Zodiac futura mark II višina motorja in propeler
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Imaš skoraj ravno dno z tubami nižje od kobilice ali vsaj zelo podobno globoko in očitno mora biti motor nekoliko nižje od dna krme. Verjetno tvoja gumica leti popolnoma ploščato po tubah kot nekak gumijast katamaran.
Konec koncev 39 km/h tudi ni malo za 15 konjev.
Kake številke so natisnjene na propelerju?
Propeler potegne zrak na startu, ali kasneje med vožnjo?
Je videt kaj cupa na krakih propelerja? Če tega ni, propeler hitro zakavitira in na sliki se zdi, da ga ni.
Konec koncev 39 km/h tudi ni malo za 15 konjev.
Kake številke so natisnjene na propelerju?
Propeler potegne zrak na startu, ali kasneje med vožnjo?
Je videt kaj cupa na krakih propelerja? Če tega ni, propeler hitro zakavitira in na sliki se zdi, da ga ni.
Velike tube so 2 cm nižje od dna, tako, da je kavitacijska plošča nižja za centimeter od velikih tub. Tamale tube pa so še nižje tega pa nisem meril. Zrak potegne že kar na začetku. Cupa propeler nima (če je cup tista uhica na koncu karakov). Na propelerju piše samo 10p vsaj zunaj dol ga še nisem jemal. Verjetno je originalen po tohatsu katalogu 9.25 x 10.
Saj sem zadovoljen z rezultatom. Propeler bi nabavil za rezervo, bi bil 9.25x9 dober? Tega sem gledal mogoče veš, če bi ta solas pasal na moj motor?
http://www.bolha.com/navtika/navticna-o ... w=propeler
http://www.bolha.com/navtika/navticna-o ... w=propeler
Za tvoj čoln bi bil 10x8,5 najprimernejši, a ga ni. 9,25x9 bi tudi šel, če ima cup.
Tvojega zmanjšaj in mu natolci pravega cupa in bošna špici. Koliko več je to lahko ugibaš, ampak čez kakih 43 km/h boš pa zelo težko prišel. Lahko ostane enaka hitrost kot je zdaj, le zakavitiral bo manjkrat in bolj bo potegnil na startu.
Tvojega zmanjšaj in mu natolci pravega cupa in bošna špici. Koliko več je to lahko ugibaš, ampak čez kakih 43 km/h boš pa zelo težko prišel. Lahko ostane enaka hitrost kot je zdaj, le zakavitiral bo manjkrat in bolj bo potegnil na startu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti

[/img]