Nakup in prodaja gumenjaka

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Sr Maj 27, 2015 11:21

@kocka

Od vseh mi je najbolj všeč tisti Maestral s Tohatsu motorjem, ki je letnik 2003, čoln je sicer res star 25 let a mi izgleda zelo lepo ohranjen. Tudi oprema v čolnu se mi zdi super (volan, konzola, klopca, blazine... samo tendo še dokupim). Prodaja ga tudi na mornarju za 2000 EUR. Koliko pa bi bila realna cena za tega Maestrala? Da vem do koliko zglihat. :wink:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=179770

Tisti Johnson, ki si ga priporočil, je verjetno star 20-25 let, zato me ne mika toliko.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Maj 27, 2015 11:32

Čoln res izgleda lepo ohranjen, pojdi pogledat, ker poznam stručkote, ki slikajo čoln, ko ga kupijo in potem iste slike limajo gor. Ko prideš tja se pa zjokaš.

Motor izgleda ok, prikolica tudi, poskusi zdilat, še kakšno stotko. Ti pa garantiram, da jeseni za ta komplet, če ga prodaš posebej: motor, čoln, prikolic, dobiš jeseni denar nazaj ali pa še kaj +. :wink:
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Maj 27, 2015 12:26

Vse je ok dokler samo gledaš na kopnem. Ko pa boš takole gumico pol krajšo od tvojega najema dal v vodo in odbrzel na drugi otok v zaliv pa se boš vprašal zaka mi je bilo tega treba. Razlika v plovnosti, udobju, hitrosti,... med temi žemljicami in tvojim najemom je kot noč in dan. Samo tolko, da ne boš razočaran. Pejte rajš na morje in si pred nakupom za en dan sposodi takole gumi žemlco, ki jo misleš kupt in se pol odločaj. Srečno.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Maj 27, 2015 12:33

Ha ha umru sem od smeha, gumi žemlca dobr si zadel, še zdaj se spomnem preobrata iz moje 4 meterske žemlce ko sem tebe na zodiacu neulovljivo lovil tam od ankarana do izole:)
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Stopi » Sr Maj 27, 2015 12:38

ttomi73 napisal/-a:Vse je ok dokler samo gledaš na kopnem. Ko pa boš takole gumico pol krajšo od tvojega najema dal v vodo in odbrzel na drugi otok v zaliv pa se boš vprašal zaka mi je bilo tega treba. Razlika v plovnosti, udobju, hitrosti,... med temi žemljicami in tvojim najemom je kot noč in dan. Samo tolko, da ne boš razočaran. Pejte rajš na morje in si pred nakupom za en dan sposodi takole gumi žemlco, ki jo misleš kupt in se pol odločaj. Srečno.

:lol:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Maj 27, 2015 12:56

To, da si se zastrupil z rentanjem večjih gumenjakov ne bo ravno dobro za tvoj ego ampak, jebi ga, nekaj je potrebno požret, oziroma če si tak ljubitelj morje boš vseeno zadovoljen. Vsak po svojih zmožnostih, ne razumem pa naše člane, ko jim poveš proračun, ki si ga pripravljen požret za navtiko, pa še vedno predlagajo 7-8m gumo za 15-50k eur. A mislite, da je nebi kupil če bi imel viška denarja.
Je pa tvoja odločitev glede nakupa namesto renta sigurno upravičena, ker ti vsaj nekaj ostane, pri rentanju samo račun, Pa še kakšen družinski ali ribolovni dan na slovenski obali si boste lahko privoščili z svojim čolnom.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Maj 27, 2015 13:24

Pa si ti že kdaj sploh rental čoln za 2500 eur na sezono?Sam?
LP
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Stopi » Sr Maj 27, 2015 13:53

cibro napisal/-a:Pa si ti že kdaj sploh rental čoln za 2500 eur na sezono?Sam?
LP

Seveda ne, ker mi je predrago... :( Zato pa sem pričel razmišljat o nakupu nekaj cenejšega. Tistih 300-400 EUR na dopust bi bil pripravljen zapravit za učitke na čolnu, a če potem malo preračunaš, da daš za 2 dni užitkov 400 EUR... Vsem je seveda fajn, vsi bi še večkrat, potem pa si hitro na 1000 EUR/dopust za rentanje čolna. Tako pa sem pripravljen dat 1500-2000 EUR pa kupim svoje in imam za dolgo! :D Sicer je res kar nekaj manjše in počasnejše, A za družinske užitke bo čisto dovolj. Pa še goriva ne bomo porabili za 50 ali 70 EUR v enem dnevu.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Maj 27, 2015 14:04

Družinski užitki :D :D :D, če so vsi za to.
Če imaš mulca bosta pokurla 50eur na dan za tubo. Kolega lepo sem ti povedal da pejte rentat tamalo gumi žemlco in če bo žena zadovoljna k se bo stiskala tam na klunu med torbami, sidrom, mulcema, špagami in hladilno skrinjo, pa zraven junga-unga, ko si boste zaželel tisto tamle plažico vidno s prostim očesom in k ji bo od unga-junga premetavanja slabo te bo poslala u kurnk nazaj na obalo. Cibrota poklič, pejta na pivo in naj ti iz prakse pove kako je prešaltal iz žemlce na juhuhu in kako je blo ko smo šli po SLO obali jaz z 4,7m in on z 4,2m in samo pol metra razlike pa je v trenutku vedu kaj mu je za storit. Če se mislš prbližat udobju tvojega renta ne glej za manj kot 5m. Ne poznam več trga vendar se ga verjetno da dobit za 3,5-4KE in če si tehnične sorte boš vse sam zmogel.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Stopi » Sr Maj 27, 2015 14:15

ttomi73 napisal/-a:Družinski užitki :D :D :D, če so vsi za to.
Če imaš mulca bosta pokurla 50eur na dan za tubo. Kolega lepo sem ti povedal da pejte rentat tamalo gumi žemlco in če bo žena zadovoljna k se bo stiskala tam na klunu med torbami, sidrom, mulcema, špagami in hladilno skrinjo, pa zraven junga-unga, ko si boste zaželel tisto tamle plažico vidno s prostim očesom in k ji bo od unga-junga premetavanja slabo te bo poslala u kurnk nazaj na obalo. Cibrota poklič, pejta na pivo in naj ti iz prakse pove kako je prešaltal iz žemlce na juhuhu in kako je blo ko smo šli po SLO obali jaz z 4,7m in on z 4,2m in samo pol metra razlike pa je v trenutku vedu kaj mu je za storit. Če se mislš prbližat udobju tvojega renta ne glej za manj kot 5m. Ne poznam več trga vendar se ga verjetno da dobit za 3,5-4KE in če si tehnične sorte boš vse sam zmogel.

:lol: :P :lol: :P :lol: :lol: :lol: Bravo! Po tako vrhunskem priporočilu bom pa morda res počakal še to poletje in najprej rental, potem pa videl, kaj bo žena rekla. :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Maj 27, 2015 14:24

Za najem gumice s tvojih linkov ne boš dal 600€ na teden, pač pa dosti manj. Ampak jaz na tvojem mestu ne bi rental (niti kupil) starih jajc, ki bi jih moral cel dopust šraufat, ker se ti bo zagravžala navtika.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Stopi » Sr Maj 27, 2015 15:59

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Maj 27, 2015 16:42

Na losinju ga ima.pa to i ita zastavo mi ne disi.isci dalje.si pa na pravi poti.daj linke kaj te zanima
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Sr Maj 27, 2015 19:16

Stopi napisal/-a:@kocka

Od vseh mi je najbolj všeč tisti Maestral s Tohatsu motorjem, ki je letnik 2003, čoln je sicer res star 25 let a mi izgleda zelo lepo ohranjen. Tudi oprema v čolnu se mi zdi super (volan, konzola, klopca, blazine... samo tendo še dokupim). Prodaja ga tudi na mornarju za 2000 EUR. Koliko pa bi bila realna cena za tega Maestrala? Da vem do koliko zglihat. :wink:

Tisti Johnson, ki si ga priporočil, je verjetno star 20-25 let, zato me ne mika toliko.

U tole pa kolega prodaja. Zadeva je res ohranjena kot je treba. Tankaj in šibaj. Če greš na ogled se ne boš "nasankal" .
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Sr Maj 27, 2015 20:27

Jape napisal/-a:
Stopi napisal/-a:@kocka

U tole pa kolega prodaja. Zadeva je res ohranjena kot je treba. Tankaj in šibaj. Če greš na ogled se ne boš "nasankal" .

meni tudi od tistih treh je zadnji ok.. s tohatsu motorjem..
kolega ima isti motor veliko v uporabi in nobenih težav..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov