pod aparat in ko je pričel nekemu nemcu točit gorivo je pričel pri 25 l.
Oče in sestričin mož sta to videla, zagnala kraval, skupaj z nemcem so šli protestirat k policaju, ki se je kot po naključju motal tam okrog. Nebodigatreba je poklical okrepitve in takoj so bili na licu mesta še trije policaji.
Rezultat vsega skupaj: Oče, sestričin mož in tisti nemec so se opravičili črpalkarju, drugače bi šli čez noč na policijsko postajo, lisice in pendreki so bili že pripravljeni.
Brisal del, ker ni primeren za ta forum.
moderator,lp
Nazadnje spremenil SR 290, dne So Sep 13, 2014 12:28, skupaj popravljeno 2 krat.
Vprašanje je ali lahko mi morjeplovci pripomoremo h končanju te zgodbe. A ima kdo kake veze v hrvaških medijih, kjer bi se lahko naredil pritisk ali medijski linč lokalne policije? Kar me skrbi, je to, da se bo trend nadaljeval po vsej obali. Takrat smo pa nahebali.... Jaz imam mojo gumico kar privezano, brez kake ključavnice... Sicer malo južneje, ampak toliko pa spet ne, da me nebi smelo skrbet, in še 20KS motor imam, ki gre za med. Verjetno je itak vseeno, če ga priheftam z bilokakšno ketno, ker če bodo hoteli vkrast, potem to bodo naredili...
Ker 47 plovil na enem mestu, pa ne da bi kdo kaj videl, slišal vedel... my ass.
Ker 47 plovil na enem mestu, pa ne da bi kdo kaj videl, slišal vedel... my ass.
mrdaco napisal/-a:Ker 47 plovil na enem mestu, pa ne da bi kdo kaj videl, slišal vedel... my ass.
Točno to! In nadaljevanje misli bi moderator izbrisal, zato jo bom politično uokviril:
- Medžimurje in z krampi ter lopatami priborjena meja brez vsakršnega sodnega epiloga.
- Istra kompletno ukradena Slovencem in delno Italijanom. Morda kdo ve kakšna je bila narodnostna sestava Reških prebivalcev na popisu 1947? Hrvatov v odstotkih niti za prste ene roke!
- čez kako leto bomo jokali v Savudrijsko uvalo.
- sami sebi bodo pozitivno odločili o po njihovem krivdi LBja med razpadom juge in nekako izcuzili denar od nas.
Takih je kolikor hočeš in na žalost normalnemu evropejcu pride na misel edino stavek, ki ga moderatorji ne tolerirajo. O naključnih in posamičnih izvajalcih takih kaznivih del lahko sanjajo le naivneži in zlonamerneži.
Glede na to, da sem sam začel tale post in da sem bil dobre 2 tedna nazaj sam žrtev kraje svojega gumenjaka in 4t Yamahe 20 v Premanturi, lahko zagotovim, da kraje čolnov ter motorjev ("pent" po njihovo) niso niti slučajno povezane s politiko in tatovi sploh ne gledajo, kakšne registracije je čoln. Ko sem se namreč malo poglobil v omenjene kraje, je razmerje ukradenih čolnov približno porazdeljeno med slovenske / nemške / avstrijske in italijanske lastnike.
Tako da za te tolpe nacionalnost lastnikov pač ne igra nikakršnega pomena.
Ne bom trdil, da je lokalna policija vpletena v te organizirane kraje. Lahko pa trdim, da nima nikakršnega interesa in volje, da na tem področju kaj naredi. Z malo truda namreč menim, da bi to organizirano kriminalno združbo lahko prijeli. Dovolj bi bilo nekaj noči zapored postaviti zasedo na morju (točno se ve, v katerih zalivih in približno kdaj se krade vsako sezono - mislim za območje Medulina in Premanture) ali pa vsaj pojačati kontrole. Vendar se ne naredi nič. Kaj je temu razlog, lahko vsi skupaj le ugibamo.
Sicer pa se o tej problematiki na dolgo in široko piše tudi na nekaterih HR forumih. Motorji (pente) se namreč kradejo tudi domačinom. In to (predvsem) izven sezone. Vse od Istre do Dubrovnika. Več 100 (?!) motorjev (in tudi čolnov) izgine neznano kam vsako leto. Praviloma nikoli policija ne ujame nikogar. In tega enostavno ne morem razumet....
Tako da za te tolpe nacionalnost lastnikov pač ne igra nikakršnega pomena.
Ne bom trdil, da je lokalna policija vpletena v te organizirane kraje. Lahko pa trdim, da nima nikakršnega interesa in volje, da na tem področju kaj naredi. Z malo truda namreč menim, da bi to organizirano kriminalno združbo lahko prijeli. Dovolj bi bilo nekaj noči zapored postaviti zasedo na morju (točno se ve, v katerih zalivih in približno kdaj se krade vsako sezono - mislim za območje Medulina in Premanture) ali pa vsaj pojačati kontrole. Vendar se ne naredi nič. Kaj je temu razlog, lahko vsi skupaj le ugibamo.
Sicer pa se o tej problematiki na dolgo in široko piše tudi na nekaterih HR forumih. Motorji (pente) se namreč kradejo tudi domačinom. In to (predvsem) izven sezone. Vse od Istre do Dubrovnika. Več 100 (?!) motorjev (in tudi čolnov) izgine neznano kam vsako leto. Praviloma nikoli policija ne ujame nikogar. In tega enostavno ne morem razumet....
Lep primer je Alberi pri Stari Savudriji.
Slovensko ozemlje - parcele brez urejene el napeljave, vode
brez česarkoli.
Ljudje tam živimo v popolni naravi.
Ker nimamo plačane turistične takse ki je pač ne moremo imeti ker je to kmetijsko zemljišče...
Ker nas hrvari po domače je..jo da bi zemljo njim prodali.
Nas občasno obišče inšpekcija katera zahteva 1000 kun kazni.
To so pa naši sosedje hrvati!
Slovensko ozemlje - parcele brez urejene el napeljave, vode
brez česarkoli.
Ljudje tam živimo v popolni naravi.
Ker nimamo plačane turistične takse ki je pač ne moremo imeti ker je to kmetijsko zemljišče...
Ker nas hrvari po domače je..jo da bi zemljo njim prodali.
Nas občasno obišče inšpekcija katera zahteva 1000 kun kazni.
To so pa naši sosedje hrvati!
@Chino;
Saj moj namen ni bil politiziranje, ampak če napišem tisti znani stavek Hrvat je xxx, ga cenzurirajo čeprav se super rima, tu zgoraj imaš pa prispevek o tem in ker so zapisana zgodovinska dejstva se ga ne bi smelo brisat. In moj namen ni nacionalictično sranje, temveč ponazoritev nekaterih navad, ki seveda ne izbirajo naslova, so pa zagotovo bolj razširjene kot pri njihovih zahornejših sosedah.
Saj moj namen ni bil politiziranje, ampak če napišem tisti znani stavek Hrvat je xxx, ga cenzurirajo čeprav se super rima, tu zgoraj imaš pa prispevek o tem in ker so zapisana zgodovinska dejstva se ga ne bi smelo brisat. In moj namen ni nacionalictično sranje, temveč ponazoritev nekaterih navad, ki seveda ne izbirajo naslova, so pa zagotovo bolj razširjene kot pri njihovih zahornejših sosedah.
SR 290 napisal/-a:Saj moj namen ni bil politiziranje, ampak če napišem tisti znani stavek Hrvat je xxx, ga cenzurirajo čeprav se super rima, tu zgoraj imaš pa prispevek o tem in ker so zapisana zgodovinska dejstva se ga ne bi smelo brisat. In moj namen ni nacionalictično sranje, temveč ponazoritev nekaterih navad, ki seveda ne izbirajo naslova, so pa zagotovo bolj razširjene kot pri njihovih zahornejših sosedah.
Bullshit!
Počneš ravno to. Politiziraš in ...!
moderator, loči politiko od morjeplovstva, ker je dovolj tega sranja že v drugih medijih
Dobro, se opravičujem za politiziranje, to res ni bil moj namen, imel sem druge motive.
Opažam, da se neprimerno več kraj morjeplovske opreme zgodi južno od Dragonje, kot na območju med Dragonjo, ter Trstom in tudi raziskanost in zainteresiranost organov pregona, da to razrešijo je na nižji točki kot zahodno od Dragonje. Zakaj je tako ne vem, zaradi vremena in muzike vsekakor ne.
Opažam, da se neprimerno več kraj morjeplovske opreme zgodi južno od Dragonje, kot na območju med Dragonjo, ter Trstom in tudi raziskanost in zainteresiranost organov pregona, da to razrešijo je na nižji točki kot zahodno od Dragonje. Zakaj je tako ne vem, zaradi vremena in muzike vsekakor ne.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost