Gumenjak zložljiv ~4m
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Osebno bi ti priporocil plasticni rabljen coln z motorjem, ki vam bo omogocil glisiranje in pocasno voznjo. Plastiko z vidika prostora in prevoza stvari za kampiranje- vanj nalozis bistveno vec kot v prtljaznik, pa se dosti cenejsa je. In verjemi mi - hrbtenica ti bo hvalezna. Ze 15KM motor ki je ves namascen je ziva štala za prenasat do plaze- razen ce si kandidat za Martina Krpana. Za poskus vzemi 20l kanto vode, jo namazi okoli z mastjo in nesi 50m in nazaj, pa ti bo jasno. Coln s prikolico lahko spravis pri kakem kmetu ali znancu.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Pozdravljeni
Starost otrok; predšolski oz. začetek šole.
Letos bomo verjetno šli v izposojo za kak dan ali dva, da vidim kako bodo ostali sprejeli to.
Sam imam nekaj izkušenj z čolni samo kot potnik in vem kaj nudijo, nov svet.
In če še ostali del družine sprejme "ponujeno" se lahko način preživljanja dopusta obrne povsem v drugo smer. Zaradi družine sem se odločil, da opravim izpit, da bi jim lahko pokazal to dimenzijo morja.
Potem bodo pa spet nove želje in zahteve.
Še vedno me vleč, da bi kupil rabljenega, imam občutek da otroka dobro sprejeli čoln.
Vmesno vprašanje;
za te zložljive čolne se dobijo kolesa, se motor ne namesti potem na suhem gor in čoln odpelješ v vodo.
Hvala Vam za odgovore.
Lep pozdrav
Starost otrok; predšolski oz. začetek šole.
Letos bomo verjetno šli v izposojo za kak dan ali dva, da vidim kako bodo ostali sprejeli to.
Sam imam nekaj izkušenj z čolni samo kot potnik in vem kaj nudijo, nov svet.
In če še ostali del družine sprejme "ponujeno" se lahko način preživljanja dopusta obrne povsem v drugo smer. Zaradi družine sem se odločil, da opravim izpit, da bi jim lahko pokazal to dimenzijo morja.
Potem bodo pa spet nove želje in zahteve.
Še vedno me vleč, da bi kupil rabljenega, imam občutek da otroka dobro sprejeli čoln.
Vmesno vprašanje;
za te zložljive čolne se dobijo kolesa, se motor ne namesti potem na suhem gor in čoln odpelješ v vodo.
Hvala Vam za odgovore.
Lep pozdrav
-
tyson
Vmesno vprašanje;
Seveda se dobijo... tudi na bolhi jih najdeš...cca 20€ dražje, kot če jih greš delat sam. Lahko se obrneš v Kamm (btc), kjer so okoli 100€...za prvega gumačka sem jih izdelal sam...cca strošek materijala okoli 60€.
Pri naslednjem gumaču pa so bila kolesa že montirana...milina za čoln, (moj in ženin hrbet) in motor transportirat do vode.
Nasvet:
če že kupuješ, kupi kaj okoli 4m in do 20KM...manjši čoln pa otroci ne bo zmagovita kombinacija...kup brisač, igrač...na koncu se ga tudi lažje proda, če je treba.
Seveda se dobijo... tudi na bolhi jih najdeš...cca 20€ dražje, kot če jih greš delat sam. Lahko se obrneš v Kamm (btc), kjer so okoli 100€...za prvega gumačka sem jih izdelal sam...cca strošek materijala okoli 60€.
Pri naslednjem gumaču pa so bila kolesa že montirana...milina za čoln, (moj in ženin hrbet) in motor transportirat do vode.
Nasvet:
če že kupuješ, kupi kaj okoli 4m in do 20KM...manjši čoln pa otroci ne bo zmagovita kombinacija...kup brisač, igrač...na koncu se ga tudi lažje proda, če je treba.
-
Daki
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Daki napisal/-a:So tudi taki. Kolega svojega mulca (5 let) sploh ne more spraviti na čoln. Se začne kar jokati. Škoda.
Ni čisto splošnega pravila...
Odvisno od kake izkušnje, ali pa koga, ki ti 'zagravža' kako stvar (lahko zatežen starš, lahko zatežen učitelj, lahko kako katastrofalno vreme...).
Često, a najbrž ne čisto vedno, se veliko da popraviti (zgodbe, recmo Robijev Vito je spet dobil veselje).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Koleščka za gumenjak so mislim da najceneje tukaj:
http://www.parsun.si/index.php?option=c ... 11&lang=sl
Jaz sem sicer raje kupil prikolico (http://www.parsun.si/index.php?option=com_jshopping&controller=product&task=view&category_id=12&product_id=26&Itemid=111&lang=sl) pa gumenjak na prikolici peljem v vodo in potem na koncu nazaj na parcelo v kamp. Ker imam dva mala otroka, mi je to celo lažje, kot da bi imel gumenjak na boji. Jih dam kar na parceli sedeti na čoln in potem z vso prtljago vred peljem na rampo, čoln spustim v vodo in šibamo. Isti postopek za nazaj.
http://www.parsun.si/index.php?option=c ... 11&lang=sl
Jaz sem sicer raje kupil prikolico (http://www.parsun.si/index.php?option=com_jshopping&controller=product&task=view&category_id=12&product_id=26&Itemid=111&lang=sl) pa gumenjak na prikolici peljem v vodo in potem na koncu nazaj na parcelo v kamp. Ker imam dva mala otroka, mi je to celo lažje, kot da bi imel gumenjak na boji. Jih dam kar na parceli sedeti na čoln in potem z vso prtljago vred peljem na rampo, čoln spustim v vodo in šibamo. Isti postopek za nazaj.
že dolgo se spravljam to napisat, pa bom naključno zdaj v tej temi
na zgornjem youtube linku gre za gumenjak pi-3382, št. trupa začne s CN, torej gre brez dvoma za izdelavo na kitajskem, poglejte kaj pa vpiše naša veleumna kapitanija http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... ih_colnov/
kupci novih tovrstnih gumenjakov verjamejo trgovcu in podatkom na računu, češ da je izdelan v nemčiji
nekateri "proizvajalci" v italiji, nemčiji in avstriji (npr. allroundmarin pri dunaju) gredo celo tako daleč, da sami izdajo ce certifikat, na katerem je kraj gradnje čolna v avstriji
v slo vpisniku se to pojavlja pri vpisu gumenjakov več proizvajalcev, največkrat opazim ravno allrounmarin, za katerega brez izjeme vpisujejo, da je kraj gradnje v avstriji
posledično temu tudi kupci rabljenih verjamejo, da so izdelani v evropi
med njimi je nemalo izkušenih morjeplovcev
na zgornjem youtube linku gre za gumenjak pi-3382, št. trupa začne s CN, torej gre brez dvoma za izdelavo na kitajskem, poglejte kaj pa vpiše naša veleumna kapitanija http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... ih_colnov/
kupci novih tovrstnih gumenjakov verjamejo trgovcu in podatkom na računu, češ da je izdelan v nemčiji
nekateri "proizvajalci" v italiji, nemčiji in avstriji (npr. allroundmarin pri dunaju) gredo celo tako daleč, da sami izdajo ce certifikat, na katerem je kraj gradnje čolna v avstriji
v slo vpisniku se to pojavlja pri vpisu gumenjakov več proizvajalcev, največkrat opazim ravno allrounmarin, za katerega brez izjeme vpisujejo, da je kraj gradnje v avstriji
posledično temu tudi kupci rabljenih verjamejo, da so izdelani v evropi
med njimi je nemalo izkušenih morjeplovcev
Robert seveda se da, samo nebo je meja za dva zurerja.
In v tem je nek čar, z dvemi otroki na ruto pa z tem gumenjakom raje ne. Pa ne da coln nebi zdrzal, tukaj je vprasanje komu bodo pocl zivci- tebi al zeni.
so pa to eni od trenutkov ki jih nikoli ne pozabis. Lepo.
Nazadnje spremenil kocka, dne Sr Feb 24, 2016 08:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov